• onze waardering

Liefde zonder grenzen RECENSIE

Ik zal eerlijk zijn: toen ik voor het eerst over de zogeheten Romanchica-reeks hoorde, kon ik een lichtelijke afschuw niet onderdrukken. Hoewel ik zelf over het algemeen geen liefhebber ben van deze simpele varianten op chicklit, kan ik me zo voorstellen dat menig vrouw zo’n boek best kan waarderen. Het leest makkelijk, het neemt je dagelijkse beslommeringen even weg en het is ideale lectuur voor op vakantie of een luie zondag. Ook niet onbelangrijk om te vermelden: de Romanchica-boekjes zijn exclusief als e-book verkrijgbaar bij Bol.com en kosten slechts € 3,99 per stuk. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten. Nadeel is wel dat je over een e-reader (of smartphone/tablet) moet beschikken om de boeken überhaupt te kunnen lezen. Gelukkig voor mij, is dat geen enkel probleem.
 
Voor mijn eerste ervaring met deze nieuwe reeks, koos ik voor Liefde zonder grenzen, het boek van Annabel de Roos. Ze vertelt daarin het verhaal van Amber, die meegedaan heeft aan een realityshow, waarin zij naar Guatemala emigreert voor de liefde van haar leven. Ze komt na een paar maanden echter al van een koude kermis thuis en is gedwongen haar oude leventje in Utrecht met het schaamrood op de kaken weer op te pakken. Wanneer ze Chris, de cameraman van de show, weer ontmoet slaan er hete vonken over maar door hem wordt ze tegelijkertijd alsmaar herinnerd aan haar gefaalde missie in Guatemala. 
 
Al vanaf de eerste pagina is duidelijk dat er zo’n standaard formule is toegepast. De ‘burgerlijkheid’ druipt werkelijk van het (e)book af. Het boek is dan misschien erg netjes geschreven, verstand van haar vak heeft Annabel de Roos wel. Want warempel: op een zonnige middag betrap ik mezelf erop dat ik daadwerkelijk zin heb om dit e-book erbij te pakken. Ik moest even wennen aan het vertelperspectief in de derde persoon, maar het verhaal is toch pakkend genoeg om in op te gaan. De personages zijn herkenbaar en helemaal van deze tijd. Dat je diverse plekken in het boek herkent, zoals de Starbucks op een treinstation in Amsterdam, zorgt dat het boek meteen beeldend wordt in je hoofd. Het gebrek aan spanning of originaliteit doet er eigenlijk niet toe; als vermaak het enige doel is van deze serie, dan is Liefde zonder grenzen daar in elk geval prima in geslaagd. 

Heb jij al een e-reader? Ben je van plan de Romanchica-reeks te gaan lezen? 

Liefde zonder grenzen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer Amber Vermeulen haar vakantieliefde achterna reist naar Guatemala, komt ze van een koude kermis thuis. Weer terug in Nederland is ze kilo's aangekomen, werkloos en single. En het ergste van alles: heel Nederland is getuige geweest van haar mislukking, want het tv-programma Grenzeloos verliefd heeft alles vastgelegd. Tijdens een avondje stappen loopt ze Chris tegen het lijf. Hij is leuk. Heel leuk. Maar tegelijkertijd is hij als cameraman van het programma ook getuige geweest van haar grote afgang in Guatemala, waar ze liever niet meer aan herinnerd wil worden. Amber twijfelt: pakt ze opnieuw haar koffers of gaat ze dit keer het avontuur in Nederland aan?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

Zoek in artikelen