• onze waardering

Meer dan 80 spannende salades RECENSIE

Chicks love salads, right? Oké, lang niet iedereen, maar ik wel! Vroeger moest ik er niets van hebben. Te veel groen en rauw. Gelukkig is dat veranderd, anders zou ik een hoop lekkers misgelopen zijn.

Meer dan 80 spannende salades is een kookboek, dat een stuk minder doorsnee is dan je in eerste instantie zou verwachten. Dat zie je zodra je het openslaat. De platen in het boek zijn prachtig. Vaak is de tekst eroverheen gedrukt. Weg met saaie witte pagina’s, die binnen no-time vol vieze vlekken zitten.

Van boerensalade met varkensschenkel en warme appelsalade met kalkoen tot Oriëntaalse bulgur met halloumi, het staat er allemaal in. De salades in het boek zijn verre van doorsnee. Dit is de kracht van het boek, maar tegelijkertijd ook zijn zwakte. Voor een hoop ingrediënten moet je nét even wat meer moeite doen om ze in huis te halen en de salades zijn niet echt low-budget te noemen. Laat low-calorie trouwens ook maar weg.

Meer dan 80 spannende salades is een boek voor de gevorderde salade kok. Wanneer je tijdens een etentje met vrienden of je nieuwe schoonfamilie echt een keer de show wil stelen is dit het boek dat je open wil slaan.

Hou jij van salades? Zo ja, wat is jouw favoriet?

Meer dan 80 spannende salades

  • Auteur:

    Caroline Hofberg
  • Verschenen:

    22 februari 2013
  • Uitgave:

    ISBN 9789021553344
    Uitgever Kosmos
    192 pagina's
  • Oorspronkelijke titel:

    Matiga sallader
  • Uitgever:

    Kosmos
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Salades ideale maaltijd voor wie bewust wil eten.

    Salades zijn zo veel meer dan een paar slablaadjes met dressing. Ze kunnen een heerlijke lichte zomerlunch, een fruitig toetje of zelfs een stevige wintermaaltijd zijn. En salades zijn heel geschikt voor een makkelijke doordeweekse maaltijd of een indrukwekkend en kleurrijk diner. Met de prachtige gerechten uit dit boek proef je de seizoenen op je bord: fris en groen in de lente, zoet en sappig in de zomer, stevig en aards in herfst en winter.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • Chicklit top-5: juni

  • Stiletto’s in de keuken

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Recensie: Vijftig tinten kip

Zoek in artikelen