• onze waardering

Recensie: Ripper RECENSIE

De eigenzinnige en alleenstaande moeder Indiana Jackson woont samen met haar dochter Amanda in het hartje van San Francisco en verdient haar kost door middel van aromatherapieën en het geven van massages. Ze heeft niet veel in haar bezit, maar heeft genoeg aan de liefde die ze deelt met de mensen om haar heen, waarvan twee in het bijzonder: Allan Keller, een rijke kunstliefhebber, en Ryan Miller, een ex-militair. Terwijl haar moeder haar liefdesleventje uitpluist, wordt dochter Amanda bezig gehouden door hele andere zaken. Zo heeft ze samen met nog een paar mensen het ripper-spel opgezet, waarvan zij de leider is. Met een grote interesse voor de duistere kant van het leven én haar kameraden van het spel, proberen ze moorden uit de 19e eeuw op te lossen. Maar dit spel wordt al snel realiteit wanneer er een reeks afschuwelijke moorden worden gepleegd in de woonplaats van Amanda. De politie weet er geen raad mee, en ‘de rippers’ besluiten om hun op dat moment nog fictieve spelletje, naar een hoger level te tillen. Ze gaan zich bezighouden met de gevaarlijkste zaak sinds tijden.

Meestal ben ik niet zo geïnteresseerd in thrillers. Ze zijn vaak lastig om te volgen en van de gruwelen krijg ik nachtmerries. Toch koos ik ervoor om dit boek te lezen, omdat de cover me nou eenmaal aansprak. Ik besloot de thrillers een tweede kans te geven. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Wat was dit boek gaaf om te lezen! Met spannende boeken heb ik altijd de neiging om mezelf als een rechercheur te gedragen. Ik wil er zo vroeg mogelijk achter komen wie de dader is, en zo ook bij dit boek. Ik ben zo’n tien keer van verdachten geswitched, en ik had het uiteindelijk geen één keer bij het rechte eind. Dat is voor mij een teken dat het boek goed geslaagd is. Want als schrijfster wil je dat het einde een grote shock is. Nou dat is Isabel Allende zeker gelukt, want na het lezen van de laatste bladzijde bleef ik perplex achter.
Wel moet ik toegeven dat de spanning alleen op het einde goed te voelen was. Gedurende het boek was die er ook wel, maar in mindere mate. Het was vooral nieuwsgierigheid die mij verder deed lezen en bij een thriller zie ik toch liever de spanning als drijfveer. Hoewel er ontzettend veel personen voorkomen in het boek, weet de schrijfster er toch voor te zorgen dat je van ieder persoon een duidelijk beeld hebt. Dat vind ik heel knap, want wanneer er in een boek meer dan tien personen vermeld worden, houd ik ze meestal niet meer uit elkaar. Dat is me bij dit verhaal wel gelukt. En geloof me, het aantal karakters dat ik telde in dit boek, zijn er minimaal dertig.

Kortom, een geweldig in elkaar gezet verhaal met een ondenkbaar einde, die door spanning en vooral nieuwsgierigheid gedreven wordt.

Wat vind jij van Thrillers?

Ripper

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Indiana Jackson is een eigenzinnige alleenstaande moeder in het hedendaagse hippe San Francisco. Ze verdient de kost met aromatherapieën en massage en koestert een grote liefde voor de mensen om zich heen, in het bijzonder voor twee mannen: kunstliefhebber en bon-vivant Alan Keller, en ex-marinier Ryan Miller.

  Terwijl Indiana haar liefdesleven op orde probeert te brengen, is haar slimme dochter Amanda meer geïnteresseerd in de duistere kant van het leven. Onder haar leiding spelen enkele mensen op internet het Ripper-spel, waarin de deelnemers moorden uit de negentiende eeuw proberen op te lossen.

  Maar wat een spel was, wordt dodelijke ernst wanneer Amanda de aandacht van de rippergroep verlegt naar een aantal bizarre moorden in San Francisco. De moorden houden de stad in hun greep, maar de politie weet er geen raad mee. Het lijkt erop dat het Amanda en haar groep gaat lukken de zaken op te lossen, totdat blijkt dat de moordenaar al die tijd veel dichterbij is geweest dan de meeste ripperspelers hadden verwacht. Het leven van Indiana Jackson komt op het spel te staan.

  Een spannend verhaal vol kleurrijke personages en een verrassende plot over een vrouw die moet kiezen en een moordenaar die al gekozen heeft...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • Vijftig tinten vrij

 • Moederdag boeken top 6

 • You Again

 • Recensie: Kil

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen