Oerbloed 1 - De Raadselbreker

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De dertienjarige Obbe leidt een zorgeloos leven in de Boekenburcht, de plek waar alle kennis van het rijk Norgië wordt bewaard. Totdat hij op een dag per ongeluk het geheimzinnige Zevende Boek vindt, een boek met bijzondere krachten, dat nooit in verkeerde handen mag vallen. Tot Obbes afschuw wordt uitgerekend hij aangewezen als de langverwachte Raadselbreker die het boek in veiligheid moet brengen. Had hij dat stomme boek maar nooit gevonden!

    Met frisse tegenzin begint hij aan een levensgevaarlijke tocht. Onderweg ontmoet hij Darja, een meisje dat al snel heel belangrijk voor hem wordt. Samen nemen ze het op tegen beren, rovers en nevelgeesten. Maar vooral tegen de boosaardige Rafenna, die hen op de hielen zit om het boek te pakken te krijgen…

     

Onze recensie

  • onze waardering

    Obbe woont in de Boekenburcht. De plek in Norgië waar alle kennis bewaard wordt. Hij leidt hier een zorgeloos leven als stoffer en droomt ervan om later kaartenmaker te worden. Op een dag heeft hij enorm veel zin in een honingkoek, die hij zomaar pakt en vervolgens zet hij ook nog eens de kroon op die alleen tijdens het jaarlijkse Winterfeest gebruikt wordt. Hij wordt betrapt door Rafenna, schrikt, valt en onthult per ongeluk het Zevende Boek dat al jaren kwijt is. Gundahart is ervan overtuigd dat Obbe De raadselbreker is en dus de enige is die het Zevende Boek kan lezen. Ze stuurt hem op een barre tocht zodat het Zevende Boek niet in de verkeerde handen valt.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Eindelijk mezelf - Matt Cain

  • Er verschijnen binnenkort 3 nieuwe Harry Potter boeken

  • Recensie: Lockdown

Zoek in artikelen