• onze waardering

Style Yourself RECENSIE

In het boek Style Yourself spat de mode werkelijk van de bladzijden. Het boek typeert zichzelf als zijnde dé fashionguide voor echte fashionista’s die dagelijks bezig zijn met mode en stijl en dat klopt zeker. Heb je niets met mode, dan kun je het boek beter links laten liggen. Maar ben je gek op fashion (net als ik), dan wordt dit jouw nieuwe bijbel.

Het idee achter het boek is super. Tegenwoordig lijken de modeblogs als paddenstoelen uit de grond te komen. Waarom bundel je de krachten van de meest populaire bloggers niet en maak je een modeboek, een stijlgids? Precies! Dat is wat ze met Style Yourself hebben gedaan. Bekende bloggers van over de gehele wereld hebben hieraan meegewerkt. Er worden zelfs foto’s gebruikt van bloggers uit bijvoorbeeld India of Zuid-Afrika. Zo zie je maar dat mode echt over de hele wereld een grote rol speelt.

Het boek bevat naast leuke outfits van bekende bloggers en de gedachten erachter (zo wilde iemand met haar outfit de vorm van een ijshoorntje imiteren) ook slimme shoptips, die voor mij best handig blijken te zijn. Zo geven ze aan dat je het beste kunt shoppen aan de hand van een lijstje met items die je echt nodig hebt, dat je moet letten op de kwaliteit en dat je een kledingstuk alleen moet kopen als je er 100% achter staat en als het helemaal goed zit (ook al is het een koopje). Dat laatste is een beetje mijn valkuil. Het komt vaak voor dat ik denk: “Het zit niet helemaal perfect, maar het is zó leuk en maar 10 euro.” Maar vervolgens belandt het wél weer op de ongedragen stapel in de kast. Hier wil ik echt op gaan letten, want met tien van deze miskopen had ik een geweldig item kunnen kopen die ik normaal gesproken laat liggen omdat ik het te duur vind, maar waar ik wel ECHT verliefd op ben - maar voor iemand waar de koopjesbakken bij de kassa voor zijn uitgevonden vergt dit nogal een omschakeling.

Het boek is ingedeeld per kledingstuk. Ze laten zien waar je bij het betreffende kledingstuk op moet letten om te zien of de pasvorm perfect voor je is. Ook laten ze zien in wat voor soorten en maten het bepaalde kledingstuk verkrijgbaar is. Zo weet je natuurlijk wel dat een broek komt in verschillende vormen, maar ken je ook alle namen. Weet je bijvoorbeeld wat een sigaretbroek is? Juist! Ook laten ze zien hoe je één en hetzelfde kledingstuk op verschillende manieren kunt dragen om er drie totaal verschillende outfits mee te creëren. Leuk! Daarnaast is er ook aandacht voor verschillende stofjes. Zo zie je wat typische zomer-, herfst-, winter- en lentestofjes zijn, maar zie je ook hoe ze er in werkelijkheid uitzien. Vele ken je natuurlijk al, maar andere ken je misschien alleen van naam. “Hoe zag een Paisley motief er ook alweer uit?”

Ik vond niet alle stijlen van de bloggers even leuk, maar dat is juist het mooie aan mode: iedereen heeft zijn eigen smaak. Het boek belicht verschillende stijlen, voor ieder wat wils. Ik voelde me het meeste aangetrokken tot de stijl van Karla Deras (Karla’s Closet), Autilia Antonucci en Jennine Jacob (The Coveted). Na het schrijven van deze recensie ga ik meteen even een kijkje op hun modeblogs nemen!

Wat ik wel miste in het boek zijn stylingtips voor meiden met een maatje meer, die ook gek zijn op mode. Maar misschien moet ik dat gat maar vullen met een eigen blog of mooi boek. Who knows? Of je na het lezen van het boek ineens meer gevoel voor stijl hebt betwijfel ik, maar ik denk ook niet dat dat de opzet van het boek is. Style Yourself is gewoon een mooi boek, met leuke tips en prachtige foto’s om op je salontafel te leggen, af en toe doorheen te bladeren en om als naslagwerk te gebruiken!

Heb jij een favoriete modeblogger? Zo ja, welke?

Style yourself

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Style Yourself is dé fashionguide voor echte fashionista's die dagelijks bezig zijn met mode en stijl. Het boek staat vol ideeën en tips voor originele en gewaagde outfits, en prikkelt je creativiteit. Lees hoe Tavi Gevinson een hoedje maakte van een cadeauverpakking en zich liet inspireren door snoep. Ontdek dat outfits in één kleur helemaal niet saai hoeven te zijn, zie op hoeveel manieren je hetzelfde kledingstuk kunt dragen en leer hoe je verschillende stoffen, prints en materialen met elkaar kunt combineren. Dankzij de vele foto's en tips van de 95 hipste fashionbloggers ter wereld en de talloze illustraties, is Style Yourself een prachtig naslagwerk voor de modefans van nu. 

Meer info
 • Extra Informatie:

  - De bloggers die meewerkten aan dit boek zijn:

  Jane Aldridge (Sea of Shoes) – Tavi Gevinson (Style Rookie) – Susie Lau (Style Bubble) – Karla Deras (Karla’s Closet) – Kelly Framel (The Glamourai) – Keiko Groves (Keiko Lynn) – Rhiannon Leifheit (Liebemarlene Vintage) – Rebecca Stice (The Clotheshorse) – Shini Park (Park and Cube) – Michelle Haswell (Kingdom of Style) – Nadia Sarwar (Frou Frou) – Aimee Song (Song of Style) – Jazzi McGilbert (Jazzi McG) – Jennine Jacob (The Coveted) – Liz Cherkasova (Late Afternoon) – Carolina Engman (Fashion Squad) – Chantal Van Der Meijden (Cocorosa) – Christina Morales (La Petite NymphÉa) – Louise Ebel (Miss Pandora) – Zanita Whittington (Zanita Zanita) – Merily Leis (Sequin Magazine) – Adeline Rapon – Marcella Lau (Fashion Distraction) – Alice Point – Nicole Warne (Gary Pepper Vintage) – Shan Shan (Tiny Toadstools) – Jessica Virgin (Vintage Virgin) – Anna Bu (Bu the Right Thing) – Clara Campello (Zebratrash) – Sandra Hagelstrom (5 Inch and Up) – Carrie Harwood (Wish Wish Wish) – Nancy Zhang (Sea of Fertility) – Michelle Koesnadi (Glisters and Blisters) – Funeka Ngwevela (The Quirky Stylista) – Dyanna Pure (The SF Style) – Ilanka Verhoeven (Fashionnerdic) – Roz Jana (Clothes, Cameras, and Coffee) – Iris Gravemaker (Fashion Zen) – Elizabeth Johnson (Delightfully Tacky)

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

 • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

 • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

 • Cumulus - Neal Shusterman

 • Een huwelijk in het Duincafé - Debbie Johnson

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

 • Young Adult top-5: september

 • 100 wereldplekken - Floortje Dessing

Zoek in artikelen