Winterspecial: 5 boeken om de winter mee door te komen

December is - naast de koudste - misschien ook wel de gezelligste maand van het jaar: overal hangen lichtjes, kerstbomen zijn mooi versierd, vrolijke kerstliedjes op de radio. Wij worden er helemaal blij van! Bij uitstek is december dan ook geschikt om winterse boeken te lezen. Chicklit.nl stelde een Top-5 van winterse verhalen voor je samen, die jouw koude winter nét een beetje warmer maken. 

Ik hou (nog steeds) van New York - Lindsey Kelk
Als je de titel leest, zou je het niet zeggen, maar Ik hou (nog steeds) van New York is een heel leuk kerstverhaal. Angela Clark heeft eindelijk een ring om haar vinger en haar tijdschrift Gloss is een enorm succes. Maar ze werkt zich helemaal uit de naad en heeft nauwelijks tijd voor haar Alex – en dat terwijl hij helemaal klaar is voor de volgende stap: een baby. Angela twijfelt. Dan staat haar jeugdvriendin Louisa ineens op de stoep met peuter Grace en een gebroken hart. Terwijl Jenny zich over Louisa ontfermt, moet Angela voor Grace zorgen, haar relatie met Alex zien te lijmen én Gloss draaiende zien te houden. En Angela zou Angela niet zijn als dat allemaal vlekkeloos verloopt... 
Winters wonderland - Belinda Jones
De titel verraadt het al: met Winters wonderland waan je je volledig in winterse sferen. Stel je voor dat je wakker wordt in een sneeuwbol… Zo voelt reisjournaliste Krista zich als ze aankomt in het magische Quebec om een artikel te schrijven over de stad en de gezellige Winterkermis. Gedurende tien ijskoude dagen begint Krista’s bevroren hart langzaam te smelten, terwijl ze een feeërieke wereld vol ijspaleizen, sledehonden en ahornsiroop ontdekt. En dan leert ze Jacques kennen, een man die even knap als mysterieus is… De twee delen een geheim dat hen voor eeuwig aan elkaar zou kunnen verbinden.  
De magie van Kerst - Cathy Kelly
Haal de kerstversiering tevoorschijn en geniet van Cathy Kelly’s kenmerkende betoverende schrijfstijl. De magie van Kerst is een hartverwarmende verzameling van inspirerende en charmante feelgood verhalen over het leven, de liefde en de dilemma’s van alledag waar wij allemaal mee te maken hebben. Zullen de twee vrijgezelle zussen Dolores en Genevieve zich eindelijk los kunnen maken van hun strenge moeder? Gaat Larissa zich ook dit jaar weer dodelijk verlegen voelen tijdens de Kerstparty op kantoor? En durft Alice haar huis en haar hart open te stellen voor de enige bezoeker die ze niet wil zien deze Kerst? Dan is er nog de mysterieuze Madame Lucia met haar kristallen bol. Kan zij het lot van haar klanten echt een handje helpen?
Off piste - Linda van Rijn
Ben je meer van de spannende winterthrillers? Dan is Off piste zeker een boek voor jou! Vier stellen gaan op skivakantie naar Saalbach. Als een van hen ten val komt bij het off-pisteskiën ontdekt de rechercheur dat het geen ongeluk is geweest… Saskia, Nicolette en Judith zijn al langer dan ze weten vriendinnen. Op de jaarlijkse skivakantie gaan ook de partners weer mee. Dit jaar is dat naar Saalbach, de perfecte bestemming voor een week snowboarden, skiën en natuurlijk de après-ski. Ook Peter hoort al jaren bij de vriendengroep. Hij heeft sinds vier maanden een relatie met Frederique, en neemt haar ook mee. Frederique blijkt het goed te kunnen vinden met de andere meiden. Ze hebben zelfs met elkaar op school te hebben gezeten, al herinnert Frederique zich daar niets meer van.  
Wintergast - Jet van Vuuren
Het is bijna kerstvakantie en Bea Versluis is moe. Moe van haar werk in het onderwijs en moe van haar man. Als een aangetrouwde neef haar vraagt of ze de kerstdagen bij hem en zijn familie komt doorbrengen, aarzelt Bea geen moment. Hoewel ze tot dan toe amper contact met hen heeft gehad, pakt ze haar koffers en vertrekt ze zonder echtgenoot. Onderweg naar de hereboerderij van de neef strandt ze echter met haar auto in een dichte sneeuwstorm. Als de neef haar daarna oppikt zal ze zonder eigen vervoer de rest van de vakantie in het huis van de onbekende familie moeten doorbrengen. 

Welk winter/kerstverhaal ga jij zeker lezen?

Nieuwste artikelen

  • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • De 10 leukste winterfilms

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

Zoek in artikelen