• onze waardering

Shamballa armbanden RECENSIE

In de aanloop naar mijn bruiloft heb ik mijn creatieve kant herontdekt doordat ik best wel wat dingetjes zelf geknutseld heb. Toen ik dus dit boekje over het maken van Shamballa armbanden zag, zat ik helemaal in de flow en dacht ik ‘Ja leuk, dat ga ik ook eens proberen!’. Zo gezegd, zo gedaan: draad en kralen besteld op internet en eraan begonnen.

Mijn eerste indruk van het boek was dat er voor ieder wat wils in stond. Moeilijk, maar ook makkelijk te maken armbanden. Armbanden waarbij je allerlei ingewikkelde knopen moest leggen, maar ook gewone rijg of vlecht armbanden. Leuk, want zo voelt iedereen zich uitgenodigd om ook eens een armband te maken. Echt ver kwam ik echter niet, ondanks dat ik mezelf vrij creatief vind. Misschien kwam dit ook wel omdat ik een beetje een streber ben en dus niet een gewone rijg- of vlechtarmband wilde maken, want hé dat kan natuurlijk iedereen! Ik begon dus aan de allereerste armband die in het boekje stond, een knooparmband met om de zoveel knoopjes een leuk kraaltje ertussen. Alle benodigdheden had ik klaargelegd, mijn stukjes touw op maat gemaakt en toen begon ik met het lezen van de eerste regel: ‘Neem het korte stuk koord en knoop met het lange stuk koord 9 frivolité-knopen op het korte stuk koord’. Wat voor knopen?? Frivolité-knopen. Juist, daar had ik nog nooit van gehoord, dus ging ik op zoek in het boekje om te kijken of er misschien ergens uitgelegd stond wat een frivolité-knoop is en hoe je deze maakt. Helaas, nergens iets te vinden. Maar aangezien er wel een plaatje bij stond, ging ik er maar vanuit dat dat dan ‘dé’ frivolité-knoop moest zijn. Poging twee: het na-knopen van het plaatje. Dit leek echter ook makkelijker dan dat het was, want ook hierop liep ik vast. Maar ik laat me niet zomaar uit het veld slaan! Op naar poging drie: Youtube of het internet. Prachtige filmpjes, maar het werd mij al snel duidelijk dat dit wel een erg ingewikkelde knoop was. Na nog een laatste poging heb ik het daarom maar opgegeven en me toch maar aan een simpel armbandje gewaagd, gewoon eentje waar je een paar kraaltjes en een bedeltje aan rijgt en een paar gewone knoopjes in moet leggen. Uiteindelijk was het best een leuk armbandje, maar het voelde toch een beetje als een domper.

Op de kaft staat ‘Shamballa armbanden, zelfgemaakt voor vriendschap en glamour’, nou geen glamour voor mij dus…

Kan jij een frivolité-knoop leggen? Of denk je nu ook: 'Een wattus?' 

Shamballa armbanden

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Shamballa-armbanden zijn gelukssieraden met een mooie boodschap, zoals liefde en vrijheid. De armbanden zijn populair om weg te geven, maar het is ook mooi om ze te krijgen. De armbanden kun je zelf maken door middel van knopen, rijgen of vlechten. Ze zijn gemaakt met o.a. katoenkoord, leer, biaisband of elastiek en afgewerkt met bedels en veel soorten kralen. Van eenvoudig tot moeilijk, dit boek biedt voor ieder wat wils! Elke armband is er in diverse varianten en kleuren, zodat voor elke gelegenheid en voor ieder dierbaar persoon gelukssieraden te maken zijn.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Luister nu gratis Vijftig Tinten Grijs exclusief op Storytel

 • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

 • De Hillel Codex - Emile Schrijver

 • Recensie: Encanto

 • Recensie: Olaf presenteert 

Gerelateerde artikelen

 • Do It Yourself: Hartjes-boekenlegger

 • Do It Yourself: Mini boekenketting

 • Do It Yourself: Papieren Book Pumpkins

 • Do It Yourself: Boek vouwen

 • Stapelverliefd

Zoek in artikelen