4 redenen om de Harry Potter boeken te herlezen

Groen van jaloezie, zo zien we eruit als we te horen krijgen dat iemand Harry Potter nog nooit gelezen heeft. Verontwaardigd zijn we nog meer, als we erachter komen dat ze dat ook niet van plan zijn. Want, hallo, het is Harry Potter. De bron van al het geluk in de wereld! Sort of. Opnieuw lezen is jammer genoeg geen optie, toch? Dus wel! 

Want hoewel je het misschien niet verwacht, zijn er nog vele dingen om ontdekt te worden in deze magische wereld. En wie heeft er nou geen zin in het opnieuw drinken van een fictief boterbiertje? Dit zijn de 4 redenen dat je de Harry Potter reeks moet herlezen. 

1.      Jij bent veranderd, dus dat boek ook

Terwijl je liefde voor de boeken is gebleven – en gegroeid! – ben jij zelf wel veranderd. Want het eerste deel is al in 1997 uitgebracht (what?!) en dat brengt behoorlijk wat wijsheid met zich mee, hopen we. Oftewel: alle hoofdstukken, zinnen en woorden interpreteren we anders. Waar je vroeger doodsbang was voor Voldemort, lach je hem nu uit vanwege zijn missende neus. En waar je eerst vooral geïnteresseerd was in Dobby de huiself, is nu je interesse gewekt voor Cedric, de hottie die in de films gespeeld wordt door Robert Pattinson. Genoeg redenen om dat boek uit het stof te halen!

2.      Nostalgie

Samen met Hermelien, Ron en Harry Zweinstein bewonderen voor het eerst, genieten van je eerste boterbier en weer eens een fictief hapje nemen van zo’n chocolade kikker. De boekenreeks lezen we alleen al opnieuw vanwege de nostalgie. Want hoe schattig was Harry toen hij pas 11 jaar oud was? En hoe magisch was die eerste aanblik van Zweinstein? Herlezen, dus.

3.      Ontdek de geheimen van de schrijfster

Het is je misschien niet opgevallen bij de eerste keer lezen, maar het boek zit vol geheimen die nog ontrafeld moeten worden. Bepaalde hints worden door J.K. Rowling – genius – verwerkt in het boek, en die kun je alleen ontdekken als je het boek meerdere malen leest. Wat daar te vinden valt, verklappen we nog niet. Maar geloof ons, het is echt wel de moeite waard!

4.      Omdat het geweldig leuk is

Dus dat. Daar hoeven we geen uitleg bij te geven. Opnieuw rondwandelen door de gangen van Zweinstein en de hoofdpersonen op zien groeien is een fantastische ervaring. Enne, ben je eindelijk klaar met het herlezen van de boeken? Dan kan je mooi aan de films beginnen! Nog steeds genoeg te beleven dus, in die magische wereld. 

Lees ook: 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

Bronnen: Giphy, Mugglenet

Nieuwste artikelen

  • Budget vegan - Sam Dixon

  • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

  • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

  • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

  • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

Zoek in artikelen