Young Adult top-5: november

Het wordt steeds sneller donker en de dagen dus steeds korter. Maar in plaats van chagrijnig te worden bekijk jij het van de positieve kant: meer tijd voor gezellige filmavondjes met vriendinnen en meer tijd voor het lezen van leuke boeken! Welke boeken? Wij hebben 5 toppers voor je op een rijtje gezet:

Vrees me - Tahereh Mafi
''Je kunt me niet aanraken,'' fluister ik. Ik lieg, maar dat zeg ik niet. Hij kan me aanraken, maar dat zal ik nooit vertellen. Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen. Er gebeuren dingen als mensen me aanraken. Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen.
Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.  
   
Voor ik doodga - Jenny Downham
Voor ik doodga greep al honderdduizenden lezers, jong en oud, bij hun keel. Nu is deze roman verfilmd met Dakota Fanning en Jeremy Irvine.
De zestienjarige Tessa heeft leukemie en nog maar korte tijd te leven. En die tijd wil ze goed besteden. Dus maakt ze een lijst van tien dingen die ze absoluut nog wil doen voor ze doodgaat. Te beginnen met seks. En ze wil nog autorijden. En beroemd worden. En verliefd! Maar terwijl Tessa aan haar lijst werkt, verergert haar ziekte en komt haar einde dichterbij.  
   
Mijn boek over mij - Corien Oranje
Dagboeken... Wat in het digitale tijdperk niet veranderd is, is dat tienermeiden graag hun gedachtes en belevenissen neerkrabbelen in een dagboek. Mijn boek over mij is geen doorsnee dagboek, maar heeft een bijzonder concept. Op elke pagina word je uitgedaagd om jezelf beter te leren kennen, met vragen als ''wat zou je doen als je op een onbewoond eiland zat'', of ''wat vind je zo leuk aan je beste vriendin, lijkt ze op jou of helemaal niet''. Een boek voor op je nachtkastje, om heerlijk vol te pennen!  
   
The Vampire Diaries: Fantoom - L.J. Smith
Elena Gilbert en haar vrienden hebben Fell''s Church gered toen kwade geesten eropuit waren om het dorp te vernietigen. Maar de vrijheid heeft zijn tol geëist: Damon Salvatore is dood. Hierdoor verandert alles. Damon en zijn vampierbroer Stefan waren in een wrede strijd verwikkeld om het hart van Elena te veroveren en nu Damon er niet meer is, kunnen Elena en Stefan eindelijk samen zijn. Maar waarom blijft Elena dan dromen over Damon? Terwijl Elena''s gevoelens voor Damon steeds sterker worden, dreigt er een nieuwe duistere kracht in Fell''s Church en deze demon is erger dan alles wat Elena ooit heeft meegemaakt. Zijn enige doel is Elena en iedereen die ze liefheeft te vermoorden.  
   
Prins heerlijk - Megan Mulry
Help, Bronte heeft de liefde van haar leven ontmoet! Precies op het moment dat ze had besloten voor altijd manloos te blijven, staat hij voor haar neus: Max. Slim, grappig en een enorme seksgod. Brontes verwarring is compleet als ze erachter komt dat Max niet zomaar een prins op het witte paard is, maar verdacht veel weg heeft van een échte prins. Hij woont in een kasteel op een landgoed en is puissant rijk. Wat moet hij met de onmogelijke Bronte die zich door het leven blundert? Als hij haar een huwelijksaanzoek doet, slaan de zenuwen toe – maar ze kan eigenlijk ook niet zonder hem... Lukt het Bronte om haar sprookje toch tot een happy end te brengen?  

Welke van bovenstaande titels komt zeker weten op jouw daar-kruip-ik-mee-op-de-bank-lijst?

Nieuwste artikelen

  • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

  • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

  • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

  • Het jaar rond - Cathy Bramley

  • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Top 12 beste young adult fantasy series

Zoek in artikelen