• onze waardering

Antiglamour RECENSIE

Wat een cool boek van en over twee stoere dames!
 
Antiglamour is een inkijk in het leven van Halina Reijn en Carice van Houten. Op een speelse manier, met veel variatie, maak je kennis met deze twee dames.
Het mooi vormgegeven boekje staat vol foto’s, interviews, columns, vragen aan elkaar, lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes (I love lijstjes!), geschreven in leuke handschriften met grapjes, tekeningen en frivoliteiten. Een supervrouwen feelgood boek!
 
Misschien is het minder aantrekkelijk als je niet in Amsterdam woont, want veel gaat over de hoofdstad: tentjes om te lunchen, om een romantische date te hebben en tips waar je tussen voetbalvrouwen een drankje kunt drinken. Ook worden tips gegeven waar je (duur) kunt shoppen. Gelukkig ben ik zo’n gelukkige bewoner van onze hoofdstad! En het fijne is dat de tentjes die ze voorstellen niet over de top zijn, maar toegankelijk - ook voor normale meiden. Het is geen reclamestunt voor de eettentjes die ze noemen; Halina en Carice komen er ook echt op regenachtige zondagen om lekker en relaxt te lunchen, zo heb ik toevallig ondervonden. Daarnaast putten ze uit hun buitenlandse tripjes en geven ook daar voorbeelden en tips voor.
 
Je krijgt een goed idee van hun leven, vooral Halina vertelt veel over hoe ze zo ‘gekomen’ is; hoe ze bijvoorbeeld vroeger van haar hippieouders geen tv mocht kijken.
Ze vertellen over hun vriendschap, hoe ze therapeuten bezoeken (wijze lessen van ’n Orthomoleculair arts Tessa van der Steen). Dit wordt afgewisseld met foto’s van de dames, selfies en interieurfoto’s, afgewisseld dus met lijstjes in veel verschillende lettertypes, handschriften en rijk versierd met hartjes en tekeningen.
 
Even niet nadenken over je eigen leven en alles wat je zelf nog moet doen, maar lekker genieten van een - oké best oppervlakkig maar wel zeker vermakelijk - inkijkje in het leven van twee dames, die niet alleen stoer zijn en genieten van het leven, maar het best zwaar hebben in hun BN’er-bestaan. En ook herkenbare problemen hebben. Hun leven is niet helemaal glamourous maar ook ‘antiglamour’: je afzonderen van de wereld, gezond moeten eten, stressfactoren vermijden. Alles om te kunnen vlammen op de Bühne.

Wel is het jammer dat de foto’s waar ze samen opstaan zo geposeerd zijn, en de selfies vaak slecht belicht. Ik vind dat er toch wel meer gezellige, ‘spontane’ foto’s tussen hadden kunnen zitten, waaruit hun vriendschap goed blijkt.

Antiglamour is echt ‘n traktatie voor een regenachtige relaxzondag, wetend dat ik ’s middags mijn eigen leven weer oppak door af te spreken met een vriendinnetje, misschien wel in een van de aanbevolen adresjes... 

Ben jij ook zo benieuwd naar het boek van deze twee mooie, stoere dames?

Antiglamour

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Carice van Houten en Halina Reijn zijn vriendinnen die een buitengewoon bestaan leiden dat toch vol vraagstukken zit die iedere vrouw herkent. In Antiglamour, een persoonlijk stijlboek, geven Carice en Halina zich bloot. Beautytips, de favoriete adressen van de actrices, hun carrière, hun dromen en hun grootste verlangens: niets blijft onbesproken.

  Antiglamour is een uitzonderlijk vormgegeven, draagbaar koffietafelboek met prachtige foto’s, handgeschreven pagina’s en zelfgemaakte snapshots. Halina en Carice geven hun uitgesproken visie op stijl, mode, liefde en mislukte relaties, hun vakgebied en – niet te vergeten – elkaar.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Even krabben - Rebecca Watson

 • Recensie: Ghostbusters: Afterlife

 • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings krijgt een vervolg

 • Het spoor van de doden - Sarah Bailey

 • Luister deze kerst naar de allermooiste verhalen op Storytel

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen