5x Zomerse vakantieboeken (voor in je koffer)

YES! Eindelijk schijnt de zon, dus nu kan de zomer écht beginnen. Dat kan natuurlijk maar één ding betekenen; tijd om boeken te verslinden! Lekker languit op het strand, in de tuin of aan het zwembad met een ijskoud drankje, zonnebrandcréme en natuurlijk iets te lezen. Maar welke boeken pak je erbij, terwijl je aan je kleurtje werkt? Om je een handje te helpen hebben we 5 zomerse boeken op een rijtje gezet. Je kan zelf kiezen welk boek je het meest aanspreekt, maar je kan ze natuurlijk ook allemaal lezen. 

Chanel chic - Lauren Weisberger
In de zomerboeken Top-5 van Chicklit.nl mag een boek van Lauren Weisberger niet missen. We kennen haar natuurlijk allemaal als schrijfster van het verfilmde boek De duivel draagt Prada. Naast Gossip & Gucci is ook Chanel chic een bekende titel die niet mag ontbreken in de boekenkast van een chicklit-liefhebster. Drie vriendinnen in New York lijken alles voor elkaar te hebben, maar staan op een keerpunt in hun leven staan. Naast hun mooie uiterlijk, interessante banen, spannende mannen, hippe clubs en luxe spullen spelen er ook minder leuke dingen en dat zit hun dwars. Hun gezamenlijke tripje naar de Caraïben geeft dit boek een extra zomers tintje en dus perfect voor op een warme dag op het strand. 
Koorts - Saskia Noort 
Saskia Noort staat bekend om haar literaire thrillers. Koorts speelt zich af op het zonnige Ibiza. Noort ‘gooit’ je gelijk het verhaal in door bijna op het einde te beginnen. In het eerste hoofdstuk lees je al dat het misgaat. Wat er precies aan de hand is, weet je nog niet. Na deze flashback begint het verhaal bij het begin. Waan je met een lekker glaasje rosé en deze spannende thriller onder de warme zon op party-eiland Ibiza. 
Dubbel feest - Madeleine Wickham
Madeleine Wickham, beter bekend onder haar pseudoniem Sophie Kinsella, is misschien wel een van de meest geprezen chicklit-schrijfsters. Zij werd bekend bij het grote publiek met haar Shopaholic-reeks. Dubbel feest dateert echter van voor die tijd. Wickham beschrijft het verhaal van de pas verloofde Milly. Toen zij achttien was besloot ze tijdens een zomer in Oxford in een opwelling te trouwen met Allen. Hij is de Amerikaanse vriend van Rupert en wil graag een verblijfsvergunning, maar mag niet met zijn vriend trouwen. Tien jaar later is Milly een compleet andere vrouw. Zij is haar wilde haren kwijt en is verloofd met de fortuinlijke Simon. Vier dagen voor de bruiloft lijkt haar wereld echter in te storten als de huwelijksfotograaf haar herkent van haar geheime huwelijk. Een heerlijk verhaal om bij weg te dromen aan het zwembad!   
Alles went behalve een tent - Dan Hiscocks
Het is natuurlijk heerlijk om urenlang in de warme zon te verdwijnen in een goed boek, maar soms zoek je ook iets luchtigs voor tussendoor. Alles went behalve een tent is hier uitermate geschikt voor. Deze pocket is niet alleen een lichtgewicht en makkelijk mee te nemen, maar ook lekker weg te lezen. Elk verhaal bestaat uit een paar pagina’s en vertelt over een vakantieblunder. Het ene verhaal is nog leuker (of dramatischer) dan het andere, maar: lachen gegarandeerd! Dit is een fijn boekje voor aan de zwembadrand of voor onderweg in auto, trein of vliegtuig.  
Skinny bitch - Rory Freedman en Kim Barnouin 
Het weer schreeuwt ‘bikini-tijd’, maar ben jij er al klaar voor? Ben je al maanden (in je hoofd) bezig met jezelf bikini-proof te maken, maar kom je er maar niet uit? Lees dan zeker Skinny bitch! Dit boek valt niet in de categorie dieetboeken (waarvan we er al honderden kennen en afgeschreven hebben), maar Skinny bitch schrijft je een geheel nieuwe way of life voor. Rory (ex-modellenscout) en Kim (ex-model en studente holistische voedingsleer), nemen in dit boek alles behalve een blad voor de mond. Kijk niet verbaasd op als je termen als ‘het vette-varkensyndroom’ en ‘maatje nijlpaard’ om je oren geslingerd krijgt. Dit boek staat echter niet vol beledigingen, maar houdt de lezer eindelijk eens een spiegel voor. De schrijfsters weten in dit boek op een leuke, eerlijke en zelfs sympathieke manier een nieuwe levensstijl te creëren. Natuurlijk moet je eten, maar gezond! En het gaat niet alleen om eten, maar om je manier van leven. Bij het lezen van dit boek krijg je zin om je hele leven om te gooien en goed, gezond en slank de toekomst in te gaan. 

Welk zomerse boek raad jij aan? 

Nieuwste artikelen

  • My own worst enemy – Lily Lindon

  • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

  • Martin Scherstra – Hotel De jutter

  • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

  • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Mooie boekenquotes

  • Het grootste tropisch zwembad ter wereld is dichterbij dan je denkt

  • Young Adult top-5: juli

  • Shoptip: 10x relaxstoelen voor buiten

Zoek in artikelen