• onze waardering

Recensie: Een sprong in het diepe RECENSIE

Al jaren ben ik een trouwe lezer van de boeken van Belinda Jones. Meestal geniet ik ontzettend van haar verhalen die mij mee op reis nemen naar bijzondere bestemmingen. De kracht in Belinda's pen zit hem in de magische omschrijvingen van de plekken waar het verhaal zich situeert. Als ik er zelf al eens geweest ben, merk ik hoe krachtig zij haar omgeving weet te beschrijven en als ik er nog nooit geweest ben, komt de plek meestal direct op mijn to-go lijst. 

Dit keer neemt Belinda je mee naar Griekenland. Naar Kreta om precies te zijn. Mijn herinneringen aan mijn bezoek aan Kreta in mijn tienerjaren komen niet bepaald overeen met de pracht en praal die Belinda voorschotelt. Maar met de Griekse mythologie als inspiratiebron, kan ik me wel voorstellen dat het mooie Griekenland voor Belinda een logische keuze was voor de setting van dit verhaal. Voeg daar een azuurblauwe zee, een temperamentvolle Griekse god en een scheutje Engelse preutsheid aan toe, en je recept voor een zomers liefdesverhaal is compleet.

Tenminste... Ik kreeg het virus deze keer op de één of andere manier niet te pakken. Misschien had het met mijn eigen omstandigheden te maken - soms heb je van die leesdipjes - maar ik kwam maar niet door dit verhaal heen. Het is niet dat ik het boek verschrikkelijk slecht vond, maar ik kreeg alsmaar geen sympathie voor de personages. Hoofdpersoon Selena is een allerdaags type dat gewoon niet goed uit de verf kwam: het ene moment bijt ze ontzettend van zich af en is ze vreselijk  mannenschuw, het andere moment slaat haar stemming als een blad om. Ook haar Griekse adonis laat twee uitersten zien: in de ene scène lief en teder, in de andere scène weer bot en grof. Ik wist gewoon niet goed wat hen nou écht maakten tot wie ze waren. 

De zoete omschrijvingen van het mooie Griekse eiland deden me ook vrij weinig, omdat ik het gevoel had dat die passages er een beetje tussendoor gepropt waren. Belinda wilde dit keer meer aandacht vestigen op de Griekse mythen; liefdesverhalen uit het oude Griekenland die Belinda in een moderne vertelling eigenlijk een beetje nabootst. 

Op driekwart van het verhaal was ik er wel een beetje klaar mee. Er lagen boeken in de kast op me te wachten waar ik veel meer zin in had en dan is de neiging om af en toe wat bladzijden over te slaan toch erg verleidelijk. Ook al is dat de ultieme dooddoener voor een auteur, kan ik niet ontkennen dat Belinda hier wel het slachtoffer van is geworden. En dat van haar trouwe fan. Jammer. Hopenlijk volgende keer weer beter, want ik blijf geloven in het talent dat Belinda bewezen heeft te hebben. 

Vond je dit boek van Belinda Jones ook een beetje tegenvallen?

Een sprong in het diepe

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Selena Harper dacht altijd dat zij dé perfecte baan had: haar werk op een luxe cruiseschip brengt haar naar de prachtigste plekken ter wereld, van Alaska tot Zanzibar, met spanning en avontuur in elke haven. Met veel korte romances, maar weinig liefde. Wanneer ze zich klaarmaakt voor haar volgende verlof – en plotseling in de steek wordt gelaten door haar vriendin die zich net heeft verloofd – begint ze zich af te vragen of het leven op zee eigenlijk nog wel is waar ze ooit van droomde. Waarom is zij de enige die nog alleen is? En hoe kan ze nou heimwee hebben zonder een thuis? 
  In een opwelling besluit ze een week naar Kreta te gaan, samen met Alekos, een onverbeterlijke vrouwenverslinder. Het magische eiland heeft een onverwachte uitwerking op Selena. 

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Lees hieronder alvast een voorproefje uit Een sprong in het diepe:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

 • De grote race - Ruby Coene 

 • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

 • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

 • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

Zoek in artikelen