• onze waardering

Debet RECENSIE

Toen Debet van Saskia Noort, het vervolg op De eetclub, binnenkwam op de redactie heb ik nog net geen vreugdedansje gedaan. Wat had ik een zin om dit boek te lezen! Het verhaal van De eetclub was wel alweer een beetje weggezakt, het is namelijk tien jaar geleden dat dit boek uitkwam. Wel is de film een paar jaar geleden uitgekomen, maar dat vond ik geen succes. Het risico van het vervolg op een succesformule is vaak dat een auteur de hoge verwachtingen niet waar kan maken of dat lezers de lat van de hoge verwachting te hoog hebben gelegd. Ik was dus benieuwd…

De eetclub kwam dus tien jaar geleden uit, maar niet alleen het boek zelf, ook het verhaal van Debet speelt zich tien jaar later af. Karen en Michel zijn verhuisd, weg uit Bergen. Hun dochters zijn inmiddels tieners en Michel heeft een succesvol tv-productiebedrijf. Alles lijkt goed te zijn, maar is dat wel zo? Karen en Michel leven compleet langs elkaar heen. Michel zit zwaar in de problemen, maar Karen weet hier niets van. Michel kan het niet meer aan en neemt een drastisch besluit wat het leven van Karen en hun meiden compleet op hun kop zet. Noodgedwongen vertrekt het gezin terug naar Bergen, de plek waar alle ellende begon. Er is een hoop veranderd in de voorbije jaren, maar de zorgen zijn nog lang niet voorbij. Niets is wat het lijkt en niemand is te vertrouwen…

Dit boek valt bij mij in de ‘in één adem uit’ categorie. Ik heb het geloof ik al eens eerder over dit soort boeken gehad. Het is niet zozeer dat je ze binnen no time uit hebt, maar dat je gewoon niet kan stoppen met lezen. Na de gebeurtenis in het eerste hoofdstuk -die ik uiteraard niet verklap - wordt je het boek ingezogen en wil je er niet meer uit. Net zoals in De eetclub neemt het verhaal steeds een andere wending omdat je erachter komt dat niets is wat het lijkt en iedereen geheimen heeft.

Ondanks dat een belangrijk deel van het boek de financiële rompslomp van duistere zaakjes betreft - wat de titel al doet vermoeden - is het wel te begrijpen. Het betreft een klein deel en het is natuurlijk een Literaire Thriller en geen economieboek. Zoals we van Saskia Noort gewend zijn is het verhaal duidelijk beschreven. Ondanks alle complotten en wendingen is het goed te volgen.

Ik had heel erg een ‘onderbuik gevoel’ tijdens het lezen van dit boek. Het is niet dat het ene lijk na de andere dode valt, maar er is een voelbare spanning. Je weet dat er dingen niet kloppen, maar wie spreekt de waarheid?

Ik ben blij dat Debet geschreven is want ik heb ervan genoten! Een aanradertje dus voor Thriller en/of Saskia Noort liefhebbers!  Aangezien ik het boek niet 4,5 hartjes kan geven heb ik - na even wikken en wegen - besloten er 5 hartjes van te maken!

Wat vind jij van Debet, het vervolg op De eetclub?

Debet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  Debet is de spannende nieuwe Thriller van Saskia Noort. Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tv-producer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen. Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Ook keert ze in deze Thriller terug naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp is in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, De eetclub. Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. In de Literaire Thriller Debet ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van De eetclub, met gevaar voor eigen leven.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie Top 6: februari 2023

 • Fictie top 6: februari 2023

 • It ends with us - Colleen Hoover

 • Word volwassen, Eve Brown - Talia Hibbert

 • Jerks at Work - Tessa West

Gerelateerde artikelen

 • 25 geheimen over Pretty Little Liars

 • Boeken top-5: een tikkeltje stout

 • 9 super spannende crime series

 • 12 films waarin de hoofdpersonages onverwacht snel doodgingen

 • Recensie: Kil

Zoek in artikelen