Boeken voor dierenliefhebbers

Samen even lekker knuffelen, spelen of wandelen. Voor dierenliefhebbers zijn dit ideale activiteiten. Het lezen van boeken schiet er dan vast vaak bij in. Maar wat nou als er boeken speciaal voor dierenliefhebbers geschreven zijn? Dan maak jij daar vast wel even tijd voor, toch? Wij hebben daarom de allerleukste boeken voor dierenliefhebbers op een rijtje gezet!

Boeken voor dierenliefhebbers 1. Kat over de drempel - Rachel Wells

De eerste in ons rijtje met boeken voor dierenliefhebbers is Kat over de drempel. In dit boek is de kat Alfie dakloos, hij is aan zijn lot overgelaten nadat zijn bazin is overleden. Hij kan niet wennen aan een leven met voortdurende gevaren, honger en dorst, kou en eenzaamheid. Na veel omzwervingen besluit hij te blijven wonen in een gewone straat. De bewoners van de straat hebben zo hun eigen sores, verdriet, heimwee, onzekerheid, eenzaamheid... Ze zijn niet allemaal even blij met de komst van Alfie, het grijze katje dat op zoek is naar een nieuw thuis. Maar Alfie heeft zijn eigen agenda en brengt vertrouwen, vriendschap en liefde terug in de straat. Een hartverwarmend boek, een echte aanrader!

Boeken voor dierenliefhebbers2. Warrior Cats - Erin Hunter

Warrior Cats is eigenlijk een kinderboek, maar ook erg leuk voor volwassenen en daarom hebben wij dit boek een plaats gegeven tussen onze boeken voor dierenliefhebbers! Al eeuwenlang delen vier wilde kattenclans het woud, volgens de regels die door hun voorouders zijn vastgesteld. Maar de Donderclan verkeert in groot gevaar, als de Schaduwclan zich niet langer aan die regels houdt en probeert heer en meester van het hele woud te worden. Dappere krijgskatten sterven, soms onder vreemde omstandigheden ... Dan verschijnt er ineens een doodgewone huiskat op het toneel. Hij heet Rufus en zijn komst markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de clans. En het mooiste van alles is dat er heel veel delen van zijn! Dus je kan even voort met deze serie!

Boeken voor dierenliefhebbers3. Golvend Gras - Nora Roberts

Ook voor de paardengekken onder ons is er een boek weggelegd in het rijtje met boeken voor dierenliefhebbers! In Golvend Gras Van Nora Roberts ontmoet Jillian Baron op een dag een man, Aaron Murdock. Háár land grenst namelijk aan het zijne en het een ontmoeting is dan ook bijna onvermijdelijk. Zijn hengst heet Samson en haar merrie Delilah. Volgens Aron een teken van het lot, maar Jilian vindt dat onzin - tenslotte bestaat er al jaren een vete tussen hun families! Toch voelt ze zich tot hem aangetrokken, en als er vee van haar land verdwijnt, gelooft ze dan ook niet dat hij daar iets mee te maken heeft. Ook al wijst alles in zijn richting. Een prachtig verhaal waarin paarden een grote rol spelen!

Boeken voor dierenliefhebbers4. De kat die de weg kwijt was - Britt Collins

De kat die de weg kwijt was is ook zeker een boek dat je gelezen moet hebben als je van dieren houdt. Het is een waargebeurd verhaal en dus erg ingrijpend & realistisch! Michael King was ooit een geweldige chefkok, maar nu is hij dakloos en depressief. Maar dan vindt hij op een nacht een lief, klein zwerfkatje. En zij is eigenlijk net zo hongerig en vies als hij. Michael noemt haar Tabor en de twee worden de beste vrienden en zijn onafscheidelijk. Wanneer de winter nadert trekken ze samen richting Californië. Bij de dierenarts blijkt dat Tabor is gechipt en dat haar eigenaar nog steeds naar haar op zoek is. Hoe zal dit verhaal aflopen? Blijft Tabor bij Michael of gaat zij terug naar haar eigen familie?

Boeken voor dierenliefhebbers5. Kat over de vloer - Rachel Wells

Kat over de vloer is het vervolg op Kat over de drempel. Alfie ging in een gewone straat, met verschillende mensen wonen. Sommigen waren vriendelijk, anderen nors, sommigen waren bemoeizuchtig, anderen teruggetrokken. Totdat Alfie kwam, en veranderde iedereens leven.   Maar nu is er een nieuw gezin in de straat komen wonen, een gezin waar iets geks mee is. Alfie weet niet precies wat, maar wat hij wel zeker weet is dat hij moet ingrijpen voor het te laat is. Maar willen ze zijn hulp wel? Ga opnieuw met Alfie mee op avontuur!  Zeker de liefhebbers van katten zullen genieten van dit prachtige, avontuurlijke verhaal over een bijzondere kat! Ook deze kon dus niet ontbreken in ons rijtje met boeken voor boekenliefhebbers!

Boeken voor dierenliefhebbers6. Marley & me - John Grogan

Velen zullen de film van Marley & me wel kennen en de kans is groot dat je een traantje hebt weggepinkt. Maar wist je dat deze film eigenlijk gebaseerd is op het boek van John Grogan?! John en Jenny zijn nog niet zo lang getrouwd als ze besluiten een puppy in huis te nemen. Marley groeit van een gelig wollig hoopje al snel uit tot een eigenwijze, enthousiaste en vooral enorm lieve labrador. Marley is aanwezig bij alle belangrijke gebeurtenissen in het leven van het jonge stel, zowel de fijne als de vervelende. En hoe \overenthousiast Marley soms ook kan zijn, hij weet feilloos aan te voelen wanneer zijn baasjes hem nodig hebben om bv troost bij te zoeken. Een boek dat zeker gelezen moet worden door dierenliefhebbers!

Boeken voor dierenliefhebbers7. De laatste reis van de Ballerinus - Arienne Bolt

De laatste reis van de Ballerinus is een kinderboek, maar daarom niet niet minder leuk voor iederen die van dieren houdt. Ravi woont met zijn vriend IJs, een zwerfhond, aan het water. Op zijn verjaardag verandert zijn leven. Hij krijgt een abonnement voor een dierentuin cadeau en hij ontmoet Sep, een kapitein op leeftijd die vergezeld wordt door zijn sprekende papegaai Sjon, ahum, John.De dierentuin blijkt een oude circustent te zijn, waar circusdirecteur Benno de scepter zwaait. Ravi komt er achter dat Benno van plan is de dieren aan de slager te verkopen. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Hij besluit de dieren te redden, niemand verdient zo een gruwelijk einde. Maar gaat het hem lukken om iedereen te redden?

Boeken voor dierenliefhebbers8. Bob de straatkat - James Bowen

Waarschijnlijk komt Bob de straatkat je wel bekend voor, of misschien ken je het als A streetcat named Bob? Deze film is ontzettend populair en er is dus ook een boek van! James vindt een gewonde kat in het trappenhuis van zijn flat. Hoewel hij nauwelijks voor zichzelf kan zorgen, neemt hij de rode kater mee naar de dierenarts en verzorgt hem tot hij weer op eigen poten kan staan. Maar Bob besluit te blijven en de twee worden onafscheidelijk. Bob volgt James overal, in de bus, in de metro, en als hij geen zin heeft om te lopen zit hij op James' schouder. Samen verdienen ze hun kostje op straat en worden al gauw beroemd. Zo kunnen ze allebei hun moeilijke verleden achter zich laten.

Boeken voor dierenliefhebbers9. Een hondenleven - David Cirici

Ben jij gek op honden? Dan moet je Een hondenleven van David Cirici lezen! Mos is een gelukkige hond. Hij is speels, vrolijk, wordt goed verzorgd en hij houdt van zijn baasjes, Janinka en haar broertje Mirek. Maar dan breekt de oorlog uit en het huis van Mos wordt gebombardeerd. Als Mos onder de puinhopen vandaan weet te komen, kan hij zijn baasjes niet meer vinden. Mos sluit zich aan bij een groepje zwerfhonden, en samen beginnen ze aan een tocht vol ontberingen. Mos wordt ingezet als circushond en als bewakingshond in een gevangenkamp, maar weet steeds te ontsnappen. Als de oorlog is afgelopen, struint Mos door het park in zijn oude stad. En dan komt hem over een tuinmuur een bekende geur tegemoet, die van Janinka…

Boeken voor dierenliefhebbers10. Geen betere vriend - Robert Weintraub

De laatste in ons lijstje met boeken voor dierenliefhebbers is Geen betere vriend van Robert Weintraub. In dit boek wordt het verhaal van Judy, de enige hond die tijdens de Tweede Wereldoorlog officieel een krijgsgevangene was in een jappenkamp op Sumatra, verteld. Samen met Nederlandse, Engelse en Amerikaanse gevangenen werd Judy blootgesteld aan beestachtige wreedheden, tropische ziektes en ondraaglijke hitte waar velen aan ten onder gingen. Maar de band die de soldaten met Judy kregen, gaf hun de moed om dit alles te doorstaan. Ze probeerden allemaal om Judy ongehavend door de ontberingen van het leven in het kamp te loodsen en vergaten daarbij hun eigen leed. Dat was hun redding.

Welke boeken voor dierenliefhebbers ga jij binnenkort lezen?

Lees ook: 9 genieën in boeken

Nieuwste artikelen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

  • Ochtendgloren - Corina Bomann

  • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

  • 20x katten logica

  • De leukste hondenboeken

  • Thuis bij Sarah Lark: in het zonnige Spanje

  • Zwaar verguld!

  • De redenen dat honden hun hoofd schuin houden

Zoek in artikelen