5 winterse thrillers voor de wintersport

De feestdagen zijn allemaal achter de rug en 2013 is van start gegaan. We ervaren een zachte winter, dus snert en warme chocolademelk na het schaatsen zit er niet bepaald in. Althans... niet in Nederland. Veel mensen vertrekken in de winter richting koude oorden voor de jaarlijkse wintersport. Tussen al dat skiën, snowboarden en - niet te vergeten - après skiën door, is er vast ook tijd voor een spannende winterthriller. Chicklit.nl heeft er vast 5 van in haar koffer gestopt. Neem jij ze ook mee? 

Winterchalet - Linda van Rijn
Tijdens een gezellige skivakantie kunnen de vriendinnen Isa, Chantal, Karen en Annemieke eindelijk weer eens tijd met z''n vieren doorbrengen. Karen, Chantal en Isa arriveren op de zaterdag, Annemieke sluit later aan. De vakantie van de drie begint heel genoeglijk. Maar de gezellige skivakantie krijgt een noodlottige wending op de dag dat Annemieke arriveert. Bij aankomst treft ze een van haar vriendinnen dood aan. Rechercheur Günter Wolfsberg start een onderzoek. Hij verhoort alle vriendinnen en hun partners en ontdekt dat onder het oppervlak van gelukkige relaties en intense vriendschap de nodige spanningen schuilgaan. Het heeft er alle schijn van dat sommige mensen wel erg graag de schuld willen afschuiven...
Zeemansbruid- Judith Visser
Ursula Klein is leuk, blond en single. Iedere ochtend jogt ze met haar broer over de Erasmusbrug om daarna als rechercheur bij de Rotterdamse politie aan het werk te gaan. Maar wie is de maniakale tegenspeler van Ursula die levenloze en naakte lichamen van afgedankte vrouwen in de Rotterdamse straten achterlaat? Vanaf het moment dat ook haar broer ongewild betrokken raakt bij deze zaak is Ursula niet meer te stuiten en is ze gedwongen haar eigen grenzen steeds opnieuw te verleggen. Kan ze nog iemand vertrouwen? Zeemansbruid is een soms choquerende thriller en een adembenemende cocktail van psychologische spanning en gewelddadige liefde.
Verdieping X - Kim Moelands 
In een Utrechtse discotheek raken tientallen jongeren plotseling bewusteloos. Enkelen overlijden ter plekke. Agente Vicky Hogendoorn ontdekt dat ze allemaal onder invloed zijn van de mysterieuze partydrug elf. In het Academische Medisch Centrum Midden vecht bloeddokter Floor van Schaik voor hun levens, maar ze begint al gauw te vermoeden dat iemand haar tegenwerkt.
Noorderlicht - Suzanne Vermeer 
Kim Romeijn wordt bijna dertig en ze wil dit met haar vrienden groots gaan vieren tijdens een rondreis door Noorwegen. De reis is ook een test voor haar knipperlichtrelatie met Brian. Ze wil hem daar ten huwelijk vragen. Maar haar broer Eric twijfelt aan Brians intenties. De vijf mensen die Kim mee heeft gevraagd zijn totaal verschillend en onderling ontstaan er al snel spanningen. Wanneer ze onderweg door een ander reisgezelschap worden ingehaald voelen ze ook de vijandigheid tussen beide gidsen. Als Kim en Brian de ochtend na haar verjaardag door Eric gewekt worden, eindigt hun onbezorgde leven. Niet iedereen heeft de nacht overleefd... Wie kan Kim nu nog vertrouwen?
Sneeuwval - Tess Gerritsen
Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto''s nog in de garages. De bewoners van Kingdom Come lijken echter in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden...


Welke boeken neem jij mee op wintersport? 

Nieuwste artikelen

  • Budget vegan - Sam Dixon

  • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

  • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

  • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

  • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Young Adult top-5: september

  • Boeken top-5: een tikkeltje stout

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen