• onze waardering

Als ik jou was RECENSIE

In nasleep van de Vijftig Tinten-reeks verschijnt tegenwoordig het ene erotische verhaal na het andere. Toch moet ik toegeven dat ik me tot nu nog niet had laten verleiden tot één van deze boeken. Tot nu toe inderdaad, want bij het lezen van de synopsis van Als ik jou was werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld.

Sara McMillan leidt als leerkracht een redelijk gewoon bestaan. Op een dag vindt ze een stapel prikkelende dagboeken die haar leven compleet zullen veranderen. Aanvankelijk is ze vooral ongerust over wat er met Rebecca - de schrijfster van de dagboeken - is gebeurd, aangezien deze spoorloos verdwenen is. Wanneer Sara Rebecca’s baan bij een kunstgalerie overneemt, raakt ze helemaal verweven in Rebecca’s leven. Sara ontmoet er een bekende kunstenaar, Chris, tot wie ze zich ontzettend aangetrokken voelt. Ze kan zijn charmes niet weerstaan en valt als een blok voor hem.

Als ik jou was is het eerste deel van een trilogie en daarom nam de schrijfster de tijd om de personages te introduceren. Ik vond het heel moeilijk om het boek weg te leggen. Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik al helemaal in het verhaal en ik had het dan ook in enkele dagen uitgelezen. Dit mede dankzij de vlotte schrijfstijl van Lisa Renee Jones. Aangezien in de synopsis veel aandacht wordt besteed aan de dagboeken en Rebecca, vermoedde ik dat deze een centrale rol zouden hebben in het verhaal. Verder dan een vijftal losse dagboekfragmenten komen we echter niet. Een gemiste kans, want ik vond de insteek van de dagboeken wel leuk gevonden.

Het boek beweert een erotische thriller te zijn, maar ik miste in dit eerste deel toch wel het thriller-element. Ik vermoed dat dit nog opgebouwd zal worden in deel twee, aangezien Sara op het einde van dit verhaal het geheim van Chris te weten komt. Het verhaal eindigt dus met een cliffhanger! Jammer genoeg is het nog wachten tot 26 juni wanneer het volgende deel uitkomt.

Kortom, mijn eerste ervaring met de erotische literatuur is zeker niet negatief! Ik kijk alvast uit naar het tweede deel: Als jij mij bent.

Wat is jouw favoriete erotische thriller?

Als ik jou was

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als Sara McMillan een stapel dagboeken ontdekt in een ladekastje, is ze net zo geschokt als gefascineerd door de inhoud ervan. De dagboeken zijn afkomstig van de vorige eigenaresse van het meubel, Rebecca, die plotseling is verdwenen. Sara kan zich onmogelijk voorstellen dat Rebecca alles zomaar heeft achtergelaten. Zou haar iets verschrikkelijks zijn overkomen, of was het een keuze?

  Sara raakt volledig in de ban van het spannende erotische leven dat Rebecca leidde en wil erachter komen wat er is gebeurd. Binnen de kortste keren raakt ze ondergedompeld in Rebecca’s leven. Ze neemt haar oude baan over en ontmoet haar vrienden. Maar het gaat verder. Sara voelt zich sterk aangetrokken tot twee mysterieuze mannen: Mark, de eigenaar van een galerie, en de beroemde kunstenaar Chris. Ze laat zich verleiden, en hoewel het duidelijk is dat beide mannen elkaar haten en duistere geheimen met zich meedragen, is ze niet meer in staat te stoppen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

 • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

 • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

 • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

 • YA vervolg delen in 2023

Gerelateerde artikelen

 • Top 5 erotische must sees op Netflix

 • Boeken top-5: een tikkeltje stout

 • Joanne Harris over derde deel Chocolat-trilogie

 • Vijftig tinten vrij

 • Recensie: Kil

Zoek in artikelen