• onze waardering

Geek girl (mooi anders!) RECENSIE

Ik weet niet wat het is met dit boek, maar het pakte me vanaf de eerste pagina. Gierend heb ik een aantal passages drie keer teruggelezen, om vervolgens te proberen ze voor te lezen aan mijn vriend, terwijl ik onverstaanbaar brabbelde van het lachen. Dat is wat Geek girl met je doet, het verandert je in een brabbelende giecheldebiel. And I like it.

Geek girl gaat over Harriet Manners, die een behoorlijke geek is. Dat weet ze omdat ze het heeft opgezocht in het woordenboek en ze voldoet aan alle criteria. O, en omdat iemand met rode viltstift heel groot ''GEEK'' op haar tas heeft gekalkt. Gelukkig heeft ze haar beste vriendin Nat. Ze verschillen behoorlijk, wat betekent dat ze zo nu en dan allebei iets met frisse tegenzin doen omdat de ander het zo leuk vindt. Zo keek Nat laatst een documentaire over bultrugwalvissen omdat Harriet die zo graag wilde zien, dus nu is het Harriets beurt om haar allergie voor mode uit te schakelen: haar vriendin neemt haar mee naar The Clothes Show Live, waar Nat hoopt ontdekt te worden door een van de modellenscouts die daar rondwandelen. Alleen wordt niet Nat, maar Harriet gespot...

Holly Smale heeft een fantastische schrijfstijl. Ze pakte me in, nam me mee en voor ik het wist had ik het boek uit. In minder dan een dag. Waar ik vooral van genoot waren de personages en hun onderlinge verhoudingen. Zo woont Harriet bij haar vader en stiefmoeder, die constant ruziën over onzin. Haar vader is een soort labradorpuppyziel gevangen in een mannenlichaam, en haar stiefmoeder Annabel is advocate (dus, volgens haar vader, een lichaam zonder ziel). Dan is er nog Toby, Harriets stalker. Zijn functie in het boek wordt me niet helemaal duidelijk, maar dat vergeef je hem, want hij is zo''n lekker idiote karikatuur van zichzelf. Maar mijn aller- aller- allerfavorietste personage was Wilbur, de scout. De koosnaampjes die hij voor Harriet verzint... ''babypanda'', ''boomkikkertje'', ''mandje vol perziken'', ''lief aardbeientaartje'' - hihi - nou ja, ik zal ze niet allemaal verklappen, maar je snapt de strekking.

Het enige wat mij een beetje tegenviel was de ondergeschikte rol van hunk Nick (Harriet weet bijna niets van hem, alleen zijn naam en dat hij echt vies sexy is - het voelde een beetje als instalove), maar ik hoop dat deel 2 verdergaat waar Geek girl ophoudt en Nick wat breder uitmeet. En het verandert niets aan mijn blije gevoel toen ik het boek dichtsloeg, dus die 5 hartjes blijven gewoon staan!

Heb je zin in een blij, luchtig boek dat je in sneltreinvaart uitleest? Ga dan voor Geek girl! Dit boek is hysterisch grappig. Tijd voor deel 2, kom maar op! *Klimt op tafel* WE WANT MORE, WE WANT MORE!

Ben jij net zo enthousiast over Geek girl als onze recensente? Waarom wel/niet?

Geek Girl 1: Mooi anders!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (10 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een geek. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.' Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter - een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

 • De wake-up call - Beth O'Leary

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Ik moet je iets vertellen - Sarah Dessen

Zoek in artikelen