• onze waardering

Muren van glas 2: Harde grenzen RECENSIE

De dingen die me zo aanspraken in het eerste deel van deze trilogie, waren toevallig ook net de dingen waar ik me ontzettend aan ergerde in dit vervolg. Het boek ging verder waar het eerste deel eindigde, en normaal gesproken houd ik daar wel van in een boek. Toch vond ik het niet zo goed passen bij deze reeks omdat voor mijn gevoel het tempo van het boek eronder lijdt. In De Ontmoeting maakten we al kennis met Nadine de Jong en Daniël Holland. Een stel waarbij de spanning van de pagina’s afspatte. Wat deze stoute roman van eigen bodem zo bijzonder maakte, was het feit dat het zo’n geloofwaardig verhaal was. Het was een typische boy-meets-girl romance en tijdens het lezen bedacht ik me meer dan eens dat dit soort dingen iedereen zou kunnen overkomen. Ik genoot daar heel erg van tijdens het lezen.

Dit tweede deel verkent de relatie tussen Daniël en Nadine verder, maar dat is nu ook juist het grootste probleem wat ik had met het boek. In plaats van spanning, conflict en chemie, kabbelt het verhaal een beetje verder in hetzelfde tempo als het eerste boek. Het verhaal richt zich voornamelijk op de twijfels die Nadine heeft over haar relatie met Daniël en die twijfels worden tot vervelens toe uitgeplozen. Uiteindelijk veranderde Nadine zo vaak van gedachten over Daniël dat het me verbaasde dat hij er geen whiplash aan over hield.

Wel biedt dit boek wat verheldering over het verleden van Daniël en over zijn geschiedenis met zijn knappe assistente Noa en de norse Michael. Ik vond het erg interessant om te leren hoe Daniël is opgegroeid tot de man die we hebben leren kennen in het eerste boek van Marique Maas, maar sommige dingen vond ik stiekem wel een beetje too much. Het gemak waarmee ik in het eerste boek geloofde was ver te zoeken tijdens het lezen van dit deel, en zelfs de pikante scènes konden dat niet goedmaken. Jammer, na zo’n veelbelovende introductie van de trilogie. Toch kan deze voor mij nogal teleurstellende leesbeleving niets veranderen aan het feit dat ik nog altijd heel erg nieuwsgierig ben naar wat Nadine en Daniël verder nog staat te wachten. 

Muren van glas 2: Harde grenzen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (21 stemmen)
 • Omschrijving:

  In het tweede deel van de Muren van glas-serie heeft Nadine de Jong gebroken met Daniel Holland. Hij is echter niet van plan om haar op te geven en neemt haar mee naar een prachtig skioord. In het sprookjesachtige sneeuwlandschap komen de twee dichter tot elkaar. Maar Nadine blijft vragen houden: wat is precies Daniels verhouding met Noa, zijn bloedmooie assistente? En waarom is Michael, een van Daniels vaste werknemers, erop gebrand om Nadine uit Daniels leven te weren? De vragen blijven onbeantwoord. Totdat Nadine tijdens een in alle opzichten broeierig verblijf in het zuiden van Spanje wordt geconfronteerd met de waarheid over haar verslavende minnaar. Ze moet nu definitief een keus maken. Kan ze hem en zijn erotische verlangens aan? Verlegt ze haar grenzen?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Water - Lara Reims

 • HIldes geluk - Marie Lamballe

 • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

 • Recensie: Twee zomers

 • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

 • Top 5 erotische must sees op Netflix

 • Boeken top-5: een tikkeltje stout

 • Vijftig tinten vrij

 • Verfilming Vijftig tinten grijs

 • 12 erotische fantasy boeken series

Zoek in artikelen