• onze waardering

Recensie: Het anti-dieet RECENSIE

Zoals de titel al doet vermoeden, is dit geen dieetboek. Het is een boek dat je helpt gezondere eetgewoontes en –gedrag te ontwikkelen en op die manier stapje voor stapje je levensstijl te veranderen.
Fijn aan dit boek is dat de auteurs het echt snappen: niemand houdt een dieet eeuwig vol. Niemand (nou ja, bijna niemand) kan chocola voor eeuwig laten staan. Het goede nieuws is: volgens het gedachtegoed van Het anti-dieet hoeft dat ook niet. Het gaat om het stap voor stap aanleren van een gezondere en positieve levensstijl – en chocola mag daar best deel van uitmaken.
 
Vertellen de auteurs iets nieuws? Nee. Iedereen weet dat frisdrank barst van de calorieën, dat verse groenten en fruit gezond zijn en dat bewegen goed is. Het gaat om de manier waaróp ze hun verhaal doen. Op een toegankelijke, vlotte en vaak grappige manier leggen ze hun 10 minuten per dag-strategie uit. Het gaat niet om calorieën of punten tellen, ze leren je te luisteren naar wat je lichaam nodig heeft en hoe je dat op een simpele, snelle en lekkere manier kunt bereiken. In 10 hoofdstukken ontvouwen ze tien gulden regels van het anti-dieet, en elk hoofdstuk bevat 10-Minuten Tips. Al die tips samen helpen je om langzaam je levensstijl te veranderen en je manier van eten, work-outs en je manier van denken te verbeteren. 
Het geheim van het succes van dit boek is de toegankelijkheid in zowel schrijfstijl als opzet, al is de schrijfstijl hier en daar iets too much naar mijn smaak. Het boek opent bijvoorbeeld zo: ‘Gefeliciteerd! Boks! Handjes in de lucht! High five! Woo to the hoo!’ En zinnen als ‘Op dieet zijn sucks! Er is niets aan! Het is geen goede manier van leven!’ zijn me iets te populair en hysterisch, maar het is in elk geval geen droge materie. En doordat het telkens kleine stappen zijn, klinkt dit anti-dieet daadwerkelijk als iets wat haalbaar is voor iedereen die ervoor openstaat. Want laten we eerlijk zijn: hoe goed een dieetboek ook geschreven is, uiteindelijk is er maar één persoon die het kan laten slagen, en dat is de lezer zelf. Maar met maar 10 minuten per dag is het de moeite waard om het anti-dieet eens te proberen!
 

Het anti-dieet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wil je je voor de zomer goed voelen in je bikini, zonder te diëten of extreem veel te sporten? Het anti-dieet geeft je zelfvertrouwen een boost dankzij tien minuten durende healthy lifestyle changes en oefeningen.
   
  Het anti-dieet is voor iedereen die een paar kilo wil afvallen, van zijn lichaam wil houden, leuke work-outs wil doen en positief in het leven wil staan. Met Het anti-dieet kun je gezonde gewoontes ontwikkelen, én af en toe een stukje chocolade nemen!
   
  Jennipher Walters en Erin Whitehead zijn de oprichters van de populaire blogsensatie FitBottomedGirls.com. Ze vinden dat leuke activiteiten en lekker eten het uitgangspunt zijn van een gezonde lifestyle. Jennipher Walters werkt als personal trainer, gezondheidscoach en fitnessexpert. Erin Whitehead houdt zich bezig met de nieuwste gezondheids- en fitnesstrends.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

 • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

 • De trailer van Beauty and the Beast met Emma Watson!

 • Recensie: Ik beken

 • Recensie: Crimson Peak

Zoek in artikelen