• onze waardering

Lichaamstaal van de liefde RECENSIE

Heel lang geleden had ik al een keer het boek Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen gelezen van dit auteurskoppel en ik vond het een echte eyeopener. Lichaamstaal van de liefde is ook weer een boek dat je kijk op je eigen gedrag en dat van de andere sekse onder de loep neemt en tracht te veranderen. Aangezien ik een hopeloos geval ben op het gebied van de liefde leek me dit een perfect boek voor mij.

Zo leer je bijvoorbeeld dat flirtsignalen waarschijnlijk zijn aangeboren, maar ik maak er meteen de kanttekening bij dat dat vast niet voor iedereen geldt, want ik bezit deze gave absoluut niet, en ook niet het interpreteren van de lichaamstaal. Maar volgens eigen zeggen zal dit boek antwoord geven op de meest ingewikkelde vragen over de andere sekse en je eigen gedrag, en de lezer en zijn of haar liefdesleven zal daar dankbaar voor zijn. Na een paar pagina’s herken ik mezelf al: de vrouwen die (bijna) nooit worden versierd. Een man komt alleen op een vrouw af als zij duidelijke en ondubbelzinnige signalen afgeeft. Ehm… help! Hoe doe ik dat dan? Gelukkig volgt er daarna een hoofdstuk over de kunst van het versieren en flirten, dus ik maak aantekeningen. Maar wanneer ik het volgende lees: ‘een cilindervormig, fallisch voorwerp strelen dat doet denken aan de dingen die misschien in het verschiet liggen’ denk ik: dat zie ik mezelf niet zo snel doen. Maar oké, misschien moet ik het een keer proberen.

Er staan ook gedragsregels in voor speed-daten, maar het boek is niet alleen handig voor singles die het nog moeten leren. Mensen in een relatie kunnen de tekenen leren herkennen om te zien of hun partner liegt en welke manier het beste is om een huwelijksaanzoek te doen. Ik heb denk ik wel het een en ander van dit boek opgestoken, maar dan vooral de manier waarop je kan herkennen of een man je ziet zitten of liever wil rennen en hoe je lichaamstaal moet interpreteren, waardoor ik zelf misschien ook beter weet hoe mijn lichaamstaal overkomt. De overeenkomst met dieren is blijkbaar nog groter dan ik dacht. Alles staat of valt met de juiste lichaamstaal. Nu eens kijken of het in de praktijk hetzelfde werkt.

Ben jij een kei in flirten? Of bak je er echt helemaal niets van? Heb je leuke voorbeelden?

Lichaamstaal van de liefde

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hoe maak je een verpletterende indruk op de man of vrouw van je dromen? Hoe sla je iemand aan de haak? Welke signalen geven aan dat iemand interesse in je heeft? Wat zijn de regels van het daten? Van een eerste indruk tot een langdurige relatie; in dit boek leer je alles wat je nodig hebt om op te vallen bij de andere sekse tijdens een feestje, bij internet-dating, op straat of na 10 jaar huwelijk. Het succesvolle auteursduo Allan en Barbara Pease laat je zien hoe belangrijk oogcontact is, wat het verschil is in lichaamstaal tussen beide seksen en waarom vrouwen de regels schrijven en mannen ze niet lezen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 12 goede lange thriller boekenseries

 • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

 • De beste Scifi op Disney+

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

Gerelateerde artikelen

 • 10 komedies op Netflix voor vrouwen

 • Mannen uit series met wie je wilt trouwen

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Meisjes van mevrouw de Wit

 • Monika Peetz

Zoek in artikelen