• onze waardering

Recensie: De kroon van de Tearling RECENSIE

Kelsea is erg beschermend opgegroeid bij haar adoptie ouders. Ze kreeg een goede opvoeding maar moest zich wel altijd voor de rest van de buitenwereld verborgen houden. Dit komt omdat ze de kroonprinses van Tearling is en hierdoor haar leven niet zeker is. Maar nu ze negentien is moet ze naar haar kasteel afreizen om daar gekroond te worden tot koningin. Maar er zijn vele partijen die haar dood willen hebben voordat ze gekroond kan worden. Haar oom is de regent en wil zijn macht niet afstaan aan Kelsea, daarom heeft hij een groep huurmoordenaars op haar afgestuurd. Ook de Rode Koningin wil haar dood zien voordat ze een problemen voor haar maakt. De Rode Koningin is de dictator van Mortmesne en reageert al ruim een eeuw met behulp van magie. 
Maar Kelsea draagt het Juweel van de Erfgenaam en die blijkt meer te zijn dan een mooi sieraad. Ze wordt bijgestaan door haar Koninginnengarde die onder leiding staat van Lazerus. En ze krijgt zelfs hulp van een ruige maar knappe dief. Blijft ze leven totdat ze gekroond is? En kan ze haar koninkrijk redden van de ondergang?…
 
De kroon van de Tearling is één van de beste boeken die ik in lange tijd heb gelezen! Vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen in het verhaal en kan je het boek niet meer wegleggen. Ik wist niet toen ik aan dit boek begon dat het een serie zou worden. En ik merkte wanneer het einde naderde dat ik wenste dat het boek nooit zou stoppen, want wat kan ik hierna lezen wat net zo goed zou zijn… Dit boek is spannend, hard, mooi, vol met actie en ronduit verslavend. Er wordt gezegd dat het een Game of Thrones tintje heeft maar dan voor vrouwen en dat zie ik wel. Het boek is grof en hard, maar heeft een krachtig en vrouwelijk hoofdpersonage. Het verhaal speelt zich af in een tijdperk dat de wereld zoals wij die kennen is vergaan en de mensen weer terug gaan naar de middeleeuwse tijd maar dan met een vleugje magie. Ik kan nu al niet wachten op de verfilming van het boek! De hoofdrol gaat gespeeld worden door Emma Watson. Ik vind haar een geweldige actrice maar ik zie niet helemaal in hoe zij een mollige en zelfs een wat lelijke vrouw gaat spelen. De schrijfster heeft namelijk Kelsea heel nadrukkelijk niet geschreven als een knappe heldin maar als een normale vrouw. 
 
Ik kan dit boek echt aanraden voor iedereen die wel houdt van een spannend boek dat je aandacht zal grijpen en niet meer zal loslaten totdat je het hele boek hebt verslonden. 

De kroon van de Tearling

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op haar negentiende verjaardag begint prinses Kelsea Glynn haar gevaarlijke reis naar het kasteel waar ze ­geboren is. Ze komt haar kroon opeisen. Achttien jaar lang werd het koninkrijk geregeerd door Kelsea’s oom, een ­marionet van de Rode Koningin, die het buurland Mortmesme al decennia tiranniseert. Kelsea draagt de Tearlingsaffier, een juweel met immense ­magische krachten. Ze wordt beschermd door de Wachters van de Koningin, geleid door de raadselachtige en toegewijde Lazarus. Kelsea zal de ridders nodig hebben om te overleven. Haar vijanden zetten duistere moordenaars en duivelse bloedmagie in om te voorkomen dat zij gekroond wordt...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Budget vegan - Sam Dixon

 • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

 • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

 • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

 • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen