De moord in de crypte

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een setting die absoluut tot de verbeelding spreekt: negentiende-eeuws Wenen gecombineerd met de geheimen van de bovennatuurlijke wereld

    1895, Wenen. In de crypte onder de St. Stephen’s kathedraal treffen toeristen een lichaam aan tussen alle botten en schedels. Zijn ­gezicht is verwrongen van angst, maar verder is het lichaam on­aangetast. ­Leopold von Herzfeldt wordt opgeroepen om de zaak te ­onderzoeken. Hij ontdekt al snel dat het slachtoffer een bekende arts was, Dr. Theodor Lichtenstein, wiens doel het was om het spiritualisme, dat in opmars is in Wenen, als fraude te labelen. De zaak heeft iets vreemds, helemaal als blijkt dat er op de foto’s die politietelefoniste ­Julia Wolf nam van het plaats delict een rare schaduw te zien is.

    Ondertussen hoort doodgraver Augustin Rothmayer via zijn geadop­teerde dochter dat er meerdere kinderen uit het plaatselijke weeshuis op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Het trio moet zich onderdompelen in de bovennatuurlijke onderwereld van Wenen om de waarheid te ­achterhalen.

     

Zoek in artikelen