9x absolute summer must reads! 

De zomervakantie staat weer voor de deur. Zeeën van vrijetijd. Hoe jij je vrije minuutjes het liefst wilt spenderen? Aan het strand met een goed boek en het vredige geluid van de golfen en zeemeeuwen op de achtergrond. Heer-lijk! Maar met welk boek maak jij je strandervaring het meest memorabel? Wij hebben een aantal must reads voor je op een rijtje gezet! 
 

Verborgen - Karin Slaughter

Na Genadeloos en Stille Zonde komt een van onze favoriete schrijvers met een nieuw Will Trent-boek! Dit keer gaat het om een zaak die zijn hele carrière op z’n kop kan zetten. Wanneer Will het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft in een verlaten pakhuis, weet hij dat er iets verschrikkelijks gaande is. Sporen in het verlaten pakhuis wijzen erop dat er mogelijk nog een ander slachtoffer was die is meegenomen. Wanneer een aanwijzing op de plaats delict duidt op iets wat te maken heeft met Wills ingewikkelde verleden, wordt de zaak persoonlijk. Niet alleen zijn leven wordt overhoop gehaald, maar ook dat van zijn collega’s en dierbaren.  
Scoop – Iris Houx

Esmée Evers verhuist naar een grote stad waar ze aan de slag mag gaan als redactiechef. Tenminste, dat is wat ze haar vriendinnen wijsmaakt, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje blijkt erg lastig vol te houden als een van haar vriendinnen bij hetzelfde magazine gaat werken, als haar baas. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmeé de kans zichzelf te bewijzen. Maar haar plan zet niet alleen de media op z’n kop, ook haar eigen carrière verandert drastisch. 
Als de passie wint - Sylvia Day

Bepaalde liefdes vergeet je nooit, ook al breken ze je hart. Dat geldt ook voor Marcus Ashford, Earl of Westfield. Vier jaar geleden liet zijn verloofde hem voor het altaar staan, toch is hij haar nooit vergeten. Als hij erachter komt dat ze inmiddels weduwe is en gevaar loopt, is hij vastbesloten om op te treden als haar beschermengel… en om haar terug te winnen. Haar beschermen is toch de perfecte manier om een vrouws hart te veroveren? Hij wil haar helpen, maar wil zij dat eigenlijk wel..? 

Ze was 16 - Marlies Allewijn

De 16-jarige Janna moet in het voorjaar 1944 plotseling gaan werken voor Duitse militairen die in haar dorpje in Zeeland zijn gestationeerd, dat terwijl ze ook al het huishouden en de zorg voor haar ouders op zich neemt. De Duitsers voor wie ze moet werken, blijken toch best oké te zijn. Ze zit dan ook gevangen tussen twee uitersten wanneer haar vrienden vragen of ze een 'klusje wil opknappen'. Kiest ze voor de onzekere zaak van het verzet? Of blijft ze voor de Duitsers werken?
Wanneer de oorlog 17 jaar later lang en breed voorbij is, wordt de Amsterdamse Ize door haar ouders naar haar oma in Zeeland gestuurd. Hier komt Ize Janna tegen. Een meisje dat wel heel erg op haar oma lijkt… 

Een lange weg op korte pootjes - Christos Yiannopoulos

Het lieve hondje van Ellen en Christos, Bonny, is kwijtgeraakt op Gran Canaria. Haar baasjes missen haar verschrikkelijk en vragen mensen die haar gezien hebben contact met hen op te nemen. Wanneer Bonny naar een paar maanden nog niet terecht is, geeft het stel het bijna op. Via internet blijkt hun zoektocht toch vruchten af te werken: Bonny is terecht. Duizenden kilometers van de plek waar ze zoek raakte en heeft bovendien een wit vuilnisbakvriendje gemaakt. Hoe hebben die twee hondjes de tocht van Gran Canaria naar Noord-Spanje afgelegd? Christos besluit stap voor stap hun route te reconstrueren. 
In een donker, donker bos – Ruth Ware

Uit het niets wordt Nora uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Nora besluit te gaan in de hoop dat het haar kans is om geesten uit het verleden voorgoed te begraven. Wat hooguit een ongemakkelijk feestje had moeten zijn, eindigt in een moord. Wanneer Nora wakker wordt in een ziekenhuis, weet ze niet meer wat er is gebeurd. Of wat ze heeft gedaan… 
Ik geef je de zon – Jandy Nelson

Jude en haar tweelingbroer Noah verschillen als dag en nacht, toch zijn de twee op hun 13de onafscheidelijk.  Jude springt van rosten in de zee, draagt knalrode lippenstift en praat voor twee. Noah daarentegen tekent de hele dag en is stiekem verliefd op de buurjongen. Na een tragische gebeurtenis groeien de twee uit elkaar. Ze spreken elkaar drie jaar later amper en hun band lijkt niet meer te herstellen. Wanneer Jude een vreemde, maar knappe jongen ontmoet en hij haar voorstelt aan iemand, wordt haar hele leven én dat van Noah, opnieuw omgegooid. 
Het verhaal waarin de tweeling dertien is wordt door Noah verteld. De jaren daarna door Jude. Wat ze zich beiden niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal hebben. elkaar terug weten te vinden.
Het kippencollectief - Susan Juby

Wanneer Prudence Burns de verlaten boerderij van een verre oom erft, besluit ze er enthousiast een eco-farm van te maken. Maar wanneer de New Yorkse aankomt op het Canadese platteland, blijkt de verlaten boerderij niet meer te zijn dan een maanlandschap, een halfgeschoren schaap en de norse voorman Earl. Alleen gaat het haar niet lukken om de boel op te knappen. Ze schakelt daarom de hulp in van haar lusteloze buurjongen, wannabeblogger met straatvrees Seth en van de 11-jarige Sara, een meisje dat een huis zoekt voor haar showkippen. Samen zetten ze de hele lokale bevolking op zijn kop en krijgen ze te maken met de nodige plattelandse realiteit; maar met onverwoestbaar doorzettingsvermogen, een grote portie geluk en veel creativiteit weet Prudence de boerderij op een ludieke manier leven in te blazen.
De ijzeren engel - Florian Boland

De 19-jarige Mark probeert te ontsnappen uit de schaduw van zijn vader – een ontspoorde psychiater die zijn gezin verliet voor de Bhagwan-sekte. De jonge Mark is net begonnen als assistentpsychiater bij een kliniek in Haarlem wanneer de voormalige cadet aan de KMA, Julian Kroon, wordt opgenomen. Er gebeuren allemaal vreemde zaken rondom de voormalige cadet en mark raakt gefascineerd door zijn zwijgende patiënt. Mark probeert het raadsel rondom Julian op te lossen en probeert ondertussen niet de grenzen binnen zijn beroep te overschrijden. Maar al snel komt Mark tot de ontdekking dat hij, net zoals zijn vader, tot minder orthodoxe methodes moet overgaan om zijn patiënt te helpen. 


Welk boek ga jij deze zomer lezen?

Nieuwste artikelen

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

  • Boeken die niemand ooit lijkt uit te krijgen

  • 10x het beste van Ryan Reynolds

  • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

  • De 7 ergste momenten in de Bachelor franchise

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen