Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019

We gaan al bijna het nieuwe jaar in! En een nieuw jaar betekent natuurlijk allemaal nieuwe boeken. Naar sommige boeken kijken we heel erg uit, omdat het vervolgen zijn  op onze favoriete boeken waar we al een tijdje op wachten. Hieronder hebben wij daarom verschillende populaire Young Adult vervolgen die in 2019 uitkomen op een rijtje gezet. Dit zijn zowel Nederlandse, als Engelse vervolgen!

We beginnen dit artikel natuurlijk met de Nederlandse Young Adult vervolgen die in 2019 uitkomen:

Young Adult vervolgen   Young Adult vervolgen   Young Adult vervolgen   Young Adult vervolgen   Young Adult vervolgen   Young Adult vervolgen

De Graces 2: Vervloekingen - Laure Eve (7 januari 2019)

Het is niet eenvoudig om de brokstukken op te ruimen na de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, maar de Graces zijn vastbesloten om dat wel te doen. Wolf is terug na een mysterieuze verdwijning en de familie is zo blij, dat ze zich niet eens lijken af te vragen waar hij is geweest, of waarom ze opeens geplaagd worden door een massa problemen. Stroomuitval. Vreemde dieren. Rottend eten. Nare dromen.

Alleen Summer, de jongste Grace, kan het gevoel niet negeren dat er iets ontzettend mis is. Op een dag graaft ze in de achtertuin een prachtig versierde set kaarten op die de waarheid kan onthullen over wat er in het huis gaande is, maar niet voor niets. De kaarten zijn krachtig en beangstigend en Summers acties beginnen de hele stad te beïnvloeden. En dan is er nog haar vroegere beste vriendin River. Een gevaarlijk meisje dat teruggekomen is in Summers leven en dat meer weet van de verdwijning van Wolf…

Young Adult vervolgen

Nimmernacht 2: Godsgraf - Jay Kristoff (8 januari 2019)

Mia Corvere, vernietiger van keizerrijken, heeft haar plek gevonden onder de Klingen van Onze Vrouwe van Gezegende Moord, maar velen binnen de congregatie van de Rode Kerk vinden dat ze die niet verdient.

Haar positie is onzeker, en ze is nog altijd geen stap dichter bij de wraak die ze wil nemen na de brute dood van haar familie. Maar na een fatale confrontatie met een oude vijand begint Mia te vermoeden dat de Rode Kerk zo haar eigen motieven heeft.

Als vervolgens bekend wordt dat Consul Scaeva en Kardinaal Duomo de afsluiting van de grote spelen in Godsgraf zullen bezoeken, trotseert Mia de Kerk en verkoopt ze zichzelf als slaaf, zodat ze wraak kan nemen. Een belofte die ze zichzelf maakte op de dag dat ze alles verloor.

Op het zand van de arena vindt Mia nieuwe bondgenoten en bittere rivalen, en rijzen er meer vragen over haar rare verwantschap met de schaduwen. Als de complotten zich ontvouwen, de geheimen worden onthuld en het aantal doden blijft oplopen tussen de muren van het collegium, wordt Mia gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en haar dorst naar wraak.

Young Adult vervolgen

Gone: Rivaal - Michael Grant (15 januari 2018)

De koepel is verdwenen en het virus heeft vrij spel: er ontstaan monsters die de gehele mensheid terroriseren. Tanks rollen door de straten, drones vliegen door de lucht - alles om de beschaving te redden. Te midden van deze chaos verschijnt Dillon Poe, die iedereen met slechts zijn stem in zijn macht kan krijgen.

Dillon de loser, de freak... Vroeger lachte iedereen hem uit, nu is hij verantwoordelijk voor de dood van duizenden mensen. De enigen die deze slechterik met superkrachten kunnen stoppen zijn superhelden: Dekka, Shade, Cruz, Malik, Armo en een nieuweling met ongekende krachten. Maar het verschil tussen goed en slecht is niet altijd zo duidelijk en de grenzen beginnen te vervagen.

Young Adult vervolgen

Everless 2: Evermore - Sara Holland (23 januari 2019)

Jules is opgevoed met verhalen over de eeuwenoude magie van de kwaadaardige Alchemist en de goede Tovenares. Ze is er nu niet alleen achter gekomen dat deze verhalen waar zijn, maar ook dat haar vriendin Caro de Tovenares is. Caro vermoordde koelbloedig de koningin en Jules’ eerste liefde Roan.

Het hele koninkrijk denkt dat Jules verantwoordelijk is voor de moord, en er staat een hoge prijs op haar hoofd. Zelfs het landgoed van Everless is niet meer veilig voor haar. Jules maakt steeds meer vijanden in Sempera, en het enige wat ze kan doen is diep in de verhalen over haar verleden duiken. Alleen als ze de mysteries over haar vroegere zelf kan oplossen, zal Jules de enige persoon die haar vertrouwt kunnen redden.

Young Adult vervolgen

Lux 5: Opposition - Jennifer L. Armentrout (29 januari 2019)

Katy en Daemon moeten harder vechten dan ooit voor het voortbestaan van de mensheid én van hun liefde. Jennifer L. Armentrout voert je mee naar de wereld van de alien en de boekblogger en sluit de Lux-serie op een geweldige manier af met "Opposition'.

Young Adult vervolgen

Mortal Engines 3: Infernal devices - Philip Reeve (15 februari 2019)

Anchorage heeft rust gevonden aan de grenzen van het Dode Continent, en de inwoners van de stad leiden al zestien jaar lang een ongestoord en vredig leven. Onder hen ook Tom en Hester, die met hun vijftienjarige dochter Wren een volgens haar vreselijk saai leven hebben opgebouwd. Maar er dreigen problemen: de Straatjongens zijn terug en Wren, die zich verveelt en snakt naar avontuur, adoreert ze. Ze hoeft geen twee keer na te denken als zich een kans voordoet om weg te gaan. Daarvoor moet ze echter wel het mysterieuze Blikken Boek stelen, en dat heeft grote gevolgen…

Young Adult vervolgen

De Royals 5: Gevaar - Erin Watt (19 februari 2019)

Het leven van Hartley staat op zijn kop sinds ze Easton Royal heeft ontmoet. Hij is onweerstaanbaar, maar ook gevaarlijk.

Wanneer Hartley door een ongeval haar geheugen kwijtraakt, vertrouwt ze niemand meer. Instinctief weet ze dat Easton slecht voor haar is, tegelijkertijd lijkt hij de enige die haar kan redden. Easton wil dat ze haar geheugen terugkrijgt, terwijl Hartley ervan overtuigd raakt dat je sommige dingen maar beter kunt vergeten.

Young Adult vervolgen

Inkt 2: Vlam - Alice Broadway (27 februari 2019)

Leora vlucht naar de bossen, waar de blanco's leven. Haar hele leven heeft ze niets dan slechts over hen gehoord. Nu waagt ze zich in hun midden, met maar één opdracht: hun vertrouwen winnen. Hoe kan dat als ze zelf niet weet of ze hén kan vertrouwen, deze mensen zonder tatoeages die hun geheimen blootgeven? Ondertussen vragen de blanco's maar één ding van haar: geen geheimen, geen leugens, slechts de waarheid. En dat is nu juist het enige wat ze hun niet kan geven...

Young Adult vervolgen

Een groene bloem 3: Spiegeljongen - Floortje Zwigtman (21 maart 2019)

Spiegeljongen is na Schijnbewegingen en Tegenspel het derde en laatste deel van Floortje Zwigtmans indrukwekkende Groene bloem-trilogie. Deze fenomenale serie over de jonge homoseksueel Adrian Mayfield speelt zich af in victoriaans Londen. Zwigtmans Groene bloem-trilogie kan worden gerekend tot het beste wat Nederlandse young adultliteratuur te bieden heeft en is eigenlijk verplichte kost voor iedereen die zich wil verdiepen in de tijd van Oscar Wilde. Floortje Zwigtman is de Nederlandse koningin van de YA-romans. Met haar Groene bloem-trilogie en Wolfsroedel sleepte ze veel prijzen in de wacht, waaronder de Gouden Uil en Gouden Zoen.

Young Adult vervolgen

Schaduw Me - Tahereh Mafi (24 april 2019)

Shadow Me is een novelle over Kenji. Juliette is nog steeds aan het bijkomen van Warners verraad. Kenji probeert zijn vriendschap met Juliette in evenwicht te brengen door zijn verantwoordelijkheden als leider van het verzet in te zetten tegen de heroprichting. Het wordt nog interessanter wanneer een onverwachte persoon uit het verleden van Omega Point langskomt.

Young Adult vervolgen

Glazen Troon 7: Koninkrijk van As - Sarah J. Maas (2 april 2019)

Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde.

Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.

Young Adult vervolgen

Koninginnen 2: Duistere troon - Kendare Blake (23 april 2019)

Drie zusjes en één troon – de strijd om de macht is begonnen...

Wie van de koninklijke zusjes zal als overwinnaar uit de bus komen en de troon mogen bestijgen?

Katharine, eens de zwakste van de drieling, voelt zich sterker dan ooit tevoren. Arsinoe heeft de waarheid over haar krachten ontdekt en beseft dat haar geheim weleens in haar voordeel zou kunnen werken. En Mirabella, altijd de sterkste en de gedoodverfde koningin, raakt in groot gevaar.In het boeiende vervolg op Koninginnen is er niets en niemand die de zusjes tegenhoudt op weg naar de troon, behalve zijzelf.

young adult vervolgen

Weersta me - Tahereh Mafi (21 mei 2019)

Juliette is iedereen kwijt.

Na haar vrij rampzalig verlopen periode als opperbevelhebber is ze ontvoerd en bevindt ze zich ergens op een basis ver van sector 45. Terwijl ze de eenzaamheid en martelingen probeert te doorstaan, moet ze ook haar herinneringen op een rijtje zien te krijgen. Warner heeft haar hart gebroken door te onthullen dat hij veel meer weet over haar familie en haar identiteit dan hij tot nu toe liet blijken, en deze geheimen veranderen alles.

Juliette wordt verscheurd door verdriet, en de duisternis die zich nog altijd in haar schuilhoudt dreigt haar over te nemen. Maar door een onverwachte bondgenoot lijkt er toch nog een kans te zijn om te ontsnappen, en om de schade die ze heeft aangericht te herstellen.

Young Adult vervolgen

Mortal Engines 4: A Darkling plain - Philip Reeve (23 mei 2019)

Londen is een radioactieve ruïne. Maar Tom en Wren ontdekken dat de oude tractiestad een fantastisch geheim verbergt dat een einde kan maken aan de oorlog. Wanneer ze hun leven wagen in de donkere onderbuik van de stad, raakt hun tijd op. Ver weg en helemaal alleen komt Hester ondertussen oog in oog te staan met een vijand die de wapens en de wil bezit om de hele mensheid te vernietigen.

young adult vervolgen

Break a Leg - Chinouk Thijssen (3 juni 2019)

DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN? THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT. Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

Young adult vervolgen

Ziel van het zwaard - Julie Kagawa (11 juni 2019)

Eens in de duizend jaar, wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol een geweldige kans. Hij of zij kan de grote Kami-draak aanroepen en een wens doen. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen.

Tot nu toe is het de zestienjarige Yumeko gelukt de drakenrol uit handen van de vijand te houden. Ze is al een eind op weg om haar stukje van de rol naar de tempel te brengen, waar het veilig is.
Maar dan dient zich een nieuwe vijand aan: een levensgevaarlijke demon, die eeuwenlang gevangen zat in een vervloekt zwaard, is ontsnapt en heeft bezit genomen van Kage, de jongen die had beloofd haar te beschermen...

young adult vervolgen

De verminkte koning - Leigh Bardugo (27 juni 2019)

Nikolai Lantsov heeft altijd al een talent gehad voor het onmogelijke. Niemand weet precies wat hij heeft meegemaakt tijdens de bloederige burgeroorlog in zijn land – en dat wil hij graag zo houden. Nu zijn vijanden zich verzamelen aan de verzwakte grenzen, moet de jonge koning een manier vinden om Ravka's geldkist te vullen, nieuwe allianties te vormen en de groeiende dreiging voor het eens zo grote Grishaleger stoppen.

Maar elke dag wordt een duistere kracht in hem sterker, die alles wat hij heeft opgebouwd dreigt te verwoesten. Met de hulp van een jonge monnik en een legendarische Stormblazer reist Nikolai naar alle uithoeken van Ravka, om de diepste magie op te zoeken en zo de verschrikkelijke erfenis in zijn lichaam te verslaan. Hij zal alles moeten riskeren om zijn land en zichzelf te redden.

young adult vervolgen

Her Royal Higness - Rachel hawkins (28 juni 2019)

Millie Quint is er kapot van als haar vriendin met een ander zoent. Omdat ze de gedachte om elke dag met haar ex geconfronteerd te worden niet kan verdragen, besluit Millie om beurzen aan te vragen voor prestigieuze scholen. Hoe verder van Houston, hoe beter.

Millie kan haar geluk niet op als ze wordt toegelaten tot een van de meest exclusieve scholen ter wereld in de Schotse Hooglanden. Alles aan Schotland is anders: het landschap is mistig en groen, de school is prachtig en de studenten vinden haar Amerikaanse accent superschattig. Er is alleen één probleem: Millies kamergenoot Flora gedraagt zich als een echte prinses. Ze ís ook een echte prinses. Van Schotland.

De twee kunnen elkaar niet uitstaan, maar voordat Millie het doorheeft, heeft ze wéér een vriendin. Prinses Flora zou een nieuw hoofdstuk in haar liefdesleven kunnen zijn, maar Millie weet dat de kans op een happily ever after klein is. Het echte leven is tenslotte geen sprookje… Of toch wel?

young adult vervolgen

De kleuren van schaduw - V.E. Schwab (12 augustus 2019)

Het is vier maanden geleden dat de steen in het bezit van Kell kwam. Vier maanden sinds zijn pad dat van Lila Bard kruiste. Vier maanden sinds prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Nu, rusteloos sinds hij is gestopt met het smokkelen van magische goederen, wordt Kell 's nachts geplaagd door duistere dromen, en overdag door herinneringen aan Lila.

Intussen maakt Rood Londen zich op voor de Element Spelen, een extravagante internationale magiewedstrijd die bedoeld is ter vermaak en om aangrenzende landen te vriend te houden. Men heeft het zo druk met de voorbereidingen dat niemand doorheeft dat een piratenschip vol oude vrienden steeds dichterbij komt. En dat een ander Londen, ver weg, langzaam aan kracht begint te winnen. Want een schaduw die 's nachts verdwijnt, zal de volgende ochtend weer verschijnen. En de balans van magie is kwetsbaar. Als één stad opbloeit, moet een andere ten onder gaan…

Young adult vervolgen

Riverdale: De roadtrip - Micol Ostow (12 augustus 2019)

Als Archie, Betty, Veronica en Jughead een road trip gaan maken, hopen ze even aan hun problemen te ontsnappen. Maar ze komen er al snel achter dat Riverdale hen overal achtervolgt... ook als ze het stadje verlaten.

Archie is aangeklaagd voor moord en alles wijst erop dat hij schuldig is. Betty, Veronica en Jughead weten dat Hiram Lodge Archie de schuld in de schoenen probeert te schuiven, maar hoe kunnen ze dat aantonen?

Ze besluiten terug te gaan naar Shadow Lake om Archies onschuld te bewijzen. Het is alles of niets. Hun plan moét slagen. Met alle gevolgen van dien...

young adult vervolgen

Lady Smoke - Laura Sebastian (4 september 2019)

Theodosia draagt niet langer een kroon van as. Ze heeft haar rechtmatige titel opgeëist en ze heeft een gijzelaar, Prinz Søren. Maar de wrede Kaiser zit nog altijd op háár troon, en nog altijd gaat haar volk gebukt onder zijn heerschappij. Theodosia wil haar volk bevrijden, maar hoe? De enig mogelijke oplossing is dat ze trouwt – met een machtige man die een sterk leger meebrengt. Trouwen met een vreemdeling… Hoe kan Theodosia trouw zijn aan haar volk – en aan zichzelf?

young adult vervolgen

Finale - Stephanie Garber (3 oktober 2019)

Welkom bij de meeslepende finale van Caraval, het derde en laatste deel van Stephanie Garbers New York Times-bestsellerserie. Aan alles komt een eind…

Stephanie Garbers Finale neemt de lezer nog één keer mee naar de betoverende wereld van Caraval, waar Scarlett en Tella hopen op een goede afloop na de tragische gebeurtenissen die Tella op het wraakpad stuurde. Tella moet nu beslissen wie ze vertrouwt: Legende of een oude vijand. Scarlett staat voor een onmogelijke opgave, en Legende moet een keuze maken die hem voorgoed zal veranderen.

Caraval is voorbij, maar het belangrijkste spel begint nu pas. Dit keer zijn er geen toeschouwers. Alleen winnaars en verliezers…

young adult vervolgen

The Burning Shadow - Jennifer L. Armentrout (8 oktober 2019)

In "The darkest star', het eerste deel van de serie, heeft ze opper-Luxen Luc ontmoet. In "The burning shadow' kan ze zich daar niets van herinneren. Evie is een paar maanden uit haar geheugen kwijt. Op zoek naar het antwoord op de vraag wie ze is en wie ze was, belandt ze steeds dieper in de wereld van de Luxen. En ze zal al snel ontdekken dat als je daar eenmaal in zit, je er niet zo makkelijk meer uit komt. De Origin-serie is een zijdelings vervolg op de Lux-serie, waarmee Jennifer L. Armentrout zichzelf voorgoed op de kaart zette als fantasyauteur. Haar fans hadden nog niet genoeg van de wereld die ze creëerde. Zijzelf gelukkig ook niet.

young adult vervolgen

Dance or Die - Chinouk Thijssen (21 oktober 2019)

De première komt eraan! En India is er klaar voor. Ze kan haar passen dromen en ze heeft alles ingestudeerd: ze ís haar dans. Maar toch is ze er niet gerust op. Want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar lastigvallen. En iets zegt haar dat hij tijdens de voorstelling pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

young adult vervolgen

Muze - Laini Taylor (28 oktober 2019)

Sarai heeft al heel wat nachtmerries gezien en dacht dat ze elke verschrikking inmiddels wel kende. Ze had het fout. Zij en Lazlo zijn niet langer wie ze waren – hij een god, zij een geest. Terwijl Minya hen gevangenhoudt om wraak te kunnen nemen op Ween, worstelt Lazlo met een onmogelijk dilemma: redt hij de vrouw van wie hij houdt, of alle anderen? Sarai voelt zich machteloos, maar is ze dat ook? De muze van nachtmerries heeft nog niet ontdekt waar ze toe in staat is.

Een nieuwe vijand verwoest het laatste beetje hoop dat de inwoners van Ween nog hadden, en de mysteries van de mesarthim worden weer opgerakeld: waar komen de goden vandaan, en waarom? Wat is er gebeurd met de duizenden kinderen die in de citadel geboren werden? En terwijl vergeten deuren worden geopend en nieuwe werelden onthuld is de belangrijkste vraag van al: horen helden monsters af te slachten, of is het misschien mogelijk ze te redden?

Liefde en haat, wraak en verlossing, vernietiging en redding komen samen in dit schitterende vervolg op Zonderling.

Naast de prachtige Nederlandstalige Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019 zijn er ook een paar Young Adult vervolgen in het Engels waar wij vol smart op wachten. Deze hebben we hieronder op een rijtje gezet:

Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019

The Folk of the Air 2: The Wicked King - Holly Black (8 januari 2019)

Na de verbluffende openbaring dat Oak de erfgenaam van Faerie is, moet Jude haar jongere broer beschermen. Om dit te doen, heeft ze de slechte koning, Cardan, aan haar gebonden en heeft ze van zichzelf de macht achter de troon gemaakt. Het navigeren door de constant wisselende politieke allianties van Faerie zou al moeilijk genoeg zijn als Cardan gemakkelijk te controleren was. Maar hij doet er alles aan om haar te vernederen en te ondermijnen, ook al blijft zijn fascinatie voor haar onverminderd bestaan.

Wanneer het maar al te duidelijk wordt dat iemand in de buurt van Jude haar wil verraden en zo haar leven en de levens van iedereen waar ze van houdt, bedreigt, moet Jude de verrader ontmaskeren en haar eigen gecompliceerde gevoelens voor Cardan bestrijden om de controle te houden.

Young adult vervolgen

Five Dark Fates - Kendare Blake (3 september 2019)

Na het gevecht met Katharine is de opstand in duigen gevallen. Jules vloek is opgeheven waardoor ze is doorgedraaid en niet kan regeren. Arsinoe moet een kuur proberen te vinden. En deze zware last rust alleen op haar schouders. Mirabella is namelijk verdwenen.

De heerschappij van koningin Katharine blijft voorlopig nog intact. Maar voor haar gevecht moest ze een hoge prijs betalen: haar geliefde Pietyr. Op wie kan ze nu vertrouwen? Wie gaat haar helpen in haar strijd tegen Mirabella? Katharine begint steeds meer te verlangen naar de band die Arsinoe en Mirabella met elkaar delen. Maar de dode koninginnen blijven fluisteren dat Mirabella niet te vertouwen is. 

Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019

Darkdawn - Jay Kristoff (5 september 2019)

Het is chaos in de Republiek Itreya. Mia Corvere heeft kardinaal Duomo vermoord en de geruchten over de dood van Consul Scaeva's gaan als een lopend vuurtje door de straten van Godsgrave. Maar begraven onder diezelfde straten, diep in de botten van de oude stad, ligt een geheim dat de Republiek voor altijd zal veranderen.

Mia en haar broer Jonnen moeten door de diepten van de oude metropool reizen. Hun zoektocht voert hen door de Godsgrave naar beneden, over de Sea of Swords, terug naar de bibliotheek van de Quiet Mountain en de vergiftigde bladen van Mia's oude mentoren, en uiteindelijk naar de legendarische kroon van de maan. Daar zal Mia eindelijk de oorsprong van de darkin ontdekken en de bestemming leren kennen die haar en haar wereld te wachten staat. Maar zal Mia het overleven met de drie zonnen nu in afdaling en Truedark aan de horizon?
 

Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019

The Tyrant's Tomb - Rick Riordan (24 september 2019)

Het is niet makkelijk om Apollo te zijn, vooral als je een mens bent geworden en verbannen bent van Olympus. Op zijn weg naar het herstellen van de vijf oude orakels en het terugwinnen van zijn goddelijke krachten, heeft Apollo (ook bekend als Lester Papadopoulos) te maken gehad met zowel triomfen als tragedies. Nu neemt zijn reis hem mee naar Camp Jupiter in de San Francisco Bay Area, waar de Romeinse halfgoden zich voorbereiden op een wanhopig laatste optreden tegen het kwaadaardige Triumviraat van Romeinse keizers. Hazel, Reyna, Frank, Tyson, Ella en vele andere oude vrienden hebben Apollo's hulp nodig om de aanval te overleven. Helaas ligt het antwoord op hun verlossing in het vergeten graf van een Romeinse heerser. . . iemand die erger is dan de keizers die Apollo al heeft meegemaakt.

Young Adult vervolgen

The Queen of Nothing - Holly Black (19 november 2019)

Macht is veel makkelijker te verkrijgen dan om vast te houden. Jude heeft deze les geleerd toen ze haar controle over Cardan (The Wicked King) opgaf voor onmeetbare macht. Helaas staat ze nu, als verbannen sterfelijke 'Queen of Faerie', machteloos en is ze aan het wankelen gebracht door het verraad van Cardan. Ze wacht haar tijd af totdat ze alles terug kan nemen wat Cardan van haar afgenomen heeft. En misschien breekt dit moment wel aan met de komst van haar bedriegelijke tweelingzus, Taryn, wiens sterfelijke leven in gevaar is. 

Jude moet nu terugkeren naar het verradelijke Faerie Court en zichzelf confronteren met haar gevoelens voor Cardan, als ze haar zus wil redden. Maar Elfhame is verandert, er is een oorlog onderweg. En wanneer een slapende, maar krachtige, vloek vrijgelaten wordt, raakt iedereen in paniek. Jude moet kiezen tussen haar ambitie en menselijkheid.

Naar welke Young Adult vervolgen die uitkomen in 2019 kijk jij het meeste uit?

Lees ook: 11x Koninklijke Young Adult boeken

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • Young Adult top-5: september

  • Young Adult top-5: juli

  • Weekend-special: GRATIS ebook Fallen downloaden

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen