• Home
  • Boeken
  • Hoe ik acht jaar gevangenschap overleefde

Hoe ik acht jaar gevangenschap overleefde

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een boek vol inspirerende levenslessen en strategieën om uitdagingen te overwinnen, veerkracht te ontwikkelen en positiever in het leven te staan, gebaseerd op Natascha Kampusch’ ervaring als overlever van een langdurige gevangenschap

    Ondanks haar ontvoering en gevangenschap gedurende acht jaar, die wereldwijd het nieuws haalde, is er geen spoortje van wrok of verbittering te ontdekken bij Natascha Kampusch. Sterker nog, ze weet juist kracht te putten uit die verschrikkelijke episode in haar leven. Aan de hand van haar eigen lotgevallen legt ze uit hoe je je veerkracht kunt vergroten en positiever in het leven kunt staan. Belangrijk is dat je jezelf niet in een slachtofferrol plaatst: zelfbeschikking is daarbij het sleutelwoord.

    Krachtig zijn bestaat uit drie delen: het verleden, het heden en de toekomst. Elk deel bestaat uit korte hoofdstukken over een onderwerp waaruit je kracht kunt halen. Hoe ga je om met eenzaamheid? Hoe verwerk je trauma’s, angsten, verdriet en een negatieve omgeving? Kampusch heeft er allemaal mee te maken gehad tijdens haar gevangenschap, maar ook in de periode daarna, die eveneens heel moeilijk bleek. Sommigen trokken haar verhaal zelfs in twijfel.

    De mechanismen en strategieën die Kampusch wist te ontwikkelen om zowel lichamelijk als psychisch te overleven kan iedereen effectief inzetten, haar onuitputtelijke veerkracht is een grote bron van inspiratie voor iedereen die het wel eens moeilijk heeft. Krachtig zijn is daarmee een unieke gids van de ervaringsdeskundige bij uitstek.

    Natascha Kampusch in de pers

    ‘Nauwelijks te bevatten.’ Margriet

    ‘Briljante ontleding die een scherp inzicht geeft in wat Natascha heeft doorgemaakt.’ de Volkskrant

    ‘Haar relaas komt binnen met de kracht van een moker.’ De Groene Amsterdammer

Zoek in artikelen