14 x enemies to lovers young adult boeken

Pas op! Mogelijke spoilers voor de relatie ontwikkeling in deze boeken.

Wij zijn gek op de romantische verhaallijnen in young adult boeken. Het is heerlijk om even weg te dromen bij de romantiek in de boeken. Vooral young adult boeken, waarin de hoofdpersonen enemies to lovers zijn vinden wij geweldig! De hoofdpersonen die langzaam naar elkaar toe groeien, de onvermijdelijk aantrekkingskracht tussen de twee personages die daarop volgt... Wij houden ervan! Ben jij ook zo gek op enemies to lovers verhalen? Dan moet je deze boeken zeker eens lezen!

Heks & Jager - Shelby Mahurin

In Heks & Jager maken we kennis met de personages Lou en Reid. Lou is een heks en Reid een heksenjager. Dat ze elkaar niet mogen staat als een paal boven water. Ondanks dat Reid niet de echte identiteit van Lou kent, hebben ze een hekel aan elkaar. Maar hoe meer tijd ze met elkaar doorbrengen, hoe meer die haat omslaat in iets anders...

Twee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine. Omdat niemand mag weten wie ze is, laat ze sindsdien alle magie achterwege en leeft ze van wat ze kan stelen. Want in Cesarine worden heksen als Lou opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand…
Reid Diggory, een beëdigd heksenjager van de kerk, heeft altijd maar één principe gehad: gij zult geen heks in leven laten. Het is puur toeval dat zijn pad dat van Lou kruist, maar nadat Lou hem een gemene streek heeft geleverd, dwingt de kerk hen tot iets wat ze geen van beiden voor mogelijk hadden gehouden: ze moeten trouwen. Lou is doodsbang dat men erachter zal komen wie ze werkelijk is, en ondertussen heeft ze nog een probleem: haar groeiende gevoelens voor Reid…

Rood, wit & koningsblauw - Casey Mcquiston

De eerste ontmoeting tussen Alex en Henry verliep niet vlekkeloos en sindsdien is Alex absoluut geen fan van Henry. Sterker nog, hij kan hem niet uitstaan. Maar wanneer de twee na een nieuwe ontmoeting gedwongen tijd met elkaar moeten doorbrengen, is het lastig om de aantrekkingskracht tussen de twee te ontkennen...

Alex is de zoon van de Amerikaanse president, en Henry is de Britse prins. Zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht? 

De wrede prins - Holly Black

Jude is een mens en prins Cardan behoort tot de faerie. Hij maakt Jude het leven zuur, maar de twee kunnen niet ontkennen dat er een bepaalde aantrekkingskracht tussen hun is...

"Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat ik het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen."

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.
Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

Iskari 3 - De piratendief - Kristen Ciccarelli

Safire en Eris zijn gezworen vijanden, totdat ze ineens samen moeten werken. Wanneer ze elkaar beter leren kennen, komen ze erachter dat de ander helemaal nog niet zo vreselijk is...

Safire is soldaat en weet dat het haar taak is om de koning van Firgaard te dienen, en hem te helpen de vrede in het onrustige land te bewaren. 
Eris is een piraat zonder scrupules en weet uit elke schijnbaar onmogelijke situatie te ontsnappen, dankzij haar bovennatuurlijke gave om tussen werelden te kunnen reizen.
Safire en Eris zijn gezworen vijanden, maar hebben opeens een gezamenlijke missie: Asha, de laatste Namsara, terugvinden. Daarvoor reizen ze van drukke havensteden naar verlaten eilanden en weer terug – terwijl ze erachter komen dat hun lot misschien toch meer verbonden is dan ze dachten.

List en Leugens - Leigh Bardugo

De relatie tussen Matthias en Nina is geweldig! Matthias is een Drüskelle die geleerd heeft om de Grisha te haten en op ze te jagen. Nina is een Grisha, die een goede reden heeft om bang te zijn voor de Drüskelle. Wanneer hun schip zinkt en Nina en Matthias op elkaar zijn aangewezen, leren ze elkaar beter kennen en ontdekken ze dat hun vooroordelen ongegrond zijn.

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in z'n eentje... Kaz verzamelt een team om zich heen dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zooitje lijkt: een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion en een Hartenwringer.

Hun reis leidt dwars door vijandig Fjerda en de zes worden niet alleen belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. En tussendoor moeten ze proberen om elkaar niet te vermoorden.

Carry On - Rainbow Rowell

Carry On is eigenlijk een soort parodie op Harry Potter en de relatie tussen Simon en Baz, lijkt op die van Harry en Draco. In Carry On zijn Simon en Baz gezworen vijanden, Baz is een vampier terwijl Simon de uitverkorene is. Toch beginnen ze langzaam voor elkaar te vallen.

Simon Snow wil gewoon relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je 's werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.

Carve the Mark - Veronica Roth

Cyra en Akos zijn opgegroeid in vijandelijke rijken en wanneer Akos gevangen wordt genomen door Cyra's familie, doet hun relatie dat geen goed. Maar de gezworen vijanden laten langzaam hun muren zakken als ze erachter komen dat beide alleen maar vechten voor hun eigen overleving.

Cyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als een tiran over hun planeet, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is veel meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt.
Wanneer Akos uit het naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbepalende keuze maken.

Caraval - Meester legende - Stephanie Garber

In het tweede deel van de Caraval-serie speelt Donatella de hoofdrol, die we al leerden kennen in deel 1. Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar…

Hof van mist en woede - Sarah J. Maas

De echte romantische verhaallijn begint pas in het tweede boek van deze serie, dus spoilers voor als je deel 1 nog niet hebt gelezen!

Feyre en Rhysand beginnen als vijanden. Rhysand dient de slechte Amarantha en Onder de berg liet hij Feyre schaarsgekleed dansen, terwijl Feyre zich daarna er niets meer van kon herinneren. In deel 2 leert Feyre echter een heel andere kant van de Edelheer van het Nachthof kennen en kan ze haar gevoelens voor hem niet ontkennen...

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

De Royals 1 - Verleiding - Erin Watt

In dit boek maken we kennis met 5 knappe jongens met wie de  hoofdpersoon Ella te maken krijgt. Reed is de ergste van allemaal. Zijn vijandigheid naar Ella toe zorgt voor heel wat spanningen en chemie tussen de twee karakters. Alhoewel ze als vijanden beginnen, zijn ze dat later in de boeken zeker niet meer...

De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres - knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.
Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen.
Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Lux - Obsidian - Jennifer L. Armentrout

Katy moet in eerste instantie niks hebben van Daemon. Ze vindt hem arrogant en hij haalt het bloed onder haar nagels vandaan. Maar een enemies to lovers verhaal zou geen enemies to lovers verhaal zijn als de twee door omstandigheden tijd met elkaar moeten doorbrengen en elkaar langzaam beter leren kennen. Katy kan niet ontkennen dat Daemon wel erg leuk en knap is...

In het boek maakt Katy kennis met haar nieuwe buurman Daemon. Deze buitengewoon aantrekkelijke jongen blijkt helaas vreselijk arrogant te zijn, en ze kunnen het totaal niet met elkaar vinden. Dan wordt Katy aangevallen door een vreemde en stopt Daemon de tijd door met zijn hand te zwaaien. Daemon is namelijk een alien en het is niet Katy die wordt aangevallen, maar Daemon zelf. Door Daemons aanraking is Katy gemarkeerd en nu zelf ook een doelwit. Er zit niets anders op dan dicht bij Daemon in de buurt te blijven, totdat zijn kracht op haar is uitgewerkt.

Angelfall 1 - Penryn & het einde der dagen - Susan Ee

De engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in de wereld, en het is een chaos. Overdag schuimen bendes de straten af, 's nachts heersen angst en bijgeloof. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen. Maar daar heeft ze hulp voor nodig - en die hulp komt uitgerekend van Raffe, een engel zonder vleugels...

Penryn en Raffe zijn vijanden, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen. Waar is Penryns zusje? En kan Raffe ooit zijn vleugels terugkrijgen?

Crescent City 1 - Huis van aarde & bloed - Sarah J. Maas

Sarah J. Maas heeft in haar eerdere boeken al geweldige romances geschreven en ook in Huis van aarde & bloed worden we hier weer op getrakteerd! Bryce en Hunt moeten samen de moorden op te zien lossen en alhoewel ze dat eerst niet zien zitten, groeien ze toch dichter naar elkaar toe. De (seksuele) spanning tussen de karakters is haast voelbaar.

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Ontworteld - Naomi Novik 

De relatie tussen Sarkan 'The Dragon' en Agnieszka is geweldig! 

Agnieszka's volk vertrouwt op een kille tovenaar als beschermer tegen het gevaarlijke Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen.
Het volgende keuzemoment nadert en Agnieszka is bang. Ze weet - iedereen weet - dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest...

 

Lees ook: De 40 beste complete Young Adult series

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen