Juni - Maand van het Spannende Boek

Het is juni, Maand van het Spannende Boek. En hoe kunnen we deze nu beter beginnen, dan met een Top-5 aan Spannende Boeken? Juist! We hebben de vijf beste spannende chicklits - de beste nagelbijters of onder-de-deken-wegkruipers - voor je op een rijtje gezet. Hou je van spanning? Lees en huiver!

1. Schaduwkant - Isa Maron
Wanneer Nora midden op de dag uit de klas wordt geplukt door haar vader, weet ze nog niet dat het vrije leven waarvan ze droomt in rook op zal gaan. Ze verdwijnt. Tien jaar later is Nora terug. Vijftig kilo dikker en schuw. Ze vlucht in fantasieën en voedsel. Totdat ze een man tegenkomt die haar mooi vindt zoals ze is, iets te mooi misschien…
2. Later - Rosamund Lupton 

Op een prachtige, warme zomerdag wordt de blauwe lucht bevuild door de zwarte rook van een school die in brand staat. Grace, een van de moeders die zich ernaartoe hebben gehaast, beseft dat haar dochter Jenny zich nog in het gebouw bevindt. En Grace doet wat elke moeder zou doen: ze rent naar binnen om haar kind te redden. Ze weet Jenny te bereiken, maar door de intense hitte en dikke rook raken ze beiden zwaar gewond en belanden in het ziekenhuis, waar ze moeten vechten voor hun leven.

3. Kom je spelen? - Louise Millar
Als alleenstaande moeder in Londen is het niet gemakkelijk om goede opvang voor je kind te regelen. Gelukkig heeft Callie haar buurvrouw Suzy, die er alles aan doet om Callie en haar dochtertje Rae welkom te heten. Maar hun band komt onder druk te staan als Callie een vriendschap aanknoopt met Debs. Debs is een apart figuur – niet iemand bij wie je je kind zomaar achterlaat, zeker niet naarmate je meer te weten komt over haar verleden.
4. Wraak - Antoinette Verstegen
Lucy leidt een teruggetrokken, overzichtelijk leven. Als haar zus in India wordt vermoord, is haar eerste reactie om verder te gaan met haar nu nog grijzere, lege leven. De dood van haar zus brengt haar echter heel andere dingen dan verwacht. Ze ontvangt een geheimzinnige boodschap die suggereert dat ze de moord van haar zus kan oplossen. Ze wordt tot over haar oren verliefd op een man die plotseling opduikt. Tijdens haar speurtocht naar de waarheid blijkt dat veel niet is wat het lijkt. Spanning, liefde en drama!
5. Tweestrijd - Linda Jansma
Hanna’s wereldje is perfect. Voor de buitenwereld althans, want al vanaf het begin van haar huwelijk met de rijke en gerenommeerde gynaecoloog Axel Kolman wordt haar leven beheerst door intimidatie, bedreigingen en geweld. Alles verandert als Maurice en Sonja van Buren de villa aan de overkant van de straat betrekken. Hun aanhoudende bemoeienis zorgt ervoor dat Hanna besluit weg te lopen. Een beslissing die haar duur komt te staan en die haar voor een bijna onmogelijke keus stelt…


Hou jij van spannende boeken? Zo ja, heb je nog tips?

Nieuwste artikelen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

  • Ochtendgloren - Corina Bomann

  • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • De beste zomerboeken in 2021

  • 9 super spannende crime series

Zoek in artikelen