• onze waardering

Gezond genieten met quinoaburgers RECENSIE

Na haar succesvolle boek Eet jezelf mooi, slank & gelukkig komt Amber Albarda nu met een kookboek voor het hele gezin. Gezond genieten! staat vol gezonde maaltijden en snacks.

Amber Albarda is voedingscoach. Ze schrijft over voeding en geeft workshops. Zelf begon ze haar zoektocht naar gezonde voeding na gezondheidsklachten. Ze legde haar bevindingen vast in haar debuut Eet jezelf gezond, slank & gelukkig en had daarmee veel succes. Amber focust op gezond eten met pure ingrediënten, goede vetten en maaltijden waarbij je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Verkooptrucjes
Er verschijnen de laatste tijd veel boeken die gaan over wat voeding kan doen voor je gezondheid. Ik smul hier (letterlijk) van, want ik vind het een superinteressant onderwerp! Ook in Gezond genieten! staat een hoop theorie over voeding en gezondheid. Amber legt veel uit over verkooptrucjes van fabrikanten en geeft gezonde alternatieven voor bijvoorbeeld chocoladepasta, ontbijtkoek en ontbijtgranen.

Chocoladepasta
Gezond genieten! is een heel toegankelijk kookboek. Veel foto’s, veel uitleg en lekker veel recepten. Het kookboek is gericht op een gezin met kinderen. Zo staat er bijvoorbeeld veel informatie over welke voedingsstoffen opgroeiende kinderen nodig hebben. Voor mensen zonder kinderen is het ook zeker een aanrader. Ik heb zelf geen kinderen, maar ik vind de snacks voor mee naar school hartstikke handig voor op mijn werk en stiekem lijkt het mij ook heel leuk om een gezonde chocoladepasta te maken.
 


Gezinskookboek
Een klein nadeeltje is dat er bij sommige recepten bijvoorbeeld staat: ‘voor vier kinderen’. Ik wil dan eigenlijk ook weten voor hoeveel volwassenen het is. Voor de rest stoort het mij helemaal niet dat het een gezinskookboek is. Prima geschikt voor mijn een-tot-twee-persoons huishouden!

Quinoaburgers
De quinoaburgers zien er erg aanlokkelijk uit. De bereiding is heel gemakkelijk. Alle ingrediënten – onder andere eieren, quinoa, verse kruiden, spinazie en feta – in een kom en lekker kneden. Daarna burgers maken en in de oven.

Glutenvrij
Ik maakte de glutenvrije versie, met amandelmeel in plaats van broodkruim. Super dat er een glutenvrij alternatief in staat, voor mensen met een glutenintolerantie natuurlijk een must en voor mensen die willen minderen met gluten (zoals ik) ook fijn.

Voor zes kinderen
Er stond ‘voor zes kinderen’. Ik heb geen zes kinderen, maar ik besloot toch gewoon het recept te volgen. Ik had zo’n twaalf kleine burgers moeten krijgen, maar maakte er uiteindelijk een stuk of  zestien. Dit was zeker geen straf! De burgers hadden een lekkere stevige bite en een heerlijke smaak. Ik heb er later die week nog een paar keer mee geluncht. Dit ga ik zeker vaker maken en dan maak ik gewoon weer burgers ‘voor zes kinderen’.

 Toegankelijk en eenvoudig
Gezond genieten! is een gezond én lekker kookboek. Voor de ingrediënten zul je soms (niet altijd!) naar de biologische supermarkt moeten, maar voor de rest zijn de recepten heel toegankelijk en eenvoudig. Ik zou Gezond genieten! aanraden aan mensen met jonge kinderen, aan fans van Amber Albarda en aan iedereen die gezonder wil gaan eten.

 

 

Gezond genieten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Als vervolg op haar succesvolle Eet jezelf mooi, slank & gelukkig-boeken komt voedingskundige Amber Albarda met een nieuw kookboek. Zij laat zien dat je, ook als je een druk gezin hebt, gemakkelijk gezonde gerechten kunt bereiden. Goede voeding is cruciaal voor je gezondheid, dat geldt zeker ook voor opgroeiende kinderen. Door ze al jong kennis te laten maken met gezonde producten en die als vanzelf op te nemen in het voedingspatroon, maken kinderen een goede start. Geniet als gezin van heerlijke gerechten, en profiteer van de gezondheidsvoordelen. Een van de meest gestelde vragen die Amber ontvangt: 'Wat geef ik mijn kind mee naar school?' Zij geeft als bonus 25 recepten voor lekkere snacks die kinderen maar al te graag in hun schooltas stoppen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 BBQ boeken

 • 10x Populaire kinderboekenseries

 • Stiletto’s in de keuken

 • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

 • Recensie: Vijftig tinten kip

Zoek in artikelen