• onze waardering

De verloren dochter RECENSIE

De jonge Amerikaanse studente, Kristen Carson, wordt door haar vader als vermist opgegeven, wanneer hij en haar stiefmoeder, haar in Florence komen opzoeken voor haar verjaardag en ze is er niet. Het enige spoor dat Kristen heeft achtergelaten is een briefje voor haar kamergenote, waarop ze schreef dat ze een paar dagen weg zou zijn. Het Italiaanse politieteam, onder leiding van Alessandro Pallioti en inspecteur Enzo Saenz, wordt aan het werk gezet om Kristen weer op te sporen. Wanneer ze ontdekken dat de man waarmee Kristen voor het laatst gezien is, onderdeel was van de terreur van de beruchte Rode Brigades uit de jaren zeventig, blijkt er meer aan de hand te zijn dan een jonge tiener die gevallen is voor de charmes van een oudere man.

Het verhaal opent met een proloog dat zich afspeelt in de jaren zeventig waarin, wat later een terreurdaad blijkt te zijn, wordt beschreven. Dit zorgde in eerste instantie voor enige verwarring, maar wekte wel mijn nieuwsgierigheid. Er zijn twee verhaallijnen in De verloren dochter, waarvan de ene zich afspeelt in het heden en de ander in het verleden. Al snel kom je erachter hoe deze twee in verbinding staan met elkaar. De stiefmoeder van Kristen, Anna, blijkt veel meer te weten over de vermissing dan dat ze wilt toegeven. De berg van leugens en geheimen die ze voor de vader van Kristen en de politie achterhoudt, lijkt alleen maar groter te worden.

Lucretia Grindle sleept je mee in een spannend liefdesverhaal dat zich afspeelt in het prachtige Italië. In eerste instantie word je nog een beetje in het donker gehouden, maar al snel ontdek je hoe alles nu in elkaar steekt. Het boek blijft spannend, omdat de afloop onvoorspelbaar is. Gierig lees ik door tot aan de laatste bladzijde, terwijl ik geniet van de mooie omschrijvingen van de omgeving en op ga in de sfeer van de wanhopige liefde.

Zin in een mooie roman, die een duik neemt in het spannende verleden van de jaren zeventig met een terugkoppeling naar het heden? Dan is De verloren dochter zeker een aanrader!

Lees jij graag boeken die zich afspelen in Italië?

De verloren dochter

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Florence vertrekt een jonge Amerikaanse studente, Kristen Carson, voor een paar dagen vakantie. Ze laat een briefje achter voor haar kamergenote. Enkele dagen later vliegen haar vader en stiefmoeder speciaal voor een etentje ter gelegenheid van Kristens achttiende verjaardag naar Florence. Kristen komt echter niet op de afgesproken tijd in het restaurant opdagen en haar ouders slaan alarm.

  Allesandro Pallioti en zijn inspecteur Enzo Saenz worden belast met het onderzoek. Aanvankelijk zijn Pallioti noch Saenz erg bezorgd. Maar al snel ontdekken de beide mannen tot hun afschuw dat de oudere man waar Kristen mee omging Antonio Tomaselli is, een lid van de notoire Rode Brigades, een extreemlinkse terroristische organisatie. Voordat de politie zich goed en wel in de zaak heeft kunnen verdiepen, verdwijnt ook Kristens stiefmoeder Anna.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

 • Young adult top 6: december 2021

 • Snelle Sam: De klapper - Olav Mol

 • Lekker gelukkig - Carolina van Dorenmalen

 • Zwarte zwaan - Gideon Samson

Gerelateerde artikelen

 • Moederdag: boeken top-5

 • Vijftig tinten vrij

 • Tattoo's geïnspireerd door boeken

 • In gesprek met Mel Wallis de Vries

 • Vijftig tinten donkerder

Zoek in artikelen