12 goede lange thriller boekenseries

Hoe fijn is het om lekker onder een dekentje te kruipen met een spannende thriller? Met name de echte pageturners, waarbij je op het puntje van je stoel zit om te ontdekken wie de moordenaar is, zijn geweldig om te lezen! Het is dan ook ontzettend jammer als het boek na één deel afgelopen is... Gelukkig bestaan er ook veel thriller boekenseries die uit meerdere delen bestaan! Vaak wordt de moordzaak wel in elk boek opgelost, maar het persoonlijke verhaal van de hoofdpersonages loopt als een rode draad door het boek. Lees hieronder onze 12 aanraders van lange thriller boekenseries!

Helen Grace-serie - M.J. Arlidge

We beginnen deze lijst met de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge. Arlidge is ondertussen niet meer weg te denken uit het thrillergenre en met zijn spannende serie over Helen Grace heeft hij al vele lezers weten te bekoren. We kunnen ondertussen al van 10 boeken over dit personage genieten. 

In het eerste deel moeten inspecteur Helen Grace en haar team jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden...

 

Frieda Klein-serie - Nicci French

Het schrijversduo Nicci French heeft al vele succesvolle thrillers op hun naam staan. Ze schrijven niet alleen losstaande boeken, maar ze hebben ook een spannende thrillerserie geschreven over het personage Frieda Klein. Frieda Klein is psychoanalytica en haar hulp wordt door de politie vaak ingeroepen bij moordzaken.

 

 

 

 

Baantjer

Wie kent de Baantjer boeken niet? Niet alleen is de tv-serie razendpopulair, ook worden er al jarenlang boeken uitgebracht over rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder. In deze boeken krijgen De Cock en Vledder elke keer weer een moordzaak voor hun kiezen die ze op moeten lossen. Doordat de boeken vaak vrij dun zijn heb je ze zo uit! Een perfecte serie om tussendoor te lezen!

 

 

 

Will Trent & Sara Linton - Karin Slaughter

Karin Slaughter wordt ook wel de 'Queen of Crime' genoemd en mag dus niet ontbreken in deze lijst! Ze heeft verschillende thriller boekenseries geschreven, waarvan sommige series zelfs in elkaar overlopen. Zo heeft Karin Slaughter een serie geschreven over de arts Sara Linton, bestaande uit 6 boeken, en over FBI-agent Will Trent, die tot nu toe uit 13 boeken bestaat. In het boek Genesis, die bij de Will Trent-serie hoort, maakt Sara haar opwachting en vanaf daar lopen de twee series in elkaar over. Met in totaal 19 boeken om te lezen kom je met deze serie zeker een tijdje vooruit!

 

 

Rönning & Stilton-serie - Cilla & Rolf Börjlind

Cilla en Rolf Börjlind zijn een getrouwd Zweeds stel. Ze hebben hun krachten gebundeld om de Rönning & Stilton-serie te schrijven, waarvan er in totaal 6 boeken verschenen zijn. In deze boeken volgen we Olivia Rönning, die in het eerste boek in het tweede jaar van de politieopleiding zit en we volgen voormalig inspecteur Tom Stilton. 

 

 

 

William Wisting-serie Jørn Lier Horst

Ook in de boeken van Jørn Lier Horst volgen we een inspecteur. De auteur is zelf een voormalig politierechercheur en in zijn boeken volgen we het karakter William Wisting. In elk boek krijgt deze inspecteur weer een nieuwe zaak voor zijn kiezen die hij op moet zien te lossen. 

Zo wordt er in het eerste boek een lichaam gevonden onder het asfalt. Het blijkt de sinds 1979 vermiste Felicia Natholm te zijn. Eén dag na deze gruwelijke ontdekking verdwijnt een jonge vrouw. Het is aan Inspectuer William Wisting om in een race tegen de klok de dader van de moord op Felicia te vinden. Over vijf dagen zal de moord namelijk verjaren...

Harry Hole-serie - Jo Nesbø

Jo Nesbø is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen en won met zijn romans al vele prijzen. Zijn serie rondom het personage Harry Hole is razendspannend en zelfs verfilmd. Zo werd zijn boek De sneeuwman verfilmd als The Snowman met Michael Fassbender in de hoofdrol. Tot nu toe zijn er 12 boeken over Harry Hole verschenen en kun je dus even vooruit met deze serie!

 

 

 

Rizzoli en Isles-serie - Tess Gerritsen

Waarschijnlijk heb je wel eens van Rizzoli en Isles gehoord: hier is namelijk ook een tv-serie van! Maar wist je dat deze serie gebaseerd is op de boeken van Tess Gerritsen? De boeken zijn stuk voor stuk razendspannend en in elk deel spelen Jane Rizzoli en Maura Isles de hoofdrol. In totaal zijn er 12 delen in deze serie verschenen. Enne... als je de boeken uithebt, dan kun je meteen de tv-serie gaan bingen!

 

 

Eve Dallas-serie - J.D. Robb 

J.D. Robb is het pseudoniem van Nora Roberts. In haar thrillerboeken volgen we inspecteur Eve Dallas en haar team. In deze serie krijgen we in elk boek steeds meer te weten over het leven van Eve Dallas, maar ook de leden van haar team, zoals Peabody, maken gedurende de boeken een groei door. Nora Roberts is naast thrillerauteur ook een roman en feelgood auteur. In haar reeks over Eve Dallas zit dan ook altijd een vleugje romantiek verwerkt. 

 

 

 

Freyja en Huldar-serie - Yrsa Sigurdardottir

Deze IJslandse auteur heeft een spannende serie geschreven over commissaris Huldar en kinderpsychologe Freyja. Doordat er bij de moordzaken kinderen betrokken zijn, worden Huldar en Freyja gedwongen om samen te werken. De twee kennen elkaar al op persoonlijk vlak: ze hebben een onenightstand gehad die niet goed afliep. Hierdoor lees je in de boeken niet alleen over de moordzaken, maar ook over de zich ontwikkelende relatie tussen Freyja en Huldar. In elk boek krijg je weer iets meer over deze twee personages te weten. Daarnaast bevat deze serie van Yrsa Sigurdardottir veel onverwachte plottwisten die je op het puntje van je stoel houdt! Kortom, een aanrader voor de thrillerliefhebbers. 

 

Ava Turner en Luc Callanach-serie - Helen Fields

Helen Fields heeft met haar serie over Ava Turner en Luc Callanach een razendspannende thrillerserie geschreven. In de boeken worden de moordzaken tot in de meest lugubere details besproken. Deze serie is dus niet voor de mensen met een zwakke maag! Kan je wel tegen lugubere details en ben je gek op spannende moordzaken? Dan zit je met deze serie over agenten Ava Turner en Luc Callanach zeker goed!

 

 

 

Alex Cross-serie - James Patterson

James Patterson heeft meerdere series op zijn naam staan. Zo schreef hij 17 boeken over de 'Women's murder club'. Zijn meest bekende serie is die over het personage Alex Cross. Hji is rechercheur bij de politie en krijgt verschillende zaken voor zijn kiezen. Gedurende de boeken lezen we niet alleen mee over Alex Cross, maar ook over zijn familie. Zo heeft zijn zoon zelfs geholpen bij het oplossen van een zaak. Er zijn al 26 boeken over Alex Cross verschenen, dus met deze serie kun je wel even voort!

 

 

 

Lees ook: Thrillers met sterke plottwists

Nieuwste artikelen

  • Een snufje magie - Lucas Eden

  • Het gebak – Claudia Allemeersch en Roger van Damme

  • Door73 – Eric Ivanidis en Marcelo Ballardin

  • Appleby Farm – Cathy Bramley

  • De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen - Andy Griffiths & Terry Denton

Gerelateerde artikelen

  • 8x ijskoude thrillers die je wilt lezen

  • 8 sexy boekenseries

  • Deze Harlan Coben boeken worden verfilmd

  • 10 x boekenthrillers die je afgelopen jaar niet hebt mogen missen

  • Vampire Academy tv-serie in de maak van The Vampire Diaries maker

Zoek in artikelen