Deze boeken moet je gelezen hebben voordat de verfilming ervan te zien is

Er worden dit jaar heel erg veel boeken verfilmd. Denk hierbij aan boeken van o.a. Margaret Atwoord, Stephen King, Herman Koch en Dave Eggers. We kunnen dus wel zeggen dat 2017 het jaar van de boekverfilmingen is! En daar zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee. We kijken er nu al naar uit om onze favoriete boeken tot leven zien komen op het witte doek of op de tv! Maar misschien heb je nog niet alle boeken gelezen? Daarom hebben wij ze allemaal voor je op een rijtje gezet. En kan je ze nog even snel lezen voordat de verfilming er is. 

April

The White Princess – Phillipa Gregory

(Starz - 16 april)

In de tv-serie van The White Princess volgen we Elizabeth van York, dochter van de witte koningin, en haar huwelijk met Henry VII. Het huwelijk is noodzakelijk om de oorlog tussen de twee huizen te stoppen. Jodie Comer en Jacob Collins-Levy spelen de hoofdrollen in deze serie.

De verloren stad Z – David Grann

(21 april)

Houd jij wel een beetje van true-life drama? Dan is dit echt iets voor jou! Je reist mee naar de Amazone in de jaren 20. Kolonel Percy Harrison Fawcet gaat in het Amazonegebied op zoek naar de legendarische stad Z. Charlie Hunnam, Sienna Miller en Tom Holland spelen in The Lost City of Z.

The Immortal Life of Henrietta Lacks – Rebecca Skloot

(HBO – 22 april)

Deze serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal, geschreven door Rebecca Skloot, over een Afrikaan-Amerikaanse vrouw die na haar dood ongewild een medische pioneer wordt – en haar familie vecht voor gerechtigheid. Oprah Winfrey, Rose Byrne en Courtney B. Vance spelen in deze serie.

Het verhaal van de dienstmaagd – Margaret Atwood

(Hulu – 26 april)

Van dit boek wordt een mini-serie (The Handmaid’s Tale) gemaakt die bestaat uit 10 afleveringen. Het is gebaseerd op Het verhaal van de dienstmaagd van Margaret Atwood, een feministische en dystopische roman over vruchtbare vrouwen die verplicht opgeleid worden tot voortplantingsmachines.

Amerikaanse Goden – Neil Gaiman

(Starz – 30 april)

In Amerikaanse Goden van Neil Gaiman dreigt er een oorlog om die ziel van Amerika. Een oorlog waarin dromen, legende een mythen een grote rol spelen. En Shadow zit er middenin. Het eerste seizoen van American Gods telt 8 afleveringen. Ricky Whittle, Ian McShane en Emily Browning spelen in rol in deze serie.

 

Mei

Het Diner – Herman Koch

(5 mei)

Het boek van Herman Koch wordt verfilmd tot een film: The Dinner. De vijftienjarige zoons van twee echtparen, Michel en Rick, hebben iets op hun geweten wat hun toekomst kan verwoesten. In de film spelen niemand minder dan Richard Gere, Laura Linney en Steve Coogan.

De Cirkel – Dave Eggers

(11 mei)

In deze thriller van Dave Eggers volgen we Mae Holland die voor het machtigste internetbedrijf ter wereld gaat werken. Maar dit blijkt uiteindelijk te mooi om waar te zijn! De hoofdrollen in de film The Circle zijn weggelegd voor Emma Watson, Tom Hanks en John Boyega.

Anne van Avonlea – L. M. Montgomery

(Netflix – 12 mei)

Anne is een 11-jarig weesmeisje en is per ongeluk naar een eenzame en middelbare broer en zus op Prince Edward Island gestuurd. Ze weet meteen een onuitwisbare indruk op iedereen te maken. In de serie Anne zal nieuwkomer Amybeth McNulty te zien zijn. Zij wist 1800 actrices achter zich te laten.

Le Morte d’Arthur – Sir Thomas Malory

(12 mei)

De film King Arthur: The Legend of the Sword is  losjes gebaseerd op het boek van Sir Thomas Malory. Arthur is de enige die het zwaard uit de steen kan trekken. De regisseur is niemand minder dan Guy Ritchie. Charlie Hunnam en Hermione Corfield spelen de hoofdrollen in deze film.

Het leven van een loser – Jeff Kinney

(19 mei)

In dit boek wordt het leven van een anti-held verteld. Bram zit op de middelbare school en hij vindt dat zijn leven een hel is. Hij krijgt van zijn moeder een dagboek waar hij alles in opschrijft. In de film Diary of a Wimpy Kid spelen Alicia Silverstone, Tom Everett Scott en Alexa Blair Robertson.

Alles wat je lief is – Nicola Yoon

(19 mei)

Madeline is al 17 jaar niet meer naar buiten geweest. En dan komt er een nieuwe jongen naast haar wonen, Olly. Ze krijgen online contact met elkaar, maar als snel blijkt dat niet genoeg te zijn. Amandla Stenberg, Nick Robinson en Anika Noni Rose spelen een rol in deze film.

The secret history of Twin Peaks – Mark Frost

(Showtime – 21 mei)

Vijfentwintig jaar geleden is hier al een tv-serie van gemaakt. Mark Frost heeft hier toen een boek over geschreven, The secret history of Twin Peaks. En nu wordt er dan weer een serie van het boek gemaakt, genaamd Twin Peaks. In deze serie spelen Mädchen Amick, Dana Ashbrook en Seryl Lee een rol.

 

Juni

De avonturen van Kapitein onderbroek – Dav Pilkey

(2 juni)

Nadat Sjors en Harm vervelende klusjes voor de directeur op school moeten doen, veranderen ze hem in Kapitein onderbroek. Als een soort van Superman verricht hij allemaal heldendaden. In Captain Underpants spelen Jordan Peele, Nick Kroll en Kevin Hart de hoofdrollen. Dat wordt lachen!

 

Juli

My cousin Rachel –Daphne du Maurier

(14 juli)

In het romantische, maar mysterieuze boek van Daphne du Maurier volgen we een jonge man die wraak wil nemen op de mooie weduwe van zijn neef. Ongewild voelt hij zich aangetrokken door haar. In de film My cousin Rachel spelen Rachel Weisz, Sam Claflin en Holliday Granger de hoofdrollen.

Midnight, Texas – Charlaine Harris

(NBC - 25 juli)

Midnight, Texas van Charlaine Harris, schrijfster van True Blood, wordt ook omgetoverd tot een serie. In het boek wordt je meegevoerd naar een mysterieuze, duistere en paranormale plaats. In deze serie van NBC spelen Francois Arnoud, Dylan Bruce en Arielle Kebbel een rol.

De Donkere Toren – Stephen King

(28 juli)

Het eerste deel, de scherpschutter, van De Donkere Toren-serie wordt verfilmd met Matthew McConaughey en Idris Alba in de hoofdrollen. Het doel van de scherpschutter is het stoppen van de Scharlaken Koning, die de Donkere Toren, en daarmee het multiversum, wil vernietigen.

 

September

IT – Stephen King

(8 september)

Een stadje, genaamd Derry, wordt al jaren geteisterd door vermissingen van kinderen. Bill, Mike, Richie, Beverley, Eddie en Ben komen na jaren weer bij elkaar in Derry. Dan blijkt dat de demon uit hun jeugd nog steeds niet weg is. De hoofdrollen in IT zijn weggelegd voor Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, and Javier Botet.

 

Oktober

Mindhunter – John Douglas

(Netflix)

In Mindhunter volgen we een FBI-agent die een methode voor daderprofilering weet te ontwikkellen. Deze methode heeft hij kunnen maken door het interviewen van verschillende seriemoordenaars. De hoofdrol in Mindhunter wordt gespeeld door Jonathan Groff.

Over Bergen Heen – Charles Martin

(20 oktober)

In Over Bergen Heen overleven Ben en Ashley een vliegtuigongeluk. Ze zijn midden in de Rocky Mountains neergestort en Ashley is gewond aan haar been. Samen moeten ze proberen te overleven en hun weg terug zien te vinden naar de bewoonde wereld. In The Mountain Between Us spelen Idris Alba, Kate Winslet en Demot Mulroney een rol.

 

November

Wonder – R. J. Palacio

(17 november)

Auggie is geboren met een gezichtsafwijking. De operaties lijken niet te helpen. Hij doet zijn best om niet op te vallen, maar mensen schrikken toch als ze hem zien. Hij probeert zijn klasgenootjes er van te overtuigen dat hij net als hen is. In Wonder zijn Jacob Tremblay en Julia Roberts te zien.

Moord in de Oriënt-expres – Agatha Christie

(22 november)

In dit klassieke moordmysterie volgen we de detective Hercule Poirit. Hij doet onderzoek naar de dood van een rijke Amerikaan die aan boord was van de Orient Express. In Murder On The Orient Express spelen Josh Gad, Johnny Depp en Daisy Ridley de hoofdrollen.

 

Naar welke films kijk jij uit?

Bron: goodreads.com

Lees ook:

18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Chicklit.nl top 6: februari 2019

  • De favoriete boeken van Emma Watson

  • Young Adult top 6: oktober 2018

  • Young Adult top 6: september 2018

  • Young Adult top 6: december 2018

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen