Favoriete fantasy boeken van de Chicklit.nl redactie

Er zijn natuurlijk ontzettend veel fantasy boeken om te lezen. Van Urban Fantasy tot Romantische Fantasy tot High Fantasy! Ook hier op de Chicklit.nl redactie lezen wij volop fantasy boeken. We kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Natuurlijk zijn wij helemaal gek op sommige fantasy boeken en anderen vinden we helemaal niks. Daarom zetten wij voor jullie onze favoriete fantasy boeken hieronder op een rijtje!

 

Andrea Koolen - Hoofdredactrice

Andrea is een boekenworm in hart en nieren. Ze probeert elk momentje dat ze kan lezen te pakken! Fantasy is één van haar favoriete genres. Of het nou High Fantasy, Urban Fantasy of Jeugd Fantasy is; ze leest het allemaal. Dit zijn haar favorieten:

favoriete fantasy boeken  favoriete fantasy boeken  favoriete fantasy boeken

In de ban van de ring - J.R.R. Tolkien

Frodo is een hobbit, dit zijn kleine wezens die in holen onder de grond leven, en krijgt van zijn oom Bilbo een ring. Dit is het begin van een groot avonutuur, want volgens de tovenaa Gandalf heeft Frodo niet zomaar een ring in zijn bezit; het is de Ene Ring die door de Donkere Vorst Sauron is gemaakt om er de wereld mee te overheersen. En deze Ring moet vernietigd worden. Frodo vertrekt met Gandalf en drie Hobbits naar de eleven in Rivendel. Hier besluit de Raad van Elrond dat de Ene Ring vernietigt moet worden in de vuren van de Doemberg. Frodo besluit deze taak op zich te nemen en dit is het begin van een barre tocht. 

favoriete fantasy boeken  favoriete fantasy boeken  favoriete fantasy boeken

Harry Potter - J. K. Rowling

Harry Potter is een hele normale jongen en woont sinds de dood van zijn ouders bij zijn oom en tante in de bezemkast onder de trap. Op zijn elfde verjaardag ontdekt Harry Potter dat zijn ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij zelf ook over magische krachten beschikt. Hij wordt uitgenodigd om aan Zweinstein te gaan studeren en hij gaat het avontuur tegemoet. Hij ontdekt hoe hij op een bezemsteel moet vloegen en mag toverdranken gaan brouwen. Al snel blijkt dat niet alles alleen maar leuk is en staat hij oog in oog met de duistere tovenaar, Voldemort. 

favoriete fantasy boeken  favoriete fantasy boeken  favoriete fantasy boeken

De kleuren van magie - V.E. Schwab

Bijna iedereen denkt dat er maar één Londen bestaat, maar dat is helemaal niet waar. Er zijn namelijk vier verschillende Londens. Grijs Londen is vies, saai en er bestaat geen magie. In Rood Londen wordt de magie vereerd en heerst de Maresh-dynastie over een welvarend rijk. In Wit Londen vechten ze om controle over de magie te krijgen. En in een ver verleden bestond er ook nog een Zwart Londen, maar daar praat nu niemand meer over. Kell is één van de weinige magiërs die tussen de verschillende Londens kan reizen. En dit doet hij dan ook regelmatig voor zijn werk. Wanneer hij in Grijs Londen de zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een nieuw avontuur. En ze reizen samen naar alle uithoeken van Londen. Er ligt constant gevaarlijke magie op de loer en ze worden achtervolgd door verraad. Samen gaan ze de strijd aan om de verschillende Londens te redden, maar daarvoor moeten ze wel in leven zien te blijven..

 

Chantal During

Eigenlijk heeft Chantal altijd al fantasy boeken gelezen. Het begon met de griezelboeken van Paul van Loon en daarna heeft ze de Harry Potter boeken verslonden! Ook vandaag de dag leest ze over het algemeen fantasy boeken en dit zijn haar favorieten:

favoriete fantasy boeken  favoriete fantasy boeken  favoriete fantasy boeken

Ontworteld - Naomi Novik

Agnieszka's volk wordt tegen het gevaarlijke Woud beschermt door een kille tovenaar. Natuurlijk gaat voor niks de zon op en deze tovenaar vraagt dan ook een hoge prijs voor zijn bescherming: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen. Het moment dat de tovenaar een nieuwe vrouw gaat kiezen komt steeds dichterbij en Agnieszka is bang. Ze weet, net als iedereen in haar dorp, dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia uit zal kiezen. De mooie, sierlijke, dappere Kasia is alles wat Agnieszka niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest...

favoriete fantasy boeken  favoriete fantasy boeken  favoriete fantasy boeken

Summoner: De Nieuweling - Taran Matharu

Fletcher dacht dat hij een gewone smidsleerling was, maar op een dag ontdekt hij dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen. Samen met zijn demon Ignatius reist hij af naar de Vocans Academie. Hier worden leerlingen getraind om een summoner te worden. Op de Vocans Academie leren zij hun gaven te hanteren, zodat ze die kunnen gebruiken in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning.

Spellslinger - Sebastien de Castell

In Vogelvrij volgen we het verhaal van Kellen. Hij is nog geen 16 en heeft moeite met het gebruiken van magie, dit terwijl hij behoort tot de beste tovenaarsfamilie onder de Jan’Tep. Als hij niet voor zijn 16de verjaardag een magiering heeft geactiveerd zal hij verbannen worden naar de Sha’Tep en dat is iets wat Kellen echt niet wil. Dan sta je namelijk in dienst van de Jan’Tep en moet je alle kut klusjes opknappen. Nadat zijn zus hem bijna dood ontmoet hij Ferius en daarna ook Reichis, een nekhek. Hij ontdekt steeds meer duistere geheimen en vraagt zich of wie hij nog kan vertrouwen. Ferius en Reichis of de Jan’Tep?

 

Melissa Blad

Melissa is al zolang ze zich kan herinneren gek op fantasy boeken. Ze vindt het heerlijk om even weg te dwalen in een compleet andere wereld! Ze verslindt deze boeken dan ook regelmatig. Dit zijn haar favoriete fantasy boeken:

favoriete fantasy boeken

Het Gouden Kompas (Noorderlicht trilogie) - Philip Pullman

In Het Gouden Kompas ontmoeten we Lyra. Ze is opgegroeid zonder haar ware identiteit te kennen en leeft in een wereld die op die van ons lijkt, maar er zijn huiveringwekkende verschillen. Zo raakt ze betrokken bij de ontvoering van kinderen die worden gebruikt voor experimenten in de poolstreek. Achtervolgd, verraden en meer dan eens aan zichzelf overgeleverd, leert Lyra hoe ze met het gouden kompas om moet gaan. Alleen met behulp van dit mysterieuze instrument kan ze de waarheid achterhalen.

favoriete fantasy boeken

Hof van doorns en rozen - Sarah J. Maas

Als Feyre aan het jagen is ziet zij een immens grote wolf en schiet hem neer. Wat zij helaas niet weet is dat zij hier een hoge prijs voor moet betalen. Het is namelijk geen gewone wolf, maar een Elfide. Niet veel later verschijnt er een beest voor haar deur om vergelding op te eisen. Hij neemt Feyre mee naar Prythian. Feyre ontdekt dat haar ontvoerder een Hoge Fae is uit het Lentehof en dat hij Tamlin heet. Haar vijandige gevoelens voor Tamlin veranderen in een vurige passie! Hof van Doorns en Rozen doet denken aan het sprookje Belle & het Beest en leest heerlijk weg. Tijdens het lezen bevind je, je namelijk in een sprookjeswereld!

favoriete fantasy boeken

Schaduw van de vos - Julie Kagawa

Eens in de duizend jaar, wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol een geweldige kans. Hij of zij kan de grote Kami-draak aanroepen en een wens doen. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen...

Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een kitsune, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, leert ze hoe ze die kracht kan gebruiken én tegelijkertijd verborgen kan houden. Tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. 

 

Lees ook: Top 5 favoriete chicklits redactie

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

 • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

 • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

 • De top 10 beste boekverfilmingen

Zoek in artikelen