Romantische boeken voor de perfecte Valentijns-mood

Het aftellen kan beginnen: nog maar 6 dagen en dan is het Valentijnsdag. Om alvast in de juiste mood te komen, hebben wij een aantal romantische boekentips voor je. Zwijmel weg bij de meest zoete, romantische en bijzondere liefdesverhalen allertijden. Wij hebben een Top-5 voor je samengesteld: 

Het dagboek van Bridget Jones
De alltime klassieker is natuurlijk Het dagboek van Bridget Jones.
Bridget is een voorbeeld voor velen: met haar hilarische en meeslepende dagboeknotities veroverde ze internationaal een miljoenenpubliek. De dagboeken beschrijven op vrolijke en absurdistische wijze het leven van een moderne werkende vrouw, in de strijd tegen overmatige consumptie van alcohol en calorieen, de verleiding van de sigaret, haar zoektocht naar zelfverbetering en het onstilbare verlangen naar de ware man.

Liefdesbrieven

Onlangs verscheen de romantische roman Liefdesbrieven als dwarsligger. Het is Katie Fforde met Liefdesbrieven weer gelukt de harten van haar lezers te verwarmen. In dit boek neemt ze je mee op een zoektocht naar liefde in Ierland. Alle elementen voor een traditionele chicklit zijn aanwezig: een wat verlegen single vrouw, een man die haar hart sneller doet kloppen, een beste vriendin en een mooi landschap als achtergrond. De toevoeging van lichte humor, zelfspot en Fforde’s vaardige schrijfstijl maken dit een heerlijk boek dat je niet weg wilt en kunt leggen totdat het helemaal uit is. Dit boek is onmisbaar in de boekenkast van een echte romanticus
 
Wit is het nieuwe zwart
Ons Boek van de Maand (in de maand van de liefde) is wrang, hilarisch, en compleet herkenbaar: Wit is het nieuwe zwart vertelt het verhaal van drie jonge vrouwen die worstelen met gebroken harten, nieuwe banen, (te) hoge verwachtingen van hun ouders, en met nieuwe liefdes... 
Jennifer Close heeft hiermee een fantastisch debuut geschreven, die perfect de hoge pieken en diepe dalen van het moderne leven verwoord.

Hals over kop

Hals over kop is weer zo''n typisch Jill Mansell-boek. Romantiek, humor en veel intriges. Jessie Roscoe is single en heeft een zoon. Niemand weet wie Olivers vader is. Tot de man in kwestie, de aantrekkelijke acteur Toby Gillespie, met zijn gezin naast Jessie komt wonen. Toby hoeft maar één blik op Oliver te werpen en een klein rekensommetje te maken om te weten hoe de zaken ervoor staan. Intriges, verhoudingen, ontluikende pubers en roddelende vrouwen: in Hals over kop volgen de hilarische gebeurtenissen elkaar in hoog tempo op.
 
Zoek het maar uit 
Natuurlijk is deze lijst niet compleet zonder onze Boek van het Jaar 2011-winnaar Zoek het maar uit van Chantal van Gastel. 
Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven? Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. 
Zoek het maar uit is een prachtig boek over eerste liefdes, onmogelijke liefdes en ware liefdes. Een Chicklit Plus! 

Meer boeken? Neem een kijkje in onze complete bibliotheek

Nieuwste artikelen

  • Recensie: XO, Kitty

  • Young adult top 6: juni 2023

  • Fictie top 6: juni 2023

  • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

  • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

Zoek in artikelen