In welk boek wil jij leven?

Tijdens het lezen van boeken verdwaal je soms helemaal in een andere wereld. In een wereld hier ver vandaan, waar alles mogelijk is. Zou jij jezelf willen omringen met vampieren, weerwolven of elfjes? Of ga jij liever terug in de tijd om rond te zwieren in de mooiste jurken? Hieronder hebben wij een paar prachtige werelden op een rijtje gezet waarin wij wel zouden willen leven. En jij? 

Twilight

Ben jij niet bang aangelegd en houd jij wel van een echte uitdaging? Dan is de wereld van Twilight misschien wel iets voor jou! Gevaar ligt bijna altijd op de loer, zeker als je nog steeds een mens bent in een wereld vol met glinsterende vampiers en knappe weerwolven. Maar je hebt gelukkig wel de familie Cullen om je te beschermen tegen bijvoorbeeld de Volturi. Of zou jij toch het liefst jezelf laten veranderen in een vampier? Alles kan! Misschien ben jij wel de nieuwe Bella? Of is Twilight toch net iets te gevaarlijk voor jou?

Pride and Prejudice

Ben jij niet zo een adrenaline junkie en wil jij eigenlijk gewoon rustig genieten? Dan heb jij misschien altijd al het gevoel gehad dat je in de verkeerde eeuw bent geboren. Stiekem zou jij wel willen rondzwieren in prachtige jurken in het oude Engeland. Natuurlijk mocht je als vrouw in die tijd niet al te veel doen, maar als jij houdt van wandelen, thee drinken en mooie mannen die met je wegrijden op hun paard. Dan zit je in de wereld van Pride and Prejudice helemaal goed!

Harry Potter

Is jouw brief voor Zweinstein kwijtgeraakt? En zou je niks liever willen dan je buurman of buurvrouw veranderen in een kikker? Of wil jij meedoen aan het WK Zwerkbal? Dan kan het natuurlijk niet anders dan dat je in de wereld van Harry Potter wilt leven. Op Zweinstein leer je alles over magie, toverdranken, fabeldieren en spreuken! Dit klinkt stiekem wel als de tovenaarshemel. Maar vergis je niet, het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms moet je het opnemen tegen grote slechte tovenaars. Maar daar draai jij je hand niet voor om. Toch? 

Narnia

Wat zou jij doen als je een kledingkast in je kamer zou ontdekken die je naar een andere wereld brengt? Zou jij het aandurven om naar een wereld vol met centaurs, pratende leeuwen, prinsen en heksen te vertrekken? Maar om in Narnia te leven moet jij ook beschikken over de nodige moed. Je moet het aandurven om de wereld te redden van de gemene witte heks! Dus zou jij de kledingkast ingaan om Narnia te ontdekken? Of blijf jij liever thuis op de bank Netflix kijken?

Lord of the Rings

De wereld van Lord of the Rings is alleen weggelegd voor de echte daredevils onder ons, tenzij je er natuurlijk voor kiest om te genieten van een leven in De Gouw! Dat is een idealistisch dorpje met verborgen huisjes waar het altijd rustig is en je omringd wordt door Hobbits. Maar als Gandalf langskomt voor een belangrijke missie kan je natuurlijk geen nee zeggen en moet je het opnemen tegen Orks! Heb jij het in je om de ring te beschermen zonder geobsedeerd te raken? Of wordt de ring jouw Precious en verander je in Smeagol? Dan kan je misschien maar beter niet in de wereld van Lord of the Rings leven...

Percy Jackson

Ben jij gek op de Griekse Mythologie en kan je niet wachten om Hades of Poseidon te ontmoeten? Dan wil jij natuurlijk niets liever dan in de wereld van Percy Jackson leven. En wie weet ben jij wel een halfgod(in) en is jouw vader niemand minder dan Zeus? Dat is toch de droom van iedereen?! En stel je eens voor wat je allemaal kan doen met de goddelijke krachten waar je over beschikt. Maar daarnaast is het ook jouw taak om de wereld te beschermen tegen iedereen met slechte bedoelingen! Are you up for the task? Gelukkig staat er een trouwe centaur aan je zijde.

Shadowhunters

Engelen, nephilim, heksenmeesters, vampieren, demonen, weerwolven en elfen. Alles komt voor in de wereld van de schaduwjagers! Weet jij al hoe je een iratze met een cilinder moet tekenen? Kan jij omgaan met een serafijn zwaard? En misschien heb je ook al de perfecte parabatai op het oog? Dan is het leven in de wereld van de schaduwjagers voor jou weggelegd. Maar let wel op; je zal het moeten opnemen tegen Valentijn Morgenstern om de wereld van de ondergang te redden. Alleen een echte schaduwjager kan die taak volbrengen! Gelukkig staat de knappe Jace altijd klaar om je een helpende hand te bieden. Of ga jij voor de knappe Alec?

The Wizard of Oz

Een tornado brengt je naar een magische wereld hier ver vandaan, naar het Land van Oz. Hier ontmoet je een levende vogelverschrikker, een blikken man en een bange leeuw. Samen met hen ga je op zoek naar de Boze Heks van het Westen om haar te verslaan. Onderweg komen jullie verschillende hindernissen tegen die je moet verslaan. Is het Land van Oz een wereld waarin jij zou willen leven? Of krijg je al knikkende knieën als je alleen al aan de Boze Heks van het Westen denkt?

Wij zijn natuurlijk razend benieuwd naar jouw keuze! Dus laat ons hieronder weten in welk boek jij wel zou willen leven door te stemmen op onze poll.

Poll

In welk boek wil jij leven?

In welk boek zou jij willen leven?

Lees ook: De langste fantasy boeken series

Nieuwste artikelen

  • Een snufje magie - Lucas Eden

  • Het gebak – Claudia Allemeersch en Roger van Damme

  • Door73 – Eric Ivanidis en Marcelo Ballardin

  • Appleby Farm – Cathy Bramley

  • De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen - Andy Griffiths & Terry Denton

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 10 redenen waarom Ben Barnes een lekker ding is

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

Zoek in artikelen