De beste luisterboeken op Storytel

Je hebt vast wel eens van Storytel gehoord. Op deze app kun je de leukste luisterboeken vinden! Er is voor ieder wat wils, zo zijn er spannende thrillers te vinden, maar ook romantische feelgood boeken of juist een episch fantasy verhaal. Zoek je nog leuke aanraders voor Storytel? Wij hebben de beste luisterboeken op Storytel onder elkaar gezet.

 

In samenwerking met Storytel bieden wij nu 30 dagen gratis Storytel aan! Als je je via DEZE LINK aanmeldt voor de gratis proefperiode kun je niet alleen 30 dagen gratis luisterboeken luisteren, zo steun je Chicklit.nl ook nog eens!

Orakel - Thomas Olde Heuvelt

Orakel is het nieuwste boek van Thomas Olde Heuvelt, de auteur van Echo en Hex. Voor alle thriller en horrorliefhebber onder ons is dit boek een aanrader!

Op een mistige winterochtend zien Luca Wolf en Emma Reich een achttiende-eeuws zeilschip in een bollenveld bij de duinen liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar nog terug. Luca blijft verbijsterd achter: hij wilde haar wel achternagaan, maar iets hield hem tegen. De uitdrukking op haar gezicht toen ze door het luik ging, maakte hem bang…

Niet veel later zijn er elf mensen verdwenen, worden Luca en zijn moeder afgeschermd van de wereld vastgehouden en staan de geheime diensten voor een raadsel. Alles moet uit de kast worden gehaald om een mediastorm te voorkomen. Maar als men graaft in een ver verleden om het mysterie van de Orakel te ontrafelen, blijkt het schip een voorbode te zijn van iets onheilspellends.

Hof van ijs en sterren - Sarah J. Maas

Hof van ijs en sterren is de novelle die zich afspeelt na de gebeurtenissen van Hof van vleugels en verwoesting. Als je van de trilogie hebt genoten dan is de novelle echt een aanrader!

In Hof van ijs en sterren zijn Feyre, Rhysand en de rest bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt afleiding. Feyre is dan namelijk jarig. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof.

 

Bridgerton - Julia Quinn

Heb je ook zo genoten van de serie Bridgerton op Netflix? Dan kunnen we de boeken zeker aanraden! Het eerste boek heet De ongetrouwde hertog en kun je beluisteren op Storytel!

Het verhaal speelt zich af in 1813 in Londen. Daphne Bridgerton en de hertog Simon Basset hebben zich verloofd en dat is het nieuws vand e dag. Wat niemand weet, is dat de verloving slechts schijn is. Voor Simon is het de beste manier om de gretige moeders van jonge, huwbare vrouwen op een afstandje te houden. Voor Daphne trekt de zogenaamde interesse van een hertog weer andere geschikte huwelijkskandidaten aan. Maar hoe beter Daphne hem leert kennen, hoe meer ze begint te geloven dat ze haar droomman al heeft gevonden. Daphne zal al haar charmes in de strijd moeten gooien om de eigenzinnige hertog ervan te overtuigen dat trouwen zo gek niet is, en dat zijn ideale vrouw veel dichterbij is dan hij denkt.

De zeven zussen - Lucinda Riley

De zeven zussen is een wereldwijd fenomeen en ontzettend populair. Heb je deze serie nog niet gelezen? Dan is dit je kans! Je kunt de boeken namelijk luisteren op Storytel.

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

 

Stuur me een berichtje - Jill Mansell

Voor alle feelgood liefhebbers zit je met een boek van Jill Mansell altijd goed.

In Stuur me een berichtje besluiten Essie en haar beste vriendin Scarlett op een avond hun hart te luchten over alles wat hen dwars zit. Zo schrijft ze onder andere haar frustraties over haar vriend en haar schoonmoeder, aan wie ze een grote hekel heeft, van zich af. Helaas gaat de brief, die tussen Essie en Scarlett had moeten blijven, viral en wordt ze overal op straat aangekeken als het meisje ‘die dé brief schreef’. Ze raakt haar vriend, baan en huis kwijt en staat letterlijk met haar spullen op straat. Hierdoor ontmoet ze wel Zillah en Conor met hun bijzondere wensenproject. En tevens Lucas, de oorzaak van al haar ellende. Hij heeft die brief namelijk aan iedereen verstuurd... Waarom moet ze nou net op hem vallen?

 

Hitchhiker’s Guide to the galaxy- Douglas Adams

De Hitchhiker's Guide to the Galaxy is niet alleen een aanrader voor scifi liefhebbers, maar voor iedereen die houdt van boeken boordevol humor!

Als de aarde wordt opgeblazen omwille van de aanleg van een intergalactische snelweg, ontspringt alleen Hugo Veld de dans, omdat de buitenaardse lifter Amro Bank toevallig zijn vriend is. Dit is het begin van een bizarre reis door de ruimte. Hugo's reisverslag wordt afgewisseld met -fragmenten uit het liftershandboek.

 

 

 

De Hongerspelen - Suzanne Collins

De Hongerspelen van Suzanne Collins is een ontzettend spannend en heftig dystopisch verhaal. Waarschijnlijk heb je de films vast wel eens gezien, maar de boeken zijn ook ontzettend goed! Een aanrader om te luisteren.

Het verhaal speelt zich af in een futuristich Noord-Amerika waar zich een nieuw land heeft gevormd; Panem. Het land kent twaalf districten en een hoofdstad; het Capitool. Eigenlijk waren er ooit 13 districten, maar district 13 is afgebrand door de hoofdstad. Nu worden er ieder jaar De Hongerspelen gespeeld als een soort straf. Dit houdt in dat er twee kinderen (een jongen en een meisje) tussen de 12 en 18 jaar uit elk district meedoen aan een gevecht tot de dood, waar het hele land naar kijkt. Wanneer het zusje van Katniss Everdeen wordt uitgekozen om mee te doen, twijfelt Katniss geen moment. Ze besluit om de plek van haar zusje in te nemen en zelf mee te doen aan De Hongerspelen. 

De alchemist - Paulo Coelho

Ook voor de romanliefhebber heeft Storytel genoeg te bieden. Zo kun je onder andere luisteren naar De alchemist van Paulo Coelho.

De jonge schaapherder Santiago heeft één grote wens: de wereld bereizen tot in alle uithoeken om zo uit te vinden hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een zoektocht. Na veel omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist, die over grote spirituele wijsheid beschikt. Hij adviseert de jongen: 'Luister naar je hart. Dat kent alles, omdat het afkomstig is van de ziel van de wereld en daar ooit naar zal terugkeren (...) Waar je hart is, is ook je schat.'

 

 

Verlangen - Audrey Carlan

Ben je gek op erotische romans? Dan moet je de boeken van Audrey Carlan eens geprobeerd hebben. 

Parker, Bo en Royce zijn echte vrouwenmagneten. Ze zijn er zelfs zo goed in dat ze er hun beroep van hebben gemaakt. Samen runnen ze het bedrijf Mannen van de Wereld en vliegen ze de hele wereld over om kapitaalkrachtige vrouwen bij te staan bij allerhande klussen. In Verlangen doen de mannen Parijs en New York aan. In Parijs huurt de schatrijke Sophie ze in om haar familiebedrijf naar het volgende niveau te tillen. Het kan niet anders dan dat Sophie binnen de kortste keren de stralende ster van de lichtstad is. En dan hebben we het nog niet eens over wat er gebeurt als de lichten uitgaan. New York blijkt een plek waar je maar al te makkelijk wegdroomt. Gelukkig zijn de mannen experts in het scheiden van werk en privé…

 

Harry Potter en de Steen der Wijzen - J.K. Rowling

Harry Potter blijft na al die tijd nog steeds geweldig om te lezen! Via Storytel kun je het verhaal nu op een andere manier beleven door ernaar te luisteren! Of misschien ben je er nooit aan toegekomen om Harry Potter te lezen, dan is dit je kans!

Harry Potter is een wees die bij zijn vreselijk oom en tante woont. Op zijn elfde verjaardig vertelt de halfreus Hagrid aan Harry dat Harry een tovenaar is! Hij neemt Harry mee naar Zweinsteins Hoge School voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hier leert Harry alles over magie en ontdekt hij dat de kwade tovenaar Voldemort het op hem voorzien heeft...

 

 

Kleine brandjes overal - Celeste Ng

Heb je genoten van de serie Little Fires Everywhere? Beluister op Storytel dan nu het boek waarop deze serie is gebaseerd!

In Shaker Heights, een rustige, progressieve plaats in Cleveland, is alles tot in de puntjes gepland. Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners. Niemand belichaamt deze principes beter dan Elena Richardson. Totdat Mia Warren, kunstenaar en alleenstaande moeder, en haar puberdochter Pearl niet alleen een huis van de Richardsons huren, maar ook een belangrijk onderdeel van de familie worden. 
Wanneer vrienden van de Richardsons in een lastige voogdijzaak belanden, komen Mia en Elena lijnrecht tegenover elkaar te staan. Elena vertrouwt Mia en haar motieven niet en is vastberaden om de geheimen uit Mia's verleden op te rakelen. Maar haar obsessie komt haar duur te staan.

Nimmernacht - Jay Kristoff

Nimmernacht is een spannend fantasyverhaal met een sterk vrouwelijk hoofdpersonage in de hoofdrol. Het is het eerste deel van een trilogie. 

Ze is voorbestemd om koninkrijken te vernietigen, en toch is Mia Corvere nog maar tien jaar oud als ze noodgedwongen, na het verlies van haar familie, haar eerste les in de dood krijgt. Zes jaar later zet het kind dat is opgegroeid in de schaduwen haar eerste stappen in de buitenwereld om een belofte waar te maken – de belofte die ze zichzelf deed op de dag dat ze alles verloor.
Maar Mia's vijanden zijn machtige figuren, en de kans dat ze bij hen in de buurt kan komen is erg klein. Dus als ze wraak wil nemen, moet Mia zelf een wapen worden dat haar gelijke niet kent. Ze moet zichzelf bewijzen tussen de dodelijkste jongens en meisjes van haar opleiding aan de Rode Kerk. Een school waar moordenaars, leugenaars en demonen de dienst uitmaken, en zelfs de leraren het op je voorzien hebben.
Gelukkig is Mia niet zomaar een student. De schaduwen houden van haar... en ze nemen al haar angsten weg.

De onschuldigen - Harlan Coben

Harlan Coben heeft al vele thrillers op zijn naam staan. Als echte thrillerliefhebber moet je een keer een boek van hem gelezen hebben.

Twintig jaar geleden probeerde Matt Hunter een vechtpartij te sussen. Maar er ging daarbij iets behoorlijk mis hij werd zelf opgepakt en veroordeeld voor moord. Nu, negen jaar na zijn vrijlating, heeft hij een goede baan, een vrouw, een kind op komst en een optie op zijn droomhuis. Matt lijkt eindelijk een rooskleurige toekomst tegemoet te zien. Maar dan belandt hij in een nieuwe nachtmerrie. Matt ontvangt op zijn mobiel compromitterende foto's van Olivia, zijn vrouw. Een onbekende man begint Matt te schaduwen - en wordt vermoord. Een geliefde non wordt dood aangetroffen. En volgens de politie - onder wie Loren Muse, die Matt nog kent van vroeger - wijzen alle sporen in de richting van een man met een strafblad en minstens één moord op zijn geweten: Matt Hunter.
Matt en Olivia's zo zorgvuldig opgebouwde leven wordt opnieuw ontwricht, maar ze weigeren alles op te geven en slaan op de vlucht.

’t Hooge Nest - Roxanne van Iperen

't Hooge nest is een indrukwekkend verhaal over de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank.

 

 

De sterrengever - Jojo Moyes

Jojo Moyes is de auteur van het prachtige boek Voor jou. Ook De sterrengever is weer een echte aanrader. 

Het verhaal speelt zich af in 1937 in Kentucky. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…

 

 

Het Spel - Elle Kennedy

Ben je fan van new adult boeken? Dan raden wij je aan om Het spel van Elle Kennedy te luisteren op Storytel.

Demi Davis wordt voor een opdracht gekoppeld aan de populaire ijshockeyer Hunter Davenport. De twee kunnen het erg goed met elkaar vinden en ze worden vrienden. Alleen vrienden – Demi heeft een relatie en Hunter wil het ijshockeyseizoen met een kampioenschap afsluiten en heeft daarom zijn team beloofd bij meisjes uit de buurt te blijven.
Als Demi’s relatie op een niet zo leuke manier uitgaat, wil ze zichzelf opvrolijken met een rebound. Hunter lijkt haar de perfecte kandidaat: hij is vrijgezel, ze hebben een goede chemie samen en hij is erg sexy. Hunter wil de belofte aan zijn team eigenlijk niet verbreken, maar Demi maakt het hem wel erg lastig…

 

De meeste mensen deugen - Rutger Bregman

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?

 

Solveigs belofte - Corina Bomann

Heb je van de eerste twee delen van de Vrouwen van de leeuwenhof trilogie genoten? Op Storytel kun je nu het laatste deel genaamd Solveigs belofte luisteren.

Als jonge bruid leek Solveig een stralende toekomst tegemoet te gaan, maar een tragisch ongeval maakt een einde aan haar geluk. Verdrietig trekt zij zich terug op de Leeuwenhof, bij haar moeder en grootmoeder. Daar is ze hard nodig, want het eerbiedwaardige landgoed verkeert in slechte staat. Solveig heeft allerlei ideeën om het huis en het omringende landgoed te redden, maar welke zijn goed en haalbaar?

Als er een gast uit Amerika en een aantrekkelijke zakenman uit Stockholm op de Leeuwenhof arriveren, opent hun inbreng en kennis voor Solveig de deur naar de wijde wereld. Ze wil niets liever dan een nieuwe start maken, voor de Leeuwenhof en voor de liefde. Maar kan ze haar verdriet om haar verloren geluk achter zich laten?


Lees ook: 5 voordelen van luisterboeken

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: The Vampire Diaries goodiepakket van Storytel

  • De beste huidige kostuumdrama series

Zoek in artikelen