Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019

We gaan al bijna het nieuwe jaar in! En een nieuw jaar betekent natuurlijk allemaal nieuwe boeken. Naar sommige boeken kijken we heel erg uit, omdat het vervolgen zijn  op onze favoriete boeken waar we al een tijdje op wachten. Hieronder hebben wij daarom verschillende populaire Young Adult vervolgen die in 2019 uitkomen op een rijtje gezet. Dit zijn zowel Nederlandse, als Engelse vervolgen!

We beginnen dit artikel natuurlijk met de Nederlandse Young Adult vervolgen die in 2019 uitkomen:

Young Adult vervolgen   Young Adult vervolgen   Young Adult vervolgen   Young Adult vervolgen   Young Adult vervolgen   Young Adult vervolgen

De Graces 2: Vervloekingen - Laure Eve (7 januari 2019)

Het is niet eenvoudig om de brokstukken op te ruimen na de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, maar de Graces zijn vastbesloten om dat wel te doen. Wolf is terug na een mysterieuze verdwijning en de familie is zo blij, dat ze zich niet eens lijken af te vragen waar hij is geweest, of waarom ze opeens geplaagd worden door een massa problemen. Stroomuitval. Vreemde dieren. Rottend eten. Nare dromen.

Alleen Summer, de jongste Grace, kan het gevoel niet negeren dat er iets ontzettend mis is. Op een dag graaft ze in de achtertuin een prachtig versierde set kaarten op die de waarheid kan onthullen over wat er in het huis gaande is, maar niet voor niets. De kaarten zijn krachtig en beangstigend en Summers acties beginnen de hele stad te beïnvloeden. En dan is er nog haar vroegere beste vriendin River. Een gevaarlijk meisje dat teruggekomen is in Summers leven en dat meer weet van de verdwijning van Wolf…

Young Adult vervolgen

Nimmernacht 2: Godsgraf - Jay Kristoff (8 januari 2019)

Mia Corvere, vernietiger van keizerrijken, heeft haar plek gevonden onder de Klingen van Onze Vrouwe van Gezegende Moord, maar velen binnen de congregatie van de Rode Kerk vinden dat ze die niet verdient.

Haar positie is onzeker, en ze is nog altijd geen stap dichter bij de wraak die ze wil nemen na de brute dood van haar familie. Maar na een fatale confrontatie met een oude vijand begint Mia te vermoeden dat de Rode Kerk zo haar eigen motieven heeft.

Als vervolgens bekend wordt dat Consul Scaeva en Kardinaal Duomo de afsluiting van de grote spelen in Godsgraf zullen bezoeken, trotseert Mia de Kerk en verkoopt ze zichzelf als slaaf, zodat ze wraak kan nemen. Een belofte die ze zichzelf maakte op de dag dat ze alles verloor.

Op het zand van de arena vindt Mia nieuwe bondgenoten en bittere rivalen, en rijzen er meer vragen over haar rare verwantschap met de schaduwen. Als de complotten zich ontvouwen, de geheimen worden onthuld en het aantal doden blijft oplopen tussen de muren van het collegium, wordt Mia gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en haar dorst naar wraak.

Young Adult vervolgen

Gone: Rivaal - Michael Grant (15 januari 2018)

De koepel is verdwenen en het virus heeft vrij spel: er ontstaan monsters die de gehele mensheid terroriseren. Tanks rollen door de straten, drones vliegen door de lucht - alles om de beschaving te redden. Te midden van deze chaos verschijnt Dillon Poe, die iedereen met slechts zijn stem in zijn macht kan krijgen.

Dillon de loser, de freak... Vroeger lachte iedereen hem uit, nu is hij verantwoordelijk voor de dood van duizenden mensen. De enigen die deze slechterik met superkrachten kunnen stoppen zijn superhelden: Dekka, Shade, Cruz, Malik, Armo en een nieuweling met ongekende krachten. Maar het verschil tussen goed en slecht is niet altijd zo duidelijk en de grenzen beginnen te vervagen.

Young Adult vervolgen

Everless 2: Evermore - Sara Holland (23 januari 2019)

Jules is opgevoed met verhalen over de eeuwenoude magie van de kwaadaardige Alchemist en de goede Tovenares. Ze is er nu niet alleen achter gekomen dat deze verhalen waar zijn, maar ook dat haar vriendin Caro de Tovenares is. Caro vermoordde koelbloedig de koningin en Jules’ eerste liefde Roan.

Het hele koninkrijk denkt dat Jules verantwoordelijk is voor de moord, en er staat een hoge prijs op haar hoofd. Zelfs het landgoed van Everless is niet meer veilig voor haar. Jules maakt steeds meer vijanden in Sempera, en het enige wat ze kan doen is diep in de verhalen over haar verleden duiken. Alleen als ze de mysteries over haar vroegere zelf kan oplossen, zal Jules de enige persoon die haar vertrouwt kunnen redden.

Young Adult vervolgen

Lux 5: Opposition - Jennifer L. Armentrout (29 januari 2019)

Katy en Daemon moeten harder vechten dan ooit voor het voortbestaan van de mensheid én van hun liefde. Jennifer L. Armentrout voert je mee naar de wereld van de alien en de boekblogger en sluit de Lux-serie op een geweldige manier af met "Opposition'.

Young Adult vervolgen

Mortal Engines 3: Infernal devices - Philip Reeve (15 februari 2019)

Anchorage heeft rust gevonden aan de grenzen van het Dode Continent, en de inwoners van de stad leiden al zestien jaar lang een ongestoord en vredig leven. Onder hen ook Tom en Hester, die met hun vijftienjarige dochter Wren een volgens haar vreselijk saai leven hebben opgebouwd. Maar er dreigen problemen: de Straatjongens zijn terug en Wren, die zich verveelt en snakt naar avontuur, adoreert ze. Ze hoeft geen twee keer na te denken als zich een kans voordoet om weg te gaan. Daarvoor moet ze echter wel het mysterieuze Blikken Boek stelen, en dat heeft grote gevolgen…

Young Adult vervolgen

De Royals 5: Gevaar - Erin Watt (19 februari 2019)

Het leven van Hartley staat op zijn kop sinds ze Easton Royal heeft ontmoet. Hij is onweerstaanbaar, maar ook gevaarlijk.

Wanneer Hartley door een ongeval haar geheugen kwijtraakt, vertrouwt ze niemand meer. Instinctief weet ze dat Easton slecht voor haar is, tegelijkertijd lijkt hij de enige die haar kan redden. Easton wil dat ze haar geheugen terugkrijgt, terwijl Hartley ervan overtuigd raakt dat je sommige dingen maar beter kunt vergeten.

Young Adult vervolgen

Inkt 2: Vlam - Alice Broadway (27 februari 2019)

Leora vlucht naar de bossen, waar de blanco's leven. Haar hele leven heeft ze niets dan slechts over hen gehoord. Nu waagt ze zich in hun midden, met maar één opdracht: hun vertrouwen winnen. Hoe kan dat als ze zelf niet weet of ze hén kan vertrouwen, deze mensen zonder tatoeages die hun geheimen blootgeven? Ondertussen vragen de blanco's maar één ding van haar: geen geheimen, geen leugens, slechts de waarheid. En dat is nu juist het enige wat ze hun niet kan geven...

Young Adult vervolgen

Een groene bloem 3: Spiegeljongen - Floortje Zwigtman (21 maart 2019)

Spiegeljongen is na Schijnbewegingen en Tegenspel het derde en laatste deel van Floortje Zwigtmans indrukwekkende Groene bloem-trilogie. Deze fenomenale serie over de jonge homoseksueel Adrian Mayfield speelt zich af in victoriaans Londen. Zwigtmans Groene bloem-trilogie kan worden gerekend tot het beste wat Nederlandse young adultliteratuur te bieden heeft en is eigenlijk verplichte kost voor iedereen die zich wil verdiepen in de tijd van Oscar Wilde. Floortje Zwigtman is de Nederlandse koningin van de YA-romans. Met haar Groene bloem-trilogie en Wolfsroedel sleepte ze veel prijzen in de wacht, waaronder de Gouden Uil en Gouden Zoen.

Young Adult vervolgen

Vrees Me 4.5: Shadow Me - Tahereh Mafi (april 2019)

Shadow Me is een novelle over Kenji. Juliette is nog steeds aan het bijkomen van Warners verraad. Kenji probeert zijn vriendschap met Juliette in evenwicht te brengen door zijn verantwoordelijkheden als leider van het verzet in te zetten tegen de heroprichting. Het wordt nog interessanter wanneer een onverwachte persoon uit het verleden van Omega Point langskomt.

Young Adult vervolgen

Glazen Troon 7: Koninkrijk van As - Sarah J. Maas (2 april 2019)

Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde.

Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.

Young Adult vervolgen

Koninginnen 2: Duistere troon - Kendare Blake (23 april 2019)

Drie zusjes en één troon – de strijd om de macht is begonnen...

Wie van de koninklijke zusjes zal als overwinnaar uit de bus komen en de troon mogen bestijgen?

Katharine, eens de zwakste van de drieling, voelt zich sterker dan ooit tevoren. Arsinoe heeft de waarheid over haar krachten ontdekt en beseft dat haar geheim weleens in haar voordeel zou kunnen werken. En Mirabella, altijd de sterkste en de gedoodverfde koningin, raakt in groot gevaar.In het boeiende vervolg op Koninginnen is er niets en niemand die de zusjes tegenhoudt op weg naar de troon, behalve zijzelf.

Young Adult vervolgen

Mortal Engines 4: A Darkling plain - Philip Reeve (23 mei 2019)

Londen is een radioactieve ruïne. Maar Tom en Wren ontdekken dat de oude tractiestad een fantastisch geheim verbergt dat een einde kan maken aan de oorlog. Wanneer ze hun leven wagen in de donkere onderbuik van de stad, raakt hun tijd op. Ver weg en helemaal alleen komt Hester ondertussen oog in oog te staan met een vijand die de wapens en de wil bezit om de hele mensheid te vernietigen.

Naast de prachtige Nederlandstalige Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019 zijn er ook een paar Young Adult vervolgen in het Engels waar wij vol smart op wachten. Deze hebben we hieronder op een rijtje gezet:

Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019

The Folk of the Air 2: The Wicked King - Holly Black (8 januari 2019)

Na de verbluffende openbaring dat Oak de erfgenaam van Faerie is, moet Jude haar jongere broer beschermen. Om dit te doen, heeft ze de slechte koning, Cardan, aan haar gebonden en heeft ze van zichzelf de macht achter de troon gemaakt. Het navigeren door de constant wisselende politieke allianties van Faerie zou al moeilijk genoeg zijn als Cardan gemakkelijk te controleren was. Maar hij doet er alles aan om haar te vernederen en te ondermijnen, ook al blijft zijn fascinatie voor haar onverminderd bestaan.

Wanneer het maar al te duidelijk wordt dat iemand in de buurt van Jude haar wil verraden en zo haar leven en de levens van iedereen waar ze van houdt, bedreigt, moet Jude de verrader ontmaskeren en haar eigen gecompliceerde gevoelens voor Cardan bestrijden om de controle te houden.

Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019

Ash Princess 2: Lady Smoke - Laura Sebastian (5 februari 2019)

Theo draagt niet langer een kroon van as. Ze heeft haar rechtmatige titel en een gijzelaar - Prinz Soren - teruggenomen. Maar haar mensen blijven onder de heerschappij van de Kaiser gedoemd tot de slavernij, en nu is ze duizenden kilometers verwijderd van hen en haar troon. Om ze terug te krijgen, heeft ze een leger nodig. Alleen moet ze haar tante hiervoor vertrowen, de gevreesde piraat Dragonsbane. En volgens Dragonsbane kan een leger alleen opgericht worden als Theo een echtgenoot neemt. Iets wat nog geen enkele Astrean-koningin ooit heeft gedaan.

Theo weet dat vrijheid een prijs heeft, maar ze is vastbesloten om een manier te vinden om haar land te redden zonder zichzelf te verliezen

Nog geen cover.

Shatter Me 5: Defy Me - Tahereh Mafi (2 april 2019)

Juliette's korte ambtstermijn als opperbevelhebber van Noord-Amerika was een complete ramp. Wanneer de kinderen van de andere wereldleiders op haar drempel verschijnen, wil ze niets liever dan zich tot Warner wenden voor ondersteuning en begeleiding. Maar hij verbrijzelt haar hart als hij onthult dat hij geheimen heeft bewaard over haar familie en haar identiteit - geheimen die alles veranderen.

Juliette is verwoest en de duisternis die altijd in haar woont, dreigt haar te verteren. Een explosieve ontmoeting met onverwachte bezoekers is misschien voldoende om haar over de rand te duwen.

Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019

Caraval 3: Finale - Stephanie Garber (mei 2019)

Welcome, welcome to Caraval...all games must come to an end.

Het is twee maanden geleden dat de laatste Caraval eindigde. Het is twee maanden nadat de Fates werden bevrijd uit een betoverd kaartspel. Het is twee maanden nadat Tella Meester Legende heeft gezien en twee maanden nadat Meester Legende de troon van het rijk heeft opgeëist als de zijne. Nu bereidt Meester Legende zich voor op zijn officiële kroning en Tella is vastbesloten om het te stoppen. Ze gelooft dat haar eigen moeder, die nog steeds in een betoverde slaap is, de rechtmatige erfgenaam van de troon is.

Ondertussen is Scarlett een eigen spel begonnen. Ze daagt Julian en haar voormalige verloofde, graaf Nicolas d'Arcy, uit voor een wedstrijd waarbij de winnaar haar hand in het huwelijk zal ontvangen. Het voelt alsof Scarlett de volledige controle heeft over haar leven en toekomst. Ze is zich niet bewust dat het verleden van haar moeder haar in groot gevaar heeft gebracht.

Caraval is voorbij, maar misschien is het grootste spel van allemaal begonnen - met levens, rijken en harten die allemaal op het spel staan. Er zijn deze keer geen toeschouwers: alleen diegenen die zullen winnen ... en diegenen die alles zullen verliezen.

Nog geen cover.

Three Dark Crowns 4 - Kendare Blake (3 september 2019)

Nog geen beschrijving beschikbaar.

Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019

The Nevernight Chronicle 3: Darkdawn - Jay Kristoff (5 september 2019)

Het is chaos in de Republiek Itreya. Mia Corvere heeft kardinaal Duomo vermoord en de geruchten over de dood van Consul Scaeva's gaan als een lopend vuurtje door de straten van Godsgrave. Maar begraven onder diezelfde straten, diep in de botten van de oude stad, ligt een geheim dat de Republiek voor altijd zal veranderen.

Mia en haar broer Jonnen moeten door de diepten van de oude metropool reizen. Hun zoektocht voert hen door de Godsgrave naar beneden, over de Sea of Swords, terug naar de bibliotheek van de Quiet Mountain en de vergiftigde bladen van Mia's oude mentoren, en uiteindelijk naar de legendarische kroon van de maan. Daar zal Mia eindelijk de oorsprong van de darkin ontdekken en de bestemming leren kennen die haar en haar wereld te wachten staat. Maar zal Mia het overleven met de drie zonnen nu in afdaling en Truedark aan de horizon?
 

Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019

The Trials of Apollo 4: The Tyrant's Tomb - Rick Riordan (24 september 2019)

Het is niet makkelijk om Apollo te zijn, vooral als je een mens bent geworden en verbannen bent van Olympus. Op zijn weg naar het herstellen van de vijf oude orakels en het terugwinnen van zijn goddelijke krachten, heeft Apollo (ook bekend als Lester Papadopoulos) te maken gehad met zowel triomfen als tragedies. Nu neemt zijn reis hem mee naar Camp Jupiter in de San Francisco Bay Area, waar de Romeinse halfgoden zich voorbereiden op een wanhopig laatste optreden tegen het kwaadaardige Triumviraat van Romeinse keizers. Hazel, Reyna, Frank, Tyson, Ella en vele andere oude vrienden hebben Apollo's hulp nodig om de aanval te overleven. Helaas ligt het antwoord op hun verlossing in het vergeten graf van een Romeinse heerser. . . iemand die erger is dan de keizers die Apollo al heeft meegemaakt.

Nog geen cover.

The Hazel Wood 2 - Melissa Albert (2019)

Nog geen beschrijving beschikbaar.

Naar welke Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019 kijk jij het meeste uit?

Lees ook: 11x Koninklijke Young Adult boeken

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • Young Adult top-5: september

  • Young Adult top-5: juli

  • Weekend-special: GRATIS ebook Fallen downloaden

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen