5x bakboeken-om-je-vingers-bij-af-te-likken

Wie houdt er niet van zoete zaligheden? Elke keer als je langs die ene banketbakker fietst, loopt het water je in de mond van die zalige gebakjes in de vitrine en krijg je spontaan trek. Of wat dacht je van die kunstzinnig versierde taarten die tegenwoordig heel populair zijn? Te mooi om aan te snijden, maar te lekker om dat niet te doen. Chicklit.nl heeft 5 leuke bakboeken voor je geselecteerd, waarmee je zélf het schort kan voorbinden en de lekkerste baksels in je eigen keuken kan maken. Om je vingers bij af te likken!

Trendy taarten
Ta-ta-ta-taart! Snoepjes voor het oog én de mond! Zelden zag je zulke mooie én lekkere taarten als die van Linda Lomelino. Met haar populaire blog Callmecupcake.se bestormde ze de online bakwereld en komend voorjaar verovert ze met haar trendy taartenboek bakkend Nederland. Meer dan 25 heerlijke, hippe taarten, zoals een prachtige regenboogtaart, retro black forest-cake en een oogstrelende bruidstaart, met bij elk recept een duidelijke uitleg van zowel de recepten, als de decoratiemethodes. Om je vingers bij af te likken.
Boutique baking
Je hebt mooie, grote, chique, opvallende, kleine, verfijnde, klassieke, vernieuwende en bijzondere baksels. Peggy Porschen maakt ze allemaal, en hoe! Al haar creaties hebben één ding gemeen: ze zijn sensationeel lekker. Dit is geen boek voor wanna-bakes, dit is een boek voor bakliefhebbers met smaak. Elke creatie van Peggy Porschen is een wonder op zich. Zo mooi, zo origineel en zooo lekker. Het is niet voor niets dat Porschen een van de mooiste baking boutiques van Londen runt en dat de sterren der aarde haar allemaal weten te vinden. Met dit boek is het voor iedereen mogelijk om haar te evenaren. Door de duidelijke stap-voor-stap-uitleg en de vele foto''s kan iedereen wat Peggy Porschen kan: bakken als een godin!
Rudolph''s cupcakes compleet
Cupcakes zijn altijd een succes. Perfect als traktatie, bij de borrel of om cadeau te geven. Hartig of zoet, je kunt het zo gek niet bedenken. In het nieuwe boek Rudolph’s Cupcakes Compleet presenteert Rudolph van Veen zijn allerbeste creaties. Maak kennis met de Aloha Caramel, Mexicaanse Kipcake, Voodoo Lounge en vele andere bijzondere cupcakes. De heerlijkste wereldgerechten en favoriete snacks zijn door Rudolph van Veen omgetoverd tot verrassende cupcakes die je zelf thuis kunt bakken. Voor elk moment van de dag en voor iedere gelegenheid is er een passend recept, zowel voor de zoete als de hartige trek!
Bakfeest! Fondant & zo
In dit vierde boek uit de Bakfeest!-reeks gooit auteur Kitty de Wolf weer al haar creativiteit op de keukentafel. In Fondant & zo worden zowel cupcakes als taarten versierd met (rol)fondant. Fondant is gemaakt van suiker en glucose en makkelijk kneedbaar om in iedere gewenste vorm te krijgen. Bovendien is het in werkelijk alle kleuren verkrijgbaar. Het boek start met een basisrecept waarna een keur aan eenvoudige decoratie-ideeën de revue passeren, voorzien van stap-voor-stap-uitleg en smaakvolle fotografie. Van cupcakes voor een stoer kinderpartijtje tot geboortetaartjes. Dit boek toont de oneindige mogelijkheden van fondant om van ieder moment een (bak)feest te maken!
Hippe macarons
Een nieuwe trend is het maken van macarons. Het luchtige schuimgebakje van eiwit en amandelpoeder met een romige vulling krijgt door Lindsay Coutteau een heel andere dimensie. Lindsay is geobsedeerd door macarons en bakt ze dan ook in zowat alle vormen, maten, geuren en kleuren. Met dit hippe bakboekje leert ze je meer dan 35 verschillende originele én unieke macarons te maken in verschillende soorten en vormen voor elke gelegenheid van het jaar. 

Welk kookboek gebruik jij voor je baksels? 

Nieuwste artikelen

  • Onze aanraders voor Netflix in oktober

  • Recensie: Reminiscence

  • Recensie: Sex Education - seizoen 3

  • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

  • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • Stiletto’s in de keuken

  • Let’s Boost!

  • Recept: zelf macarons maken

  • Rudolph’s cupcakes compleet

Zoek in artikelen