• onze waardering

Hello Hollywood RECENSIE

Ik heb een zwak voor Belinda Jones: ze is in Nederland minder beroemd dat menig andere auteur in chicklit-land, maar dat maakt haar absoluut geen mindere schrijver. Haar schrijftechniek, inlevingsvermogen en gevoel voor romantiek tegen een decor van iedere keer weer een ander landschap, maakt dat de boeken van Belinda telkens een feestje zijn om te lezen.
Met Hello Hollywood heeft ze mijn verwachtingen echter minder goed waargemaakt dan ik had gehoopt. Het kostte me veel moeite om door de eerste kennismaking met de hoofdpersonen heen te komen. Pas wanneer ze voet zetten aan Amerikaanse bodem, in het roemruchte Hollywood welteverstaan, lukte het me enigszins in het verhaal komen en écht zin te hebben om te lezen. Maar hoewel ik het eigenlijk niet graag wil toegeven, moet ik toch bekennen dat ik niet zo enthousiast ben over het boek.
Ik kan er mijn vinger niet goed op leggen; het boek is zeker niet slecht, maar in vergelijking met haar andere boeken, is Hello Hollywood ietwat saai en oppervlakkig geschreven.
We maken kennis met visagiste Stella, wiens droom het is om een professionele grimeur voor Hollywood-films te worden. Beroemdheid Marina Ray geeft haar die kans, wanneer ze Stella als personal visagiste meeneemt naar de set van haar nieuwe film in Hollywood. Stella en Marina hebben bovendien iets gemeen in de liefde: ze hebben allebei hun hart verloren aan iemand in de marine en moeten omgaan met de eenzaamheid die daarmee gepaard gaat, wanneer hun geliefde weer eens maandenlang op zee is. Marina vertelt Stella dat zij stiekem met een marinier is getrouwd, terwijl ze voor de spotlights een schijnhuwelijk ophoudt met een rijke, oudere man. Dat ze Stella in vertrouwen heeft genomen lijkt echter gebaseerd te zijn op een dubbele agenda, waardoor Stella, tegen wil en dank, meer is dan alleen haar persoonlijke visagiste. Marina gooit roet in het eigen liefdesleven van Stella, door haar te dwingen op de set de schijn op te houden en te doen alsof Jeff eigenlijk Stella''s man is, in plaats van die van Marina. 
Misschien is het de onwerkelijke wereld van Hollywood die te ver van mij afstaat, maar op de een of andere manier had ik gewoon niet genoeg feeling met Stella en Marina. Ik kon me niet makkelijk verplaatsen in hun liefdesleven en de emoties spatten ook niet bepaald van het papier. Stella zwijmelt alleen maar weg in verloren herinneringen aan haar ex en Marina doet zich constant voor als iemand die ze niet werkelijk is. Bij een bezoek van Marina’s man, verdwijnt de romantiek achter gesloten deuren en lezen we nauwelijks iets over de passie die zij, zogezegd, met elkaar delen.
De kracht van Belinda’s boeken is dat ze je moeiteloos mee op reis neemt naar een prachtige bestemming, waarbij je werkelijk het gevoel hebt zelf daar te zijn. Ik had zo graag meegezogen willen worden in een droom die uitkomt in carrière en liefde, gecombineerd met een mooi reisje naar Californië, maar in plaats daarvan beschrijft ze alleen maar een plastic fantastic wereld van filmsets en schijnvertoningen. Op zich helemaal geen verkeerde setting voor een chicklit, maar ik blijf op de een of andere manier toch een beetje teleurgesteld achter. Ik hoop dat haar volgende boek uit het dipje klimt en weer net zo fantastisch is als ik gewend ben van Belinda. Maar Hello Hollywood heeft het simpelweg nét niet. 

Hello Hollywood!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zou jij je leven ook niet eens radicaal willen omgooien? Visagist Stella weet precies hoe ze anderen kan transformeren, maar als het op haarzelf aankomt, weet ze niet half waar ze moet beginnen. Wanneer haar nieuwe vriendin, de elegante Hollywood-ster Marina Ray, haar vraagt naar Californië te komen om haar make-up te doen voor een nieuwe film, kan Stella deze kans om opnieuw te beginnen natuurlijk niet weigeren. Dit is het land van zon en nieuwe kansen! Maar zijn ze wel echt vriendinnen? Of heeft Marina heel andere motieven? Wat is het geheim dat deze twee vrouwen verbergen over de stoere (maar aardige) zeebonken in hun leven? En wat is ervoor nodig om voor allebei de Californische droom te doen uitkomen? Een reis langs de Amerikaanse westkust, van Los Angeles via de meest romantische ranch ter wereld, naar een echt kasteel in de wolken. Een verhaal over vriendschap, liefde op afstand en zoenen (en het weer goed maken) – een verhaal waar je heerlijk bij kunt wegdromen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • Pikante films op Netflix

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen