Complete Young Adult series die je achter elkaar wil lezen

Wanneer wij beginnen aan een eerste deel van een serie, dan willen wij het liefst alle boeken daarvan achter elkaar lezen. Hoe fijn is het dat je na een grote cliffhanger meteen door kunt lezen en niet een jaar op het vervolg hoeft te wachten?! De afgelopen jaren zijn er weer heel wat leuke young adult series uitgekomen. Wij hebben 17 complete young adult series van de afgelopen 5 jaar die je achter elkaar wil lezen op een rijtje gezet, zodat je binnenkort een bingereading sessie kunt gaan houden. 

Hof van doorns en rozen-serie - Sarah J. Maas

We beginnen de lijst met complete young adult series met de Hof van doorns en rozen-serie van Sarah J. Maas. De echte Maas fans weten vast wel dat deze serie eigenlijk nog niet helemaal afgelopen is. Dat klopt. De originele trilogie over Feyre is na Hof van vleugels en verwoesting eigenlijk afgerond. Na dit derde deel uit de trilogie is er nog wel een novelle uitgekomen genaamd Hof van ijs en sterren. Hierin volgen we Feyre, maar ook een aantal andere karakters. Dit boek kan eigenlijk gezien worden als de opbouw naar de nieuwe trilogie die zich rondom een ander karakter zal gaan afspelen. 

Hof van doorns en rozen gaat over de negentienjarige Feyre. Ze woont in een bos waar overal gevaar op de loer ligt. Wanneer ze een wolf doodt in het bos, blijkt daar een prijs op te staan. Een beestachtig wezen komt naar haar huis toe en eist vergelding. Feyre wordt door het wezen naar het feeënrijk Prythian meegenomen. Feyre ontdekt dat haar ontvoerder geen beest is, maar een Hoge Fae genaamd Tamlin. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Complete young adult series      Complete young adult seriesWarcross duologie - Marie Lu

Heb je wel zin om een serie te lezen, maar heb je geen zin om daarvan 6 boeken te moeten lezen? Dan is de Warcross dulogie iets voor jou! Deze serie van Marie Lu bestaat uit maar 2 boeken. Hierdoor kan je toch een leuke serie lezen, zonder dat je daar al te veel tijd in hoeft te stoppen. Ideaal!

Warcross is een virtualrealitygame die de wereld beheerst. Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers.
Dan doet de maker van het spel, de jonge miljardair Hideo Tanaka, Emika een onweerstaanbaar aanbod. Hij heeft een spion nodig tijdens de internationale Warcrosskampioenschappen, om een beveiligingsprobleem bloot te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo en ze belandt in een wereld van roem en rijkdom, waar ze tot dan toe alleen maar van kon dromen. Maar al snel stuit ze op een complot, met grote gevolgen voor het hele Warcrossimperium.

      Complete young adult series      Complete young adult series

Carve the Mark duologie - Veronica Roth

Ook Carve the Mark van Veronica Roth is een duologie. Net als bij Warcross bevat deze serie dus maar twee boeken, waardoor je niet meteen aan een lange serie vastzit. Carve the Mark is perfect voor als je je eventjes in een andere wereld wilt bevinden. 

In Carve the Mark is een universum gecreëerd waarin iedereen een unieke gave heeft. Cyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als wrede tiran over hun land, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt.
Wanneer de knappe Akos uit het vredelievende, naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbeslissende keuze maken.

      Complete young adult series      Complete young adult seriesKronieken van de onderwereld-serie - Cassandra Clare

Cassandra Clare heeft al vele fantasyboeken op haar naam staan. Vrijwel elke young adult liefhebber heeft wel eens een boek van haar gelezen! Met name haar serie Kronieken van de onderwereld is erg populair. Niet gek als je bedenkt dat het eerste deel verfilmd is en de boeken ook verfilmd zijn tot een Netflix-serie. Als je eenmaal aan deze serie begint, kun je amper stoppen met lezen! Gelukkig biedt de serie genoeg leesvoer; Kronieken van de onderwereld bestaat uit maar liefst 6 delen. 

In Kronieken van de onderwereld woont de vijftienjarige Clary met haar moeder in New York. Wanneer Clary's moeder ontvoerd wordt, komt ze achter een familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

     Complete young adult series     Complete young adult seriesDe helse creaties trilogie - Cassandra Clare

De helse creaties is een andere populaire complete young adult serie van Cassandra Clare. Deze boeken spelen zich in dezelfde wereld af als Kronieken van de onderwereld. Deze serie is echter wel iets korter dan de Kronieken van de onderwereld. De helse creaties bestaat uit 'slechts' 3 boeken. 

Het eerste deel van de Infernal Devices-trilogie - die vooraf gaat aan de Kronieken van de Onderwereld - begint wanneer Tessa's gerieflijke leventje van het New York in 1978 abrupt eindigt als haar voogdes sterft. Tessa wordt naar haar broer in Londen gestuurd, maar voordat zij daar aankomt is ze ontvoerd door de Zwarte Zusters, die haar dwingen zich te bekwamen in een vreemde gave, waarvan ze niet eens wist dat ze die had: transformeren. Ze wordt gered door de superknappe en gevatte Will, die haar naar de Schaduwjagers brengt...

     Complete young adult series     Complete young adult series

De Royals-serie - Erin Watt

De Royals van Erin Watt verdiend uiteraard ook een plaats in deze lijst met complete young adult series. De Royals is dan geen fantasyboek waarin je kan verdwalen in een compleet andere wereld, maar geloof ons: zodra je aan De Royals bent begonnen kan je niet stoppen met lezen. Deze serie telt nu vijf delen (waarvan de eerste drie een trilogie vormen) die je het liefst in één keer zou verslinden. 

De 17-jarige Ella is een echte overlever: met een dubieus baantje -stripteasedanseres - knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen. Dan verschijnt Callum op het toneel, de rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen. Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

     Complete young adult series     Complete young adult seriesEverlife trilogie - Gena Showalter

Ook de Everlife trilogie van de auteur Gena Showalter is een complete young adult serie die zich leent om achter elkaar te lezen. Doordat elk deel eindigt met een grote cliffhanger wil je deze serie in één ruk uitlezen. 

In de Afterlife trilogie moet iedereen kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika ('Licht geeft Zicht') of Myriad ('Macht is een Recht')? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood... Hoewel Tenleys ouders haar al - voor veel geld - aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke manieren proberen te overtuigen. Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd...

     Complete young adult series     Complete young adult series

Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

Deze heerlijke boeken, waarvan het eerste boek ook verfilmd is met Noah Centineo in de hoofdrol, zijn perfect om bij weg te zwijmelen. Heb je een keer geen zin in een fantasyserie dan zijn de boeken van Jenny Han een perfect alternatief! En als je de boeken gelezen hebt kun je meteen de verfilming van het eerste deel op Netflix (her)kijken!

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht... en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Rebel in de woestijn trilogie - Alwyn Hamilton

Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton is ook zo'n trilogie die je het liefst in één keer verslindt! Door het spannende verhaal, een stoer hoofdpersonage en fantasyelementen wil je deze complete young adult serie in één keer lezen.

Rebel in de woestijn gaat over een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en beter met pistolen dan jongens overweg kan. Vermomd als jongen doet ze mee aan een schietwedstrijd, maar voordat ze het weet is ze samen met een knappe, mysterieuze jongen op de vlucht en wordt ze achternagezeten door angstaanjagende djinns en gewelddadige bandieten.

     Complete young adult seriesDe Glazen Troon - Sarah J. Maas

Uiteraard konden we de andere bekende serie van Sarah J. Maas niet buiten beschouwing laten. Deze fantasy young adult serie is onwijs populair en telt maar liefst 8 delen! Als je eenmaal aan deze serie begint kun je niet stoppen. Het is dan eigenlijk ook maar goed dat de serie zoveel boeken telt, want dan kun je je echt helemaal verliezen in deze wereld die Sarah J. Maas geschapen heeft. 

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

      Complete young adult series      Complete young adult series      Complete young adult seriesDe selectie-serie - Kiera Cass

De Selectie-serie is eigenlijk een beetje het tegenovergestelde van De Glazen Troon. Deze serie bevat over het algemeen maar weinig actievolle evenementen en de romantische verhaallijn voert hier de boventoon. Maar wij houden hier ook ontzettend van! Ben je juist toe aan een meer rustige serie, dan ben je met De Selectie aan het juiste adres. deze serie bevat in totaal vijf boeken en vier novelles die zijn gebundeld in twee boeken. De eerste drie boeken en de vier novelles behoren eigenlijk tot de 'originele serie'. Dit verhaal is na het laatste boek eigenlijk afgerond. Als je meer wilt dan kun je ook de twee boeken die erna komen nog lezen. Deze boeken zijn een sequel op de eerste trilogie en voor de echte fans zeker een aanrader. 

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon. America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

      Complete young adult series      Complete young adult seriesThe Cage trilogie - Megan Sheperd

Deze trilogie van Megan Sheperd is perfect voor de lezers die houden van spanning en mysterie. In het boek worden namelijk vijf tieners wakker in een omgeving die ze niet kennen. Als lezer wil je weten wat er gebeurt is en net zolang door blijven lezen totdat jij alle antwoorden hebt ontrafeld!

Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Kindred; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op...

The Darkest Minds trilogie - Alexandra Bracken

Vele van jullie zullen vast wel The Hunger Games en de Divergent boeken gelezen hebben. Maar er bestaat nog een leuke dystopische trilogie, genaamd The Darkest Minds! De fans van dit genre zullen hun hart kunnen ophalen met deze boeken. The Darkest Minds bestaat uit drie boeken die een afgesloten geheel vormen. Er is wel nog een vierde deel uitgekomen die zich 5 jaar na de eerste trilogie afspeelt. 

In Amerika breekt er een vrius uit die vrijwel alle kinderen doodt. Degene die niet door het virus worden gedood, krijgen speciale krachten. Zo ook de tienjarige Ruby. Per ongeluk wist ze het geheugen van haar ouders, waardoor haar ouders haar niet meer kunnen herinneren. Ruby wordt naar Thurmond gestuurd, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn. 

      Complete young adult series      Complete young adult seriesTouching Juliette-serie- Tahereh Mafi

De Touching Juliette-serie van Tahereh Mafi zou in eerste instantie uit drie boeken bestaan. Deze trilogie is al een tijdje uit en razend populair! Zo populair dat de schrijfster in 2017 aankondigde nog een trilogie in deze wereld te schrijven die verdergaat op de gebeurtenissen uit de originele trilogie.

In het eerste deel van de Touching Juliette-serie valt de wereld uit elkaar. Ziektes vernietigen de mensheid, het is moeilijk om eten te vinden, vogels vliegen niet meer en de lucht heeft de rare kleur. Er zijn nu zoveel mensen gedood door Het Herstel, dat de overlevers op oorlog uit zijn. Het Herstel gebruikt geweld om hen tegen te houden, maar ze krijgen niet op iedereen grip. En ineens blijkt dat Juliette misschien meer is dan een gemartelde ziel in een dodelijk lichaam. Juliette is zelfs precies wat ze op dit moment nodig hebben.

      Complete young adult series      Complete young adult series      Complete young adult seriesEndgame trilogie - James Frey

De Endgame trilogie van James Frey is een heerlijke spannende serie die zeer geschikt is voor een bingereading sessie!

Aarde. Nu. Vandaag. Morgen.

Endgame is echt.

Endgame is begonnen.

De toekomst ligt open.

Het komt zoals het komt.

12 Spelers. Jong van lichaam, maar oud van oorsprong. De hele mensheid stamt af van hun bloedlijnen. Ze zijn geschapen en verkozen duizenden jaren geleden. Sindsdien bereiden ze zich voor, dag in dag uit. Ze zijn niet bovennatuurlijk. Niemand kan vliegen, lood in goud veranderen, of zichzelf genezen. Als de dood komt, dan komt-ie. Voor hen, voor ons allemaal. Ze zijn de erfgenamen van de aarde, en zij zullen het Grote Raadsel van de Redding moeten oplossen. Een van hen moet dat doen, of we zijn allemaal verloren.

Lees het boek.

Ontdek de aanwijzingen. los het raadsel op.

Slechts één kan winnen.

Endgame is echt.

Endgame is begonnen.

      Complete young adult series      Complete young adult series      Complete young adult seriesDid I Mention I Love You-serie - Estelle Maskame

De Did I Mention I Love You-serie van Estelle Maskame bestaat uit vier delen. De eerste drie delen vormen samen een trilogie en zijn geschreven vanuit het oogpunt van Eden. In het vierde deel lezen we echter met de bad boy Tyler mee en leren we zijn verhaal kennen. De Did I Mention I Love You-serie is een aanrader voor iedereen die houdt van contemporary young adult boeken. 

Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch... trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

      Complete young adult series      Complete young adult series      Complete young adult seriesSummoner-serie - Taran Matharu 

We sluiten de lijst met complete young adult series af met de Summoner-serie van Taran Matharu. Deze serie bestaat uit vier delen plus nog een Summoners handboek. De Summoner-serie kan misschien wel het best omschreven worden als Harry Potter meets Pokémon meets Lord of the Rings. Je zou misschien denken dat dit een vreemde combinatie is, maar gek genoeg werkt het heel goed! Ook deze young adult serie is typisch een voorbeeld van een serie die je niet meer weg kan leggen zodra je erin begonnen bent. 

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

      Complete young adult series      Complete young adult series      Complete young adult seriesWelke complete young adult serie wil jij nog lezen?

Lees ook: YA fantasy boeken series

Nieuwste artikelen

 • De vuurdraak - Alastair Chisholm

 • Canary Islands - Charles van Haverbeke

 • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

 • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

 • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen