• onze waardering

Recensie: De budget-bruid RECENSIE

Ieder meisje droomt van haar prinsessenbruiloft. Voor Penny is dit nogal zacht uitgedrukt. Haar digitale moodboards staan vol inspiratie voor haar droombruiloft: Vera Wang jurk, Christian Louboutin pumps en niet te vergeten een koets met paarden voor een grote entree. Ze is dan ook helemaal in de wolken als haar vriend Mark haar eindelijk ten huwelijk vraagt. Het budget voor de bruiloft? Daar hoeft Penny zich geen zorgen over te maken, ze spaart al jaren voor haar speciale dag. Door online bingo te spelen heeft ze genoeg geld verdiend. Met een budget van ruim €15.000,- kan zij gemakkelijk haar dromen waarmaken. Tenminste, dat zou je denken. Op de speciale spaarrekening voor het huwelijk staat ineens €10.000,- minder. Met online bingo dacht Penny veel geld te winnen, maar het blijkt dat ze nog veel meer heeft verloren. Hoe gaat ze dit aan Mark vertellen? Zou hij nog wel met haar willen trouwen?

In deze roman neemt Anna Bell je mee in het plannen van een budget droombruiloft. Waarom een Vera Wang jurk kopen als je ook kunt kiezen voor een exemplaar uit een warenhuis? Of die perfecte trouwlocatie in een luxe hotel, als je ook goedkoper in een museum kunt trouwen door iedere zaterdagochtend vrijwilligerswerk te doen in het museum (terwijl je verloofde denkt dat je aan het sporten bent). Ze pakt zelfs haar online verslaving aan met hulp van een knappe coach. Maar hoe houdt ze dit probleem geheim voor Mark? Hoe zorgt ze ervoor dat de oplettende oma van Mark haar mond houdt? En waarom loopt alles alsnog helemaal mis?

Ik heb genoten van De budget-bruid. Het is een roman die lekker weg leest en vooral heel herkenbaar is. Welke vrouw heeft nu geen geheime schoenenvoorraad in de gastslaapkamer? Echt een typische chicklit die gemakkelijk te lezen is en een tikkeltje voorspelbaar (maar hé, we hopen toch allemaal op een happy end?).

Het boek geef ik drie hartjes. Het is een leuk boek, maar niet heel anders dan andere chicklits. Dat hoeft ook niet altijd, maar het had hier en daar nog wel iets spannender gemogen (en dikker!).

Droom jij ook van een prinsessenbruiloft? Wat zou jij doen als je ineens een budgetbruiloft moet organiseren?

De budget-bruid

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Na jaren sparen voor haar droombruiloft wordt Penny eindelijk ten huwelijk gevraagd door haar vriend Mark. Dolblij begint ze de mooiste dag van haar leven te plannen. Maar dan slaat de schrik toe. Op onverklaarbare wijze blijkt er meer dan £ 10.000 van de rekening te zijn verdwenen! Alhoewel, onverklaarbaar…

  Bij de bank blijkt dat de enorme prijzen die Penny met online bingo dacht te hebben binnengesleept toch vooral verliezen waren. Hoe moet ze dat aan Mark uitleggen? Penny besluit hem te verrassen met de mededeling dat zij álles zelf zal regelen. Maar een bruiloft plannen met een minimaal budget is nog niet zo gemakkelijk. En hoe voorkomt Penny dat Mark de waarheid ontdekt – en ze straks alleen voor het altaar staat?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

 • Hildes beloning - Marie Lamballe

 • You’d be home now - Kathleen Glasgow

 • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

 • Vijftig tinten vrij

 • Deze Harry Potter bruiloft is geweldig

 • Mannen uit series met wie je wilt trouwen

 • You Again

 • Nieuws over de bruiloft van Stefan en Caroline uit The Vampire Diaries!

Zoek in artikelen