• onze waardering

Recensie: Wicca 2 - De heksenkring RECENSIE

In De heksenkring, het tweede boek uit de Wicca serie, gaat het verhaal van Morgan verder. In het eerste boek ontdekte zij dat ze een bloedheks is en dat ze heel machtig is. Het tweede boek borduurt verder op dit verhaal: je komt meer te weten over haar echte ouders en ook de ruzie met Bree, haar beste vriendin, wordt volop beschreven.

Boek der schaduwen, het eerste boek, had een redelijk traag verhaal. Er gebeurde maar weinig en ik zag het boek daarom als een introductie voor het ‘echte verhaal’. Ik had dus verwacht dat er in dit boek veel zou gebeuren, dat er een flinke dosis spanning aanwezig zou zijn en dat ik het boek maar moeilijk opzij zou kunnen leggen. Dat viel vies tegen, want De heksenkring heeft een verhaal waarin maar weinig bijzonders gebeurd. Aan de ene kant valt het te begrijpen omdat de Wicca serie uit enorm veel boeken bestaat, maar als lezer wil je toch graag een boek lezen met een intrigerend verhaal.

In mijn recensie van het eerste boek vermeldde ik het al: Morgan is behoorlijk melodramatisch. En ja, ook in dit boek wordt heel wat afgehuild. Morgan wordt als personage interessanter naarmate je meer te weten komt over haar verleden: de informatie die zij te weten komt in dit boek, vormt haar ook als persoon. De krachten die Morgan heeft stijgen haar echter gigantisch naar het hoofd: ze vindt zichzelf helemaal geweldig en beter dan alle anderen. Ze wordt steeds arroganter en gemener, waardoor je soms de neiging hebt om haar een flink pak rammel te geven.

Wat betreft de overige personages: het is leuk om over ze te lezen, maar ze zijn verre van noemenswaardig. Het boek draait alleen om Wicca: iedere zin houdt zich op één of andere manier bezig met het geloof. Je leert de personages dus niet persoonlijk kennen; je kent hun angsten niet, je weet niet wat ze in hun vrije tijd graag doen en ga zo maar door. Dit belemmert een ‘relatie’ met de personages, waardoor je niet om ze gaat geven.

De heksenkring heeft geen slecht verhaal, maar wel een traag verhaal. Sommige mensen houden van trage verhalen, anderen niet. Ik behoor helaas tot de tweede categorie, waardoor dit boek mij niet kon vermaken. Hopelijk weet het derde boek uit de serie mij te verrassen met een flinke dosis spanning en een interessante verhaallijn. Ik ben benieuwd!

Wat vond jij van dit tweede deel?

Wicca 2: De heksenkring

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is alweer tien jaar geleden dat de Wicca-serie voor het eerst in Nederland werd uitgegeven. Veel is er veranderd, maar niet de vraag naar Young Adult-titels over liefde met een bovennatuurlijk tintje. Morgan Rowlands' verhaal krijgt wereldwijd dagelijks nog nieuwe fans, wat duidelijk maakt dat Cate Tiernan werkelijk tijdloos schrijft. Maak kennis met de zestienjarige Morgan die zichzelf ziet als het lelijke eendje naast haar beste vriendin Bree. Als Cal Blaire op school komt, zijn de rollen ineens omgedraaid. Hij heeft het lichaam van een jonge god en is de eerste jongen die Morgan recht aankijkt als hij haar aanspreekt. Op een feestje introduceert hij haar in Wicca en die kennismaking maakt meer in Morgan los dan ze voor mogelijk had gehouden.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

 • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

 • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

Zoek in artikelen