Chicklit top-5: mei

Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig lezen wij alle boeken voor je en vertellen je precies welke je zeker weten móét lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hier een overzicht van de laatste toppers...

Man o man - Marcha de Groof
In Man o man wordt hoofdpersoon Sara keer op keer geconfronteerd met het mannelijk falen. Eerst gaat haar relatie uit omdat ze haar vriend in bed aantreft met een ander, dan ontmoet ze tijdens het uitgaan een leuke man die hartstikke bezet blijkt te zijn. Of toch niet? Sara vindt Menno leuk, maar ze weet zo langzamerhand niet meer wat en wie ze nou moet geloven. Hoe graag ze ook zou willen dat Menno de ware is, ze durft er niet op te vertrouwen. En dat zou weleens terecht kunnen zijn.  
   
De kraamhulp - Esther Verhoef
Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi's herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin...

De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste Thriller ooit.  
   
De tuinen van Alcázar - Stephanie Erkens
Na een traumatische gebeurtenis verruilt Sofia Nederland voor het Spaanse Sevilla, waar ze bij vrienden van haar ouders verblijft. Hun zoon Santiago staat op het punt een beroemde matador te worden. Maar na jaren van intensieve training blijkt dit louter nog de droom van zijn vader te zijn. Terwijl vader en zoon vechten voor elkaars begrip, groeit de liefde tussen Sofia en Santiago. Maar dan raakt Santiago tijdens een wedstrijd zwaargewond en een angstige periode volgt…

Houdt hun liefde stand? En komen vader en zoon hier samen uit?  
   
Hallo allemaal, m'n moeder die is kaal - Berdien Stenberg
Een knikker in haar borst. Berdien Stenberg ondergaat een zeven maanden durende, intensieve behandeling tegen borstkanker. Ze werkt gewoon door, krijgt chemokuren, een operatie en bestralingen, haar haar valt uit. Terwijl de roddelpers op de loer ligt, geeft ze geen enkele ruchtbaarheid aan haar ziekte. Ook haar zoontje van zes vertelt ze zo weinig mogelijk. Tijdens de behandelingen komen steeds scherper de herinneringen boven aan de dood, drie jaar eerder, van haar vriendin Elisa aan kanker. De zieke Elisa zoekt haar heil in alternatieve geneeswijzen en wordt ondertussen door Berdien en haar vriendinnen een jaar lang verzorgd. Pas achteraf, als haar eigen kanker bijna bezworen is, kan ze de bizarre omstandigheden rondom Elisa’s dood ontrafelen.  
   
Op weg naar jou - Emily Giffin
Marian heeft het prima naar haar zin in New York. Maar op een avond staat er een boos meisje voor haar deur. Het is haar dochter, die ze achttien jaar geleden ter adoptie heeft afgestaan. Vanaf dat moment staat Marians wereld finaal op zijn kop. Voor Kirby Rose groeit de ontmoeting met haar moeder uit tot een ontdekkingsproces dat haar over de drempel van de volwassenheid duwt.  

Welk(e) boek(en) gaan meteen op jouw to-read-lijstje?

Nieuwste artikelen

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • Young Adult top-5: september

  • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen