4 redenen om de Harry Potter boeken te herlezen

Groen van jaloezie, zo zien we eruit als we te horen krijgen dat iemand Harry Potter nog nooit gelezen heeft. Verontwaardigd zijn we nog meer, als we erachter komen dat ze dat ook niet van plan zijn. Want, hallo, het is Harry Potter. De bron van al het geluk in de wereld! Sort of. Opnieuw lezen is jammer genoeg geen optie, toch? Dus wel! 

Want hoewel je het misschien niet verwacht, zijn er nog vele dingen om ontdekt te worden in deze magische wereld. En wie heeft er nou geen zin in het opnieuw drinken van een fictief butter beertje? Dit zijn de 4 redenen dat je de Harry Potter reeks moet herlezen. 

1.      Jij bent veranderd, dus dat boek ook

Terwijl je liefde voor de boeken is gebleven – en gegroeid! – ben jij zelf wel veranderd. Want het eerste deel is alweer 17 jaar geleden (what?!) en dat brengt behoorlijk wat wijsheid met zich mee, hopen we. Oftewel: alle hoofdstukken, zinnen en woorden interpreteren we anders. Waar je vroeger doodsbang was voor Voldemort, lach je hem nu uit vanwege zijn missende neus. En waar je eerst vooral geïnteresseerd was in Dobby de huiself, is nu je interesse gewekt voor Cedric, de hottie die in de films gespeeld wordt door Robert Pattinson. Genoeg redenen om dat boek uit het stof te halen!

2.      Nostalgie

Samen met Hermelien, Ron en Harry Zweinstein bewonderen voor het eerst, genieten van je eerste butter beer en weer eens een fictief hapje nemen van zo’n chocolade kikker. De boekenreeks lezen we alleen al opnieuw vanwege de nostalgie. Want hoe schattig was Harry toen hij pas 11 jaar oud was? En hoe magisch was die eerste aanblik van Zweinstein? Herlezen, dus.

3.      Ontdek de geheimen van de schrijfster

Het is je misschien niet opgevallen bij de eerste keer lezen, maar het boek zit vol geheimen die nog ontrafeld moeten worden. Bepaalde hints worden door J.K. Rowling – genius – verwerkt in het boek, en die kun je alleen ontdekken als je het boek meerdere malen leest. Wat daar te vinden valt, verklappen we nog niet. Maar geloof ons, het is echt wel de moeite waard!

4.      Omdat het geweldig leuk is

Dus dat. Daar hoeven we geen uitleg bij te geven. Opnieuw rondwandelen door de gangen van Zweinstein en de hoofdpersonen op zien groeien is een fantastische ervaring. Enne, ben je eindelijk klaar met het herlezen van de boeken? Dan kan je mooi aan de films beginnen! Nog steeds genoeg te beleven dus, in die magische wereld. 

Lees ook:

Verschijningsdatum van Toy Story 4 bevestigd

11 recepten van de lekkerste koekjes voor de feestdagen

Bronnen: Giphy, Mugglenet

Nieuwste artikelen

  • Friends reünie bonusmateriaal gedeeld door James Corden

  • Fake! - Carry Slee

  • Lucht - Lara Reims

  • De dochter van de president - Bill Clinton & James Patterson

  • Recensie: Sweet Tooth

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

Zoek in artikelen