Winterse kookboeken Top-5

December is bijna voorbij en over niet al te lange tijd luiden we weer een nieuw jaar in. De meeste vrouwen beginnen elk jaar opnieuw met het voornemen om die overtollige kerstkilo''s kwijt te raken en gezond te gaan eten. Maar ook ná de feestdagen leent de winter zich juist voor heerlijke winterse kost, zoals een kop warme erwtensoep na het schaatsen of een lekkere kaasfondue tijdens de wintersport. En laten we die verslavende oliebollen en champagne niet vergeten tijdens Oud & Nieuw. Kortom: laat die winter maar lekker lang duren! Chicklit.nl heeft een Top-5 voor je samengesteld van de lekkerste kookboeken om mee te overwinteren! 

Winterkookboek
In de winter is niets lekkerder dan thuis genieten van zelfgemaakte lekkernijen. Of het nu gaat om zelfgebakken pepernoten of een kop ouderwetse erwtensoep, de winter leent zich voor heerlijk genieten. Het Winterkookboek van 24Kitchen biedt inspiratie voor alle eetmomenten die de winter rijk is. Uiteraard ontbreken de recepten voor appelflappen en oliebollen niet! Maar denk ook aan hét recept voor erwtensoep, warme chocolademelk en glühwein en klassiekers uit de wintersportlanden als keiserschmarren, spätzle en kaasfondue. Al dit lekkers wordt gegoten in een heerlijk jasje van gezelligheid en warmte. Kortom: maak de open haard maar aan en laat je warmen door de gerechten van 24Kitchen!  
Het Alles is Familie Kookboek
Als de familie weer bij elkaar is, dan wil je ook een goed diner samenstellen. Die heerlijke, beproefde familiegerechten waar iedereen zich op kan verheugen. Ouderwets lekkere zuurkool met alles erop en eraan of met liefde gemaakte uiensoep. Samen tomatensoep van moeders lepelen met daarna verbroederings-pannenkoeken is ook al een feest. In Het Alles is Familie Kookboek staan alle lekkere recepten van de familie De Roover uit Alles is Familie, de leukste familiefilm van deze winter.
Nigellissima
In Nigellissima viert Nigella de Italiaanse keuken: eerlijk, simpel maar heerlijk eten dat van je dagelijkse maaltijd een feestje zonder gedoe maakt. Hoewel Nigella Lawson al lange tijd in Londen leeft, beschouwt ze Italië als haar spirituele en gastronomische thuis. Haar ervaringen zijn haar altijd bijgebleven en in Nigellissima genieten we van het resultaat: Italiaans eten op zijn goddelijkst: van pasta tot desserts, van traditioneel tot modern, makkelijk en lekker: Italië ligt in ieders keuken.  
Celebrate
Celebrate is een boek vol eenvoudige, creatieve ideeën voor feestjes in alle seizoenen. December is natuurlijk hét moment voor feestjes met Oud & Nieuw als klap op de vuurpijl. Het (kook)boek neemt je mee op een praktische en inspirerende reis langs alle mogelijke feestdagen. De focus ligt op tradities en rituelen en op het samenbrengen van vrienden en familie. Celebrate bevat recepten, zelfmaakideeën, spellen en tips om te entertainen: van nieuwjaarsavond tot het Engelse Bonfire Night en van kinderpartijtjes tot barbecues.  
Bodie Boost
Na al dat overmatige eten tijdens de feestdagen, is het de rest van de winter zaak om weer in vorm te komen en die overtollige kilo''s kwijt te raken. Met het nieuwe dieetboek BodieBoost kun jij dat bewerkstellingen zónder te hoeven leven op een wortel en een tomaat per dag. BodieBoost is hét nieuwe dieet, waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt! Slank en fit door het leven, dat is waar BodieBoost voor staat. Zonder veel moeite en met veel keuzevrijheid. Het is simpel en haalbaar. Het moet namelijk wel leuk blijven. En daar horen snoepen, een wijntje drinken en een patatje eten ook bij. De rest van de winter blijf je dus gewoon genieten van lekker eten! 

Welk kookboek sla jij altijd open voor een winterse kost? 

Nieuwste artikelen

  • Water - Lara Reims

  • HIldes geluk - Marie Lamballe

  • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

  • Recensie: Twee zomers

  • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Young Adult top-5: september

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • Boeken top-5: een tikkeltje stout

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen