• onze waardering

Koekoeksjong RECENSIE

Anne is net bevallen van haar eerste zoontje, Wannes. Haar man Mikael is erg betrokken, maar verdwijnt binnen no time toch weer naar zijn werk en maakt lange dagen. Anne is dagenlang alleen thuis met haar huilbaby. Het wordt steeds duidelijker dat zij Wannes helemaal niet als haar eigen kind ziet, maar meer als een vreemde. Haar ouders, schoonouders en beste vriendin Zara proberen haar te helpen, maar Anne heeft het er moeilijk mee deze hulp te aanvaarden. Zeker als zij in het bos achter haar huis een zaklamp ziet en het idee heeft dat er iets niet pluis is. De gebeurtenissen stapelen zich op maar niemand lijkt haar te geloven. Als haar man Mikael haar adviseert naar een therapeut te gaan in verband met haar hormonen en eventuele postnatale depressie is voor Anne de maat vol. Het begint er namelijk steeds meer op te lijken dat haar man met foute zaken bezig is. Als Anne een lijk vindt in het bos is zij haar leven niet meer zeker.

Ik vond de synopsis van dit boek wel interessant klinken. Een Triller (my favorite) met een ietwat vernieuwende invalshoek, want wat is er echt en wat verbeeldt Anne zich door haar hormonen en eventueel zelfs postnatale depressie? Het boek leest fijn, zowel het lettertype als de zinsopbouw maken het aangenaam lezen. Ook de cover vond ik mysterieus en dus leuk.

De spanning bouwt zich goed op. Natuurlijk weet ik - als ervaren Thriller lezeres - dat een aantal aannames onjuist zijn. Als alle beschuldigingen naar één persoon wijzen, dan is die het sowieso niet, of toch? Meestal is de minst verdachte persoon schuldig, maar kan je dat eerder in het boek al tussen de regels door lezen. Toch wist dit plot mij vollédig te verrassen! Wat een intens aangename verrassing zeg. Ik zag dit totaal niet aankomen en zo snel als het kwam, was het boek ook alweer uit. Het einde liet mij nieuwsgierig achter, maar niet teveel.

Dit boek leest redelijk vlot weg, maar zeker niet omdat het een ‘flutboekje’ is. Ik vind dit een goede Thriller en ik kan jullie dan ook aanraden om Koekoeksjong op je verlanglijstje te zetten (mits je van Thrillers houdt uiteraard). Geen boek vol bloederige moorden, maar vooral een spannend boek dat je keer op keer op een dwaalspoor weet te zetten.

Zet jij Koekoeksjong op je 'nog te lezen' lijstje?

Koekoeksjong

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Na de geboorte van Wannes voelt Anne zich gevangen. In een eenzaam huis met een huilbaby. In een huwelijk dat aan alle kanten kraakt en rammelt. In een leven dat ze niet wil leiden. Anne zwijgt en ploetert door, als geroutineerde pr-expert is zij er immers van overtuigd dat problemen werkelijk kunnen worden doodgezwegen. Ze concentreert zich op het bos in haar achtertuin dat een dankbare afleiding vormt in haar plots zo beperkte bestaan. Dan vindt ze in dat bos het lichaam van een vrouw die al weken gezocht wordt. En alles wijst erop dat haar man Mikael erbij betrokken is. Gevangen in een kluwen van loyaliteit-tegen-beter-weten-in, hormonen en dodelijke vermoeidheid blijft Anne zwijgen. Vastbesloten eerst zelf de onderste steen boven te halen. Zodat er wel naar haar geluisterd moet worden als ze eindelijk haar mond opentrekt. Maar hoe meer ze te weten komt, hoe meer de logica zoek raakt. Niemand blijkt te zijn wie ze dacht dat hij was. Ook zijzelf niet.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

 • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

 • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

 • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • 9 super spannende crime series

 • Vijftig tinten vrij

Zoek in artikelen