• onze waardering

Wings / Spells cadeaubox RECENSIE

Na het lezen van Wings, het eerste deel in deze fantasierijke reeks van Aprilynne Pike, keek ik er ontzettend naar uit om Laurel in het tweede deel te vergezellen naar Avalon.

Met de troll Barnes nog altijd op vrije voeten is het van levensbelang dat Laurel haar gaven leert gebruiken. Hiervoor wordt ze uitgenodigd op een speciale school in Avalon, waar ze les krijgt met andere herfstelfen. Door de kleurrijke omschrijvingen van Aprilynne Pike, was het niet moeilijk om me het legendarische Avalon voor te stellen. Ik was dan ook behoorlijk teleurgesteld toen Laurel al zo vroeg in het verhaal weer huiswaarts keerde.

Ik voelde me een klein beetje bij de neus genomen door de tekst op de achterkant van het boek, omdat ik verwacht had wat meer tijd door te brengen in Laurels geboorteland. Eenmaal thuis bezorgde het verhaal me al snel een déjà vu gevoel. Het leek wel precies hetzelfde verhaal te worden als in het eerste boek. Een heleboel meisjesdrama en jongensproblemen, maar weinig spanning en avontuur.

Zoals in het eerste deel, domineerde de driehoeksverhouding tussen Laurel, David en Tamani het grootste gedeelte van het verhaal, wat ik persoonlijk een beetje jammer vond. Ik hoopte namelijk wat meer te weten te komen over de geschiedenis van Laurel en de andere elfen. Daar staat echter wel tegenover dat we in dit deel Tamani wat beter leren kennen en dat vond ik erg leuk. Ondanks het ietwat trage verhaal leidt het wel tot een spectaculair einde, wat ik met ingehouden adem heb gelezen. Een ding is zeker, ik heb nog lang geen genoeg van de boeken van Aprilynne Pike.

Hou jij van Fantasy boeken?

Wings / Spells Cadeaubox

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wings:
  De vijftienjarige Laurel woont op het platteland bij haar hippie-ouders, die haar uit overtuiging zelf onderwijzen. Wanneer ze naar de stad verhuist om naar de middelbare school te gaan, vergt dit een serieuze aanpassing. Ze mist haar thuis enorm, al lukt het aardig op school en raakt ze goed bevriend met David, een knappe jongen uit haar klas die haar steunt en begrijpt. Tot Laurel merkt dat ze - letterlijk - vleugels krijgt. Ze durft haar ouders niet in vertrouwen te nemen en gaat samen met David op zoek naar haar afkomst. Zo komt ze te weten dat ze een vondelingetje was. Haar wereld wordt helemaal dooreengeschud wanneer ze op een dag op weg naar huis de elf Tamani ontmoet.

  Spells:
  Laurel heeft haar ware aard als elf geaccepteerd, maar ze is daarom nog niet bereid om haar mensenleven op te geven - en haar vriend David al helemaal niet. Wanneer ze naar Avalon ontboden wordt, kan Laurel haar gevoelens voor de charismatische schildwacht Tamani niet langer ontkennen. Maar Avalon is niet helemaal zoals Laurel het zich voorgesteld had en ook het ontwikkelen van haar magische krachten verloopt moeizaam. Na die inspannende periode probeert Laurel thuis en op school de draad weer op te pakken, maar dat is niet zo vanzelfsprekend.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

 • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

 • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen