10 pop-culture kookboeken die horen bij je favoriete serie

Hoewel we moeten toegeven dat we op de redactie niet bepaald echte keukenprinsessen zijn, gingen onze hartjes toch wel sneller kloppen toen we de volgende kookboeken onder ogen kregen. De boeken zien er niet alleen prachtig uit, maar bevatten ook allerlei heerlijke recepten uit onze favoriete series! Speciaal voor jullie een top-10 van de leukste pop-culture kookboeken!

1. Outlander Kitchen, door Theresa Carle-Sanders

Dit boek bewijst wel dat de Schotten niet enkel orgaanvlees en pap aten! Carle-Sanders boek bevat hartige en zoete recepten zoals ‘Conspirator’s Cassoulet’ en ‘Black Jack Randall’s Dark Chocolate Lavender Fudge’. Klinkt goed, nietwaar?

 
2. The Teenage Mutant Ninja Turtles Pizza Cookbook, door Peggy Paul Casell

Normaliter zouden wij niet echt enthousiast worden van deze combinatie; pizza en salami, ja, maar pizza en schildpadden, eh... Liever niet! Echter, degenen die de Ninja Turtles kennen, weten dat deze onconventionele superhelden een voorkeur hebben voor hebben voor alle soorten pizza. In die zin is het dus toch een passende combi! En het boek bevat heel veel lekkere pizzarecepten, dus wat ons betreft is dit boek een aanrader!

3. The Snacking Dead, door D.B. Walker

Niet The Walking Dead, maar The Snacking Dead. Blijkbaar eten zombies niet alleen hersenen, maar houden ze ook van nachos en stoofschotels. Dit kookboek staat vol recepten met grappige verwijzingen naar de zombie apocalypse waar The Walking Dead om draait.

4. True Blood: Eats, Drinks, and Bites, door Gianna Sobol

Dit kookboek staat vol met Southern-style lekkernijen die we voorbij hebben zien komen in True Blood. Gerechten en drankjes die bij Fangtasia of Merlotte’s Bar and Grill op de kaart zouden kunnen staan! En maak je geen zorgen, er komen geen rare ingrediënten aan te pas.

5. Orange is the New Black presents: The Cookbook, door Jenji Kohan, Tara Herrmann, Hartley Voss en Alex Regnery

Over het algemeen staat het eten in de gevangenis niet bekend als een culinair hoogstandje, maar in Litchfield weten de gevangenen er met hun beperkte middelen toch een feestje van te maken! In dit boek vind je recepten zoals ‘Red’s Chicken Kiev’ en ‘Miss Claudette’s coconut cake’. Dit boek is zeker een aanrader voor fans van Orange is the New Black, want naast de heerlijke recepten staan er ook een heleboel leuke feitjes in over de serie!

6. The Unofficial Downton Abbey Cookbook, door Emily Ansara Baines

Dit is toch wel een beetje koken voor gevorderden, want als je net zo goed wil leren koken als Mrs Patmore en Daisy moeten je de basis al wel een beetje onder de knie hebben! Het boek staat vol met typisch Britse recepten die het goed zouden doen op een deftige high tea of een decadent diner op Downton Abbey. Echter, mocht dit nog een beetje te hoog gegrepen zijn, dan kun je ook beginnen met wat simpelere recepten die meer gericht zijn op het personeel. Hoe dan ook, The Unofficial Downton Abbey Cookbook is een mooie aanvulling op je kookboekenverzameling!  

7. Baking Bad, door Walter Wheat

Jaja, een bakboek gebaseerd op de serie Breaking Bad. Je moet er maar op komen! De titel is in elk geval geniaal, en een cupcake of lekker taartje gaat er bij ons ook altijd wel in! Al met al redenen genoeg om dit boek op je wish-list te zetten. En geen zorgen, er staan geen meth-recepten in het boek, alleen zoetigheid zoals ‘Blue Meth Crunch’ en andere creatieve baksels.

8. The Sopranos Family Cookbook, door Artie Bucco

Italiaans eten is altijd goed, nietwaar? Pasta, pizza, dit boek staat er vol mee! Alle recepten zouden zó op de kaart kunnen van restaurant Vesuvio uit de HBO-serie The Sopranos.

9. The Unofficial Hunger Games Cookbook, door Emily Ansara Baines

Hoewel de woorden ‘hunger’ en ‘cookbook’ in de titel een beetje tegenstrijdig klinken, is dit boek zeker een aanrader voor fans van The Hunger Games - en natuurlijk ook voor liefhebbers van lekker eten! NIet echt een serie maar we moesten deze met je delen! Wij zijn ieder geval erg nieuwsgierig naar de ‘Capitol-Grade Dark Chocolate Cake’, maar ook Peeta’s ‘Burnt Raisin Nut Bread’ klinkt wel heel erg verleidelijk!

10. Treme: Stories and Recipes from the Heart of New Orleans, door Lolis Eric Elie

In dit boek laat Lolis Eric Elie duidelijk zien dat New Orleans een unieke eetcultuur heeft met een heleboel heerlijke Southern specialiteiten! Maar wat eten ze in New Orleans dan eigenlijk? Nou, denk bijvoorbeeld aan ‘crawfish ravioli’ of overheerlijke knolselderijsoep. Ook als je niet bekend bent met de serie Treme is dit boek zeker een aanrader!

Welk boek uit dit lijstje zou jij graag willen hebben?

Lees ook: Dit waren in 2016 de favoriete boeken, films en series van de Chicklit redactie!

Nieuwste artikelen

  • De enige dochter - A.B. Yehoshua

  • Het Ultimatum - John Grisham

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Koning - Mark Janssen & Suzanne Diederen

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen