• onze waardering

Stapelverliefd RECENSIE

Ze heet Olivia, maar ze ís Liv. En ze heeft één grote droom: zangeres worden. Als ze zingt, vergeet ze alles. Maar zingen kan ze alleen als haar vader niet thuis is. Want als hij het hoort, slaat hij haar. Zangeres worden? Belachelijk! Liv’s vader dwingt haar om goede cijfers te halen, terwijl Liv het juist zo moeilijk vindt op school. Haar laatste kans is een opdracht voor Nederlands, maar daarvoor moet ze wel samenwerken met Emil. Emil is precies het type jongen dat haar vader zo verafschuwt: stoere kleren en nogal brutaal. Eerst vindt Liv hem maar irritant, maar al gauw is ze… juist: stapelverliefd. Ze voelt zich op Emils woonboot meer thuis dan in haar eigen huis en gaat zelfs muziek met hem maken. Haar enige probleem (naast Sascha, de grootste bitch van de klas) is dat ze liegt, niet alleen om haar blauwe plekken te ‘verklaren’ maar ook om haar leven wat mooier te laten lijken voor Emil en haar vriendinnen. Maar al gauw raakt ze verstrikt in een web van leugens en gedraagt haar vader zich steeds vreemder…

Als je de voorkant van Stapelverliefd van Maren Stoffels bekijkt, zou je denken dat het een heel vrolijk boek is. Toch is het tegendeel waar: het onderwerp, mishandeling, is juist heel heftig. Misschien wel het heftigste onderwerp dat de schrijfster ooit heeft aangesneden in haar boeken. En hoe vervelend mishandeling ook is, het maakt het verhaal wel spannender. Je wordt helemaal meegetrokken in het verhaal omdat je de verklaring voor het gedrag van Liv’s vader wil ontdekken. Oké, en omdat je wil weten hoe het afloopt met Emil en Liv (wat je natuurlijk eigenlijk al weet). Hoewel het dus wel een voorspelbaar happy end heeft, vind ik het einde ook wel heel snel gaan en een beetje vaag. Maar ja, als ik dat nader verklaar, verraad ik alles.

De zinnen zijn naar mijn mening wat kort, maar goed, ik ben dan ook geen twaalf meer. Het boek leest in ieder geval wel lekker weg! Naast mishandeling worden in het boek ook andere onderwerpen aangesneden die denk ik heel herkenbaar zijn: liefde, vriendschap en leugens. En de boodschap dat iedereen zijn droom moet kunnen volgen, no matter what, is ook zeker een pluspunt. Verder is het boek opgedragen aan Maren’s fans, een mooi gebaar, én kun je er in de winkel rolletjes decoratietape bij kopen! Want ja, wat is nu een grotere hype op het moment? Stapelverliefd is zonder twijfel weer een heel leuk kinderboek (10-15 jaar) van Maren Stoffels!

Wat vind jij van de heftige onderwerpen in dit boek?

Stapelverliefd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Liv wil zangeres worden, maar dat mag niet van haar vader. Als hij kwaad is, slaat hij haar. Ze kan haar droom dus beter verborgen houden. Maar als Liv voor school moet samenwerken met klasgenoot Emil, merkt ze dat het ook anders kan. Emil speelt gitaar en zijn vader staat zingend in de keuken. Als Emil naar haar vader vraagt, verzint Liv leugen na leugen om haar geheim te verbergen.

  Emil daagt Liv uit om samen op te treden op het schoolfeest en ze groeien steeds verder naar elkaar toe. Liv weet het zeker: ze is stapelverliefd! Maar de gemene Sacha heeft haar zinnen ook op Emil gezet…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • Stiefkind

 • Recensie: Escape room

Zoek in artikelen