10 echt grappige fictie boeken

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, een boek dat zo grappig was dat je er hardop om moest lachen! Sommige boeken zijn nu eenmaal ontzettend humoristisch en wie houdt er nu niet van een grappig boek op zijn tijd? Er zijn heel veel grappige fictie boeken geschreven. Wij hebben er 10 voor jullie op een rij gezet!

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - Douglas Adams

Als je houdt van humoristische boeken dan moet je The Hitchhiker's Guide to the Galaxy gelezen hebben! De boeken zitten boordevol humor en zijn ook in het Nederlands verschenen. In de eerste Omnibus zijn de eerste drie boeken verwerkt.

Het verhaal gaat over Hugo Veld, een mens die woont op de planeet aarde. Maar dan wordt op een dag de aarde opgeblazen om plaats te maken voor een intergalactische rondweg. Hugo Veld is de enige op aarde die dit heeft weten te overleven, dankzij zijn vriendschap met Amro Bank, een buitenaardse lifter van de planeet Betelgeuze. Dit is pas het begin van het grootste avontuur dat Hugo Veld heeft meegemaakt in zijn leven.

Het dagboek van Bridget Jones - Helen Fielding

Waarschijnlijk heb je de leuke romantische komedie Bridget Jones Diary vast wel eens gezien! Maar de film is gebaseerd op een boek! Het boek zit vol met hilarische stukken. We raden wel aan om het boek in het Engels te lezen vanwege de Engelse stijl en de grappen. Deze komen beter over in het Engels dan het Nederlands.

De Londense Bridget besluit op een dag dat haar leven drastisch moet veranderen. Vanaf dan houdt zij al haar belevenissen en hersenspinsels in een dagboek bij. Als eerste wil ze 20 pond afvallen en daarna gaat ze op zoek naar een aardige, verstandige man. Helaas is het allemaal niet zo simpel. Zeker niet als je moet kiezen tussen je baas: bonafide-sexgod-met-mooie-auto en de afstandelijke-maar-attente-en-gevoelige Mark Darcy, aan wie je ouders je willen koppelen.

Good Omens - Terry Pratchett & Neil Gaiman

Terry Pratchett is natuurlijk de koning van humoristische fantasyboeken en dit is maar één van zijn titels. Maar eigenlijk zijn al zijn boeken grappige aanraders! Good Omens is vertaald naar het Nederlands onder de titel Hoge Omens.

Hoge Omens is een parodie op de film The Omen. Hoge Omens richt de aandacht op een heel bijzonder boek, namelijk ‘De Oprechte en Secure Voorspellingen’ geschreven door Agnes Nutter. Dit boek voorspelt dat de wereld snel zal vergaan, namelijk aankomende zaterdag al. Hoge Omens uit zowel de hemel als de hel willen dit proberen te voorkomen, maar dan moeten ze eerst de Antichrist vinden. Dit blijkt echter een jongetje van elf te zijn, die bij zijn geboorte ook nog eens verwisseld is. Zal dit allemaal nog goed aflopen?

The Importance of Being Earnest - Oscar Wilde (Engels)

Het boek The Importance of Being Earnest van Oscar Wilde kan niet ontbreken in deze lijst! Door de grappige situaties die in het boek ontstaan en de leuke schrijfstijl van Oscar Wilde laat dit boek je zeker hardop lachen!

In het verhaal maken namelijk twee mannen, Algernon en Jack, gebruik van dezelfde schuilnaam 'Ernest'. Dit leidt tot allerlei hilarische situaties.

 

 

 

Lamb: The Gospel According to Biff, Christ's Childhood Pal - Christopher Moore (Engels)

In dit humoristische boek wordt de jeugd van Jezus (of Joshua zoals hij in het boek heet) verteld door zijn beste vriend Biff. Biff vertelt de delen die niet in de Bijbel staan. Hij vertelt onder andere op een humoristische manier hoe judo en cappuccino zijn ontstaan en waarom hazen worden geassocieerd met Pasen. 

Dit boek laat je gegarandeerd lachen!

De kleur van toverij - Terry Pratchett

Zoals gezegd is Terry Pratchett de koning van humoristische fantasyboeken. Daarom staan er van hem maar liefst twee boeken in deze lijst!

De kleuren van toverij is het eerste deel van de Schijfwereldreeks. Hierin maken we kennis met een wereldschijf die rust op de schouders van vier enorme olifanten die gedragen worden door de Grote Schildpad. In dit eerste deel gaat de tovenaar Rinzwind op een hilarische expeditie naar de Velgrand. Verder ontdekt de stad Ankh-Meurbork het voordeel van een brandverzekering als je er zelf de brand in steekt. En leef mee met de onnozele toerist Tweebloesem en zijn Bagage, een levende kist op honderden beentjes. Kortom, dit is een fantasierijk, humoristisch verhaal!

The Princess Bride - William Goldman

Een fantasy klassieker waarvan er ook een film is gemaakt onder dezelfde naam. Die is trouwens ook geweldig en moet je een keer gezien hebben!

Het verhaal gaat over het meisje Buttercup dat gedwongen wordt om te trouwen met prins Humperdinck. Ze houdt echter helemaal niet van hem, want ze is al verliefd op de boerenjongen Westley. Wanneer Prinses Buttercup wordt ontvoerd besluit Westley alles op alles te zetten om haar te redden. 

 

Tijger, tanga's en tongzoenen - Louise Rennison

Tijgers, tanga's en tongzoenen is het eerste deel van de dagboekenserie van Georgia Nicolson. Ze beschrijft op een hilarische manier haar frustraties. Gegarandeerd dat jij hardop om dit boek kan lachen! 

In dit eerste deel beschrijft Georgia al haar krankzinnige belevenissen: de wilde ergernissen over haar ouders; haar kat Tijger, die last heeft van 'ik-ben-een-woeste-leeuw-aanvallen'; haar vriendin Jas, met wie Georgia voortdurend ruzie heeft; en vooral haar onzekerheden in de liefde. Ze neemt zelfs les in tongzoenen...

 

Hou je mond! - Sophie Kinsella 

Een heerlijk grappige chicklit waar nu ook een leuke film van is! Hou je mond! is namelijk verfilmd onder de naam Can You Keep a Secret? die net zo leuk is als het boek!

Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s. Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en ze vindt haar vriend Conner een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken. Ze geeft de plant van haar irritante collega sinaasappelsap en haar string doet pijn. Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een aardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma dénkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt blijkt hij haar baas te zijn!

Ik mooi praten - David Sedaris

We sluiten de lijst af met het boek Ik mooi praten van David Sedaris. Volgens Het Nieuwsblad in België is deze auteur zelfs de grappigste schrijver ter wereld! Hij kan dus niet in deze lijst ontbreken. 

In deze verhalenbundel heeft David Sedaris inspiratie gehaald uit zijn eigen leven. Voor David is het grootste wetenschappelijke raadsel over zijn vader, een hotshot bij IBM, hoe het mogelijk is dat een man zes kinderen krijgt van wie er geen een zijn belangstellingen deelt. Dat zijn moeder een protestantse is, en zijn vader orthodox-Grieks, en dus al niet eens op dezelfde dag Pasen kunnen vieren, is een van de andere running gags in het oeuvre van Sedaris. Het verklaart de vele conflicten in dit hopeloos neurotische maar zeer herkenbare gezin.

 

Lees ook: Grappige boeken die je hardop laten lachen

Nieuwste artikelen

  • My own worst enemy – Lily Lindon

  • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

  • Martin Scherstra – Hotel De jutter

  • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

  • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

  • Grappige boeken die je hardop laten lachen

  • Good Omens is dé nieuwe serie over engelen en demonen

  • Hoofdredacteur Jacky showt haar boekenkast!

  • De langst lopende boekenseries ooit

  • 10x boekenthema films

Zoek in artikelen