Patisserie Coucou
-
Auteur:
Enzo Pérès-Labourdette -
Verschenen:
5 maart 2024 -
Uitgave:
ISBN 9789038812724
Uitgever Nijgh & van Ditmar
256 pagina's -
Uitgever:
Nijgh & van Ditmar -
Genre:
Kookboeken
-
Onze waardering:
-
Members waardering:
(0 stemmen) -
Omschrijving:
‘Coucou mes chéris!’ riep Enzo’s Franse oma altijd als ze aan kwamen rijden onder de kersenbomen bij haar thuis. Zijn zomers als kind in Zuid-Frankrijk bracht hij met name door aan de koele houten tafel in de keuken. Hij tekende en zijn oma kookte en bakte. Terwijl ze mantecaos rolde, vertelde ze hoe zij de koekjes met zonnebloemolie en kaneel maakte, maar dat toen zij ze leerde maken als kind in Algerije, haar moeder reuzel en oranjebloesem gebruikte. ‘Mensen zoals wij, die meerdere landen hun thuis noemen, passen hun recepten aan. Traditie is voor koppige Italianen!’ zei ze dan ondeugend.
Patisserie Coucou bevat de recepten die Enzo naar zijn oma’s had gestuurd als ze nu nog konden bakken. ‘Aangepaste recepten’, zoals zijn Franse oma dat noemde, geïnspireerd op zijn Mamie Edith, Mamie Raymonde en Grandma Maisie. Verwacht bloemige Arabische aroma’s, kleurrijke Indiase specerijen, Franse patisseriekennis en Brits comfortfood, allemaal in een eigentijds vegan jasje. De recepten worden begeleid door korte anekdotes, herinneringen en illustraties. Zo is het net alsof u vroeger naast Enzo en zijn oma aan de koele houten keukentafel in Zuid-Frankrijk zat.
Onze recensie
-
Patisserie Coucou is net als andere bakboeken, maar dan vegan. Vind je bakken leuk én ben je vegan, dan zou ik zeker overwegen dit boek aan te schaffen.
Lees verder
Gerelateerde artikelen
-
Recensie: Meesterwerk
-
De Dolle Tweeling 2 (DVD)
-
De nieuwe 'Stranger Things' seizoen 3 trailer is er