Cassandra Clare's aankomende shadowhunters' boeken

De wereld van de shadowhunters is al ontzettend uitgebereid. Het begon allemaal met De Kronieken van de Onderwereld, waarin Clary, Jace, Alec, Izzy en Simon centraal staan. Hierna volgden De Helse Creaties-serie en De Duistere Machten-serie! Maar Cassandra Clare is nog lang niet klaar met de shadowhunters. Op dit moment is Cassandra nog bezig met minimaal drie series in de wereld van de Shadowhunters en een boek met korte verhalen. Wij zetten Cassandra Clare's aankomende shadowhunters' boeken hieronder op een rijtje!

De onderstaande boeken zullen in het Engels verschijnen. Wanneer de boeken in het Nederlands verschijnen is helaas nog niet bekend.

The Eldest Curses: The Red Scrolls of Magic - 2 april 2019

De eerste uit het rijtje van Cassandra Clare's aankomende shadowhunters' boeken is The Red Scrolls of Magic. The Eldest Cursus-serie speelt zich af tijdens De Kronieken van de Onderwereld. De liefde tussen Magnus en Alec was namelijk essentieel voor die serie. In De Kronieken van de Onderwereld komt er een moment dat Alec en Magnus voor het eerst samen op vakantie gaan naar Europa. Toen de geliefden weer terugkeerden, waren ze er klaar voor om te leven en te sterven voor elkaar. Het is dus wel duidelijk dat er toen iets groots is gebeurd en wat dat precies is komen we te weten in The Eldest Curses-serie.

Op 2 april 2019 verschijnt het eerste deel in The Eldest Cruses-serie, The Red Scrolls of Magic, in het Engels. In dit boek doorkruisen Magnus en Alec Europa tijdens hun eerste vakantie samen. Maar zodra ze in Parijs zijn, komt er een oude bekende naar hen toe met het nieuws dat er een sekte bestaat die demonen aanbidden. Deze sekte is per ongeluk door Magnus opgericht en draagt de naam ‘Crimson Hand’. De Crimson Hand is erop uit om chaos over de hele wereld te veroorzaken. In hun zoektocht zullen Magnus en Alec elkaar moeten vertrouwen als nooit te voren. Ook al betekent dit dat ze aan elkaar de geheimen moeten onthullen die ze beiden hebben bewaard.

aankomende shadowhunters' boeken  aankomende shadowhunters' boeken  aankomende shadowhunters' boekenBron: Simon & Schuster

Ghosts of the Shadow Market - 4 juni 2019

Na The Red Scrolls Of Magic verschijnt op 4 juni 2019 het boek Ghosts of the Shadow Market. In dit boek worden 10 korte verhalen opgenomen. De verhalen gaan over verschillende personages uit De Kronieken van de Onderwereld. Zo komen Jace en de Lightwoods aan bod, maar ook Jem en Tessa. We leren de personages op een hele andere manier kennen en we kunnen weer heerlijk verdwalen in de wereld van de Schaduwjagers!

aankomende shadowhunters' boeken  aankomende shadowhunters' boeken  aankomende shadowhunters' boekenBron: Simon & Schuster

The Last Hours: Chain of Gold - 19 november 2019

Op 19 november 2019 verschijnt het eerste deel in The Last Hours-series, Chain of Gold. Deze serie zal zich vooral afspelen in Londen in 1903. Het verhaal volgt de kinderen van Tessa en Will, James en Lucie en hun parabatai's Matthew Fairchild en Cordelia Carstairs. Aan het begin van Chain of Gold heerst er een hele lange tijd vrede in de Schaduwwereld. James en Lucie Herondale zijn opgegroeid in een rustige wereld vol met liefdevolle familieleden en vrienden. Deze rust wordt echter verstoord wanneer de families Blackthorn en Carstairs naar Londen komen.

James Herondale verlangt naar liefde en denkt deze te vinden bij de mooie, mysterieuze Grace Blackthorn. Cordelia Carstairs wil ten koste van alles een held worden en haar familie redden van de ondergang. Zij houdt daarom haar gevoelens voor James verborgen. Als een grote ramp de Schaduwwereld bereikt, worden James, Cordelia en hun vrienden in een avontuur gegooid dat grote duistere krachten onthuld. Ze komen erachter welke afschuwelijke prijs ze moeten betalen om helden te zijn en verliefd te worden. 

aankomende shadowhunters' boeken  aankomende shadowhunters' boeken  aankomende shadowhunters' boekenBron: Simon & Schuster

The Wicked Powers - 2021

We sluiten het rijtje van Cassandra Clare's aankomende shadowhunters' boeken af met de serie; The Wicked Powers. Deze serie zal zich afspelen na De Duistere Machten-serie. Er is nog niet zo heel veel over bekend, maar de het wordt waarschijnlijk een trilogie. The Wicked Powers zal draaien om Kit Herondale, Tiberius “Ty” Blackthorn, and Drusilla “Dru” Blackthorn. De titel is gebaseerd op een rijmpje die aan Shadowhunter kinderen wordt verteld: "And bronze to summon wicked powers.”

Naar welk aankomende shadowhunters’ boeken van Cassandra Clare kijk jij het meeste uit?

Bron: goodreads.com, cassandraclare.com, ew.com

Lees ook: Sarah J. Maas komt met nieuwe fantasy boekenserie 'Crescent City'

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Fantasy series

 • Shadowhunters krijgt geen nieuw seizoen

 • De beste fantasie series

 • De leukste bovennatuurlijke series op Netflix

 • The Mortal Instruments-auteur Cassandra Clare is bezig met een nieuwe fantasy-serie!

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen