• onze waardering

Recensie: Het hotel aan het einde van de wereld RECENSIE

Het hotel aan het einde van de wereld gaat over Marianne. Marianne is een 60 jarige vrouw die het punt heeft bereikt dat ze klaar is met haar leven. Ze besluit het op te geven en van een brug af te springen in Parijs. Ze belandt in de Seine maar wordt gered. Maar of ze daar zo blij mee is? Haar hele leven heeft ze laten bepalen door haar man Lothar en ze wil niet meer terug. Ze zet haar oude leven aan de kant en besluit om naar het kleine dorpje Bretagne te gaan. Wat heel vreemd is, is dat de mensen haar daar al verwachten. Ze mag gaan werken in het hotel en tot haar geluk mag ze er ook verblijven. Mensen zien haar staan en nemen de tijd voor haar. Dat is Marianne niet gewend. Ook ontmoet ze Yann de kunstenaar. Langzaam wordt ze weer de oude Marianne die ze zo had gemist.
 
Het hotel aan het einde van de wereld is een boek dat voornamelijk voor de oudere doelgroep leuk is om te lezen. Het boek wordt volledig gericht op Marianne. Haar manier van denken en doen wordt een beetje poëtisch verwoord en daar moet de lezer van houden. Er is erg gelet op de kleine details maar daardoor kun je een beter beeld vormen van het verhaal. Ook de overige personages worden uitgebreid besproken. Het boek is een roman en het bevat veel romantische scènes. Soms komt het erg cliché over maar het verhaal zit wel mooi in elkaar. Het boek heeft zeker ook een positieve boodschap, namelijk niet opgeven. Het leven van Marianne wordt alsmaar mooier en dat komt omdat ze in de loop der tijd krachtiger wordt. Het wordt zo mooi omgeschreven dat het de lezer kan inspireren.
 
Het boek bevat ook zeker spannende momenten. Vooral toen ze voor het eerst aankwam in het dorpje. Ze kende niemand en de mensen blijken allemaal erg aardig te zijn. Soms dacht ik even dat er een addertje onder het gras zou zitten. Hierdoor kon ik niet stoppen met lezen.
 
Waar de lezer zich wel aan kan storen is dat er regelmatig Franse woorden en uitdrukkingen worden gebruikt. Het maakt het boek uniek en sfeervol, maar voor de mensen die geen Frans kunnen kan het vervelend worden. Ondanks dat vond ik het hotel aan het einde van de wereld een prachtig boek met een mooie boodschap. Het boek leest erg prettig en het heeft urenlang mijn aandacht getrokken.
 

Het hotel aan het einde van de wereld

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Weg met mij! Dat is Mariannes liefste wens wanneer ze zich in Parijs in de Seine stort. Maar het lot beslist anders: ze wordt gered. 
  Marianne, die geen woord Frans spreekt, vlucht weg van haar liefdeloze man en komt terecht in een klein dorpje in Bretagne. Daar, in het plaatselijke hotel, lijkt men haar gek genoeg al te verwachten. 
  Is dit hotel aan het einde van de wereld, met al die bijzondere mensen, werkelijk de plek die altijd al bedoeld is geweest voor Marianne?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

 • Ontluiken - Nora Roberts

Gerelateerde artikelen

 • Schaduwkant

 • Recensie: Schaduwkant

Zoek in artikelen